Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vàlás után a Kizárólagos használati jog megszüntetését kèrhetem-e? Magyarázat lentebb
Sziasztok!
2 éve váltunk el, exem maradt a közös ingatlanban, kizárólagos használati joga van rá. Gyermek nincs. A ház 50-50% tulajdonunk. Nem régen tudomásomra jutott, hogy tavaly vásárolt egy ingatlant, erre hivatkozva kérhetem e a bírótól hogy én legyek a továbbiakban a ház kizárólagos használója helyette? Mivel így neki màr két ingatlana is van, nekem pedig csak az amiben most ő lakik. Köszönöm a válaszokat
Eleve mi ez h kizárolagos hasznalati joga lenne?
1 ház 2 tulaja 100-100%-ban jogosult az ingatlan használatára.
Én sem értem, h 50-50%os tulajdonjog esetén hogy alakított volna ki kizàrólagos hasznàlatot...vagy haszonélvezete lett a te részeden?
A felvetésedet amúgy a bírósàgon kinevetik, vegytiszta baromsàg.
Nézd meg jobban a papírjaidat. Ugye, hogy a végzésben a férjednek haszonélvezeti joga van lefektetve? Hogyan tudtad ezt a válás idején megengedni? Volt ügyvéded? Megbeszélte ezt veled? Hogyha nem, akkor nem a Te érdekeid védte.
Akkortájt el kellett volna adni az ingatlant és elosztani a pénzt. Eladni most is lehet, de ezt ügyvéddel beszéld meg.
Persze, most már abból kell kiindulni, hogy mit lehet tenni, nem pedig abból, amit tenni kellett volna. Ehhez mindenképp ügyvéd kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!