Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A családsegítő szolgálatnál tudnak segíteni az alábbi ügyben?
Figyelt kérdés
Szülők váló félben vannak. Anya teljesen bekattant és el akarja tiltani apától a gyereket. Nincs rá semmi különösebb oka, jó apa, jó a kapcsolata a kislánnyal. Anya megbánta, hogy félrelépett és most úgy akar bosszút állni, amiért apa nem akar békülni, hogy a gyereket távol tartja tőle. Nem engedi, hogy találkozzanak, még telefonon sem beszélhetnek. Mit tehet az apa ilyen esetben? Ki tud neki segíteni, hogy láthassa a kislányt, amíg tart a bírósági per, anélkül, hogy erőszakkal kelljen elhoznia a gyereket?júl. 17. 22:10
1/13 anonim válasza:
Gyermekjóléti szolgálat. Minél előbb. A bejelentéstől számított 3 napon belül meg kell kezdeniük az intézkedést. Ha olyan jók, mint nálunk, fognak segíteni.
2/13 anonim válasza:
Egy anya soja nem véletlen félti a gyerekét. A megcsalásos sztorival is csak be akarod mocskolni lehet a gyereket is bantalmazod es q.vzod neki az anyját.
Igy a masik verzioja nelkul te itt ne akarj semmit.
3/13 anonim válasza:
Férfi gyűlölők ne írjátok ide a hallucinációtokat!!
4/13 A kérdező kommentje:
#2 nem az apa vagyok, de köszi a hasznos észrevételt. Három mondat alapján megítélni valaki jellemét elég erős. Hadd ne mondjam a te írásmódodból nekem mi az első benyomásom rólad. Azt is hozzátenném a lelkibékéd elősegítéséhez, hogy nő vagyok, és anya, ha ettől jobban érzed magad. Az említett esetben egyébként az anya a bántalmazó, de mivel nem fizikailag bántalmazza a gyereket, ezt hosszú időbe telik bizonyítani. A bírósági szakértők ki fogják vizsgálni, de az apa aki nem bántalmazza, nem akarja megvárni míg komolyabb baja esik a gyereknek.
júl. 17. 22:50
5/13 A kérdező kommentje:
#1 köszönöm a hasznos választ
júl. 17. 22:50
6/13 anonim válasza:
2: de mikor az apukat szidja a masik fel, ott ugye nem szukseges a masik verzio, hiszen beszopsz mindent a szidalmazo anyukaknak, igaz? Mert csak nekik lehet igazuk🤡🤡
7/13 anonim válasza:
6-os. Ezen a fórumon úgy szokás. Apukák mindig a szemétladák akkor is ha csak 1 mondatot ír a kérdező.
8/13 A kérdező kommentje:
Elvált anyaként mondom, hogy ez elég szomorú. Apának pont ugyanolyan joga van a gyerekhez, mint anyának. Kivétel ugye, ha ténylegesen bántalmazás történik, de ezt éppúgy elkövetheti az anya is ahogy apa. Sőt több olyan esetet tudnék felsorolni ahol anya a kattant és apa a normális.
júl. 18. 12:02
9/13 anonim válasza:
Ez nekem azert elég fura … ugyanis a jog ennél bonyolultabb én nekem “menekülni“ kellett kb a gyerekkel és még akkor is azt mondták, hogy apának joga van látni a gyereket szóval nem tudom ezt a nő, hogy tudja megcsinálni hiszem a pasi oda megy elhozza a gyerket és ennyi ha a gyerek elmegy vele akkor a jog szerint viheti is és még jobb, hogy neki se kell ugymond vissza vinni az anyjához mivel egyen rangú felek a válás végéig. De igen a család segítőnél, gyermekjóléti szolgálatnál is tudnak segíteni illetve hivatalosan bármikor fel is jelentheti az anyát minden bűntudat nélkül. A jognak itt egy hatalmas útvesztője van.
10/13 A kérdező kommentje:
#9 igen ám, de értelmes ember nem "rabolja" el a saját gyerekét. Felhívja az anyát, hogy szeretné látni, az anya pedig akámrilyen indokkal nem engedi. Rendszeresen. A legnevetségesebb eddig az volt, hogy átvitte a kislányt a szomszéd cicájával játszani, amikor tudta hogy menne érte az apa. Aztán arra hivatkozott, hogy most a gyerek a cicával akar játszani menjen érte másnap. Apa nyilván beroboghatna a szomszédhoz és közölhetné az ovis gyerekkel, hogy márpedig most nincs cica és velem jössz... De értelmes felnőtt úgy gondolom nem csinál ilyet egy ártatlan gyerekkel. Ez csak egy példa a számtalan közül. Direkt akkor vitte el a barátnőjéhez játszani, amikor apa ment érte. Szó nélkül elutazott egy hétre nyaralni a gyerekkel, amikor apa láthatása lett volna. Ő egy dolgot szeretne, visszaszerezni a láthatási jogát, anélkül, hogy naponta rendőrt kell hívni és erőszakkal kell elvinni a gyereket.
júl. 20. 13:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!