Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg tehet ilyet?
Több mint 10 év házasság után válunk a feleségemmel. Sajnos nagyon megromlott kettőnk között a viszony, bár igyekszünk normálisan rendezni… Ez azért nehéz mert a hölgy sajnos teljesen kiismerhetetlen… van olyan nap amikor nem szól már hozzám, és van olyan nap amikor majdnem úgy viselkedik mintha nem történt volna semmi… A mai reggel is normálisan indult, viszont nem sokkal ezelőtt mondott egy olyat hogy én jövő héten gyakorlatilag öt napra menjek el a házból (amelynek én vagyok a többségi tulajdonosa)mert ő rendet akar tenni… Én mondtam hogy természetesen megoldható, de azért ez nem így működik hogy én öt napra gyakorlatilag ki vagyok rakva.
És utána mondta a kérdésemnek gyakorlatilag a lényegét: „akkor legfeljebb majd beszélek az ügyvéddel, és beadom a válópert, de úgyhogy azt nagyon megemlegeted… úgy fog majd jönni az idézés hogy azonnal fizesd ki a házat vagy elárverezik.”
Én erre visszakérdeztem: „ Képes lennél a gyermekeink feje fölül a házat elárvereztetni?” És erre gyakorlatilag csak egy gúnyos félmosoly volt a válasz… Ezután elindult a gyerekekkel programra.
Rosszul vagyok a gondolattól hogy egy ilyen nővel éltem hosszú évekig, és csak a gyermekeimért vagyok neki hálás. A kérdésemnek az lenne a lényege hogy valóban megtehet ilyet? Hogy úgy adja be a válópert hogy gyakorlatilag az idézésben föl leszek egyből szólítva hogy rendezzem a háznak a fennmaradó vételárát? Azét a házét amelyben ő is tulajdonos?
Nagyon sokat segítene hogyha kaphatnék objektív meglátásokat, pláne hogyha olyanoktól érkeznek akik voltak már hasonló helyzetben.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Dehogy teheti meg! De simán kérheti hogy maradhasson a házban bár ez esrtben vmi lakáshasználati díjat kéne kapnod.
Hogy alakul a tulajdonhányadod, hány százalékban a tied?
Valamiert be van sz.rva.
Altalában azok támadnak akik félnek.
Jó lesz ha fogod magad és felkeresel egy ügyvédet ahol kérsz egy egyszeri jogi szaktanácsot válással és vagyonmegosztással kapcsolatban.
Az ügyvédnek felvázolod hogy konkrétan nálatok mi a helyzet, mert ez minden házasságban más és más. Pl van egy hiteletek, gyerekelhelyezés, tulajdoni hányad stb, stb.
Majd az ügyvéd felvilágosít hogy a ti konkrét helyzetetekben hogyan jönnél ki a legjobban a válás esetén. Nyilván a közös megegyezés lenne a legjobb verzió, de az ügyvéd azért van hogy felvilágosítson a jogaidról és arról hogy a feleségednek mihez van joga és mihez nincs.
Úgyhogy bárki is mond bármit, ügyvédhez kell fordulni. És erről nem kell szólni a nejednek, csak menj el hogy tisztában legyél a jogaiddal.
Ha a végén nem is lesz válás, akkor is érdemes egy egyszeri jogi szaktanácsot kérni hogy ne legyél tudatlan a témában.
Nyilván ugye lakáshitel, meg csok van az ingatlanon, de ezzel kapcsolatban már tájékozódtam: amint lesz vevő a házra, akkor nyilván úgy írjuk a szerződést hogy mindenki védve legyen. A hitelt rendesen fizetem, tehát a bank felé a Lakáshitel folyamatosan törlesztve van.
De köszönöm szépen az eddigi válaszokat, kivétel nélkül nagyon hasznosak voltak. Az egyértelműen látszik hogy akkor ezek szerint nem tehet ilyet hasraütésszerűen hogy csak ugye elárvereztetné a házat, amiben ráadásul nekem van nagyobb tulajdoni részem.
Annyit még hozzátennék, hogy neki nincs akkora jövedelme amiből finanszírozni tudna egy saját lakásnak a hitelét, a családja pedig gyakorlatilag nulla pénzügyi segítséggel támogatja. Hozzájuk meg maximum úgy lehetne lakni a gyerekekkel, hogy időlegesen, ráadásul az a környezete ahová vinné őket,mindenre csak gyereknevelésre nem alkalmas, mert marha nagy kupleráj van a házban, úgyhogy oda ha kiszállna a családsegítő szerintem még az ingatlanban eredetileg lakó embereket is lehet hogy eljárás alá vonná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!