Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás esetén, ha a szüleimtől kaptam a házat, amiben a feleségemmel éltünk, és nem csináltunk komolyabb beruházást az ingatlanban a házasságunk alatt, akkor marad az enyém a teljes ház ugye?
Hasonló a helyzet nálam is, ezért nem indítok új kérdést, itt tenném fel, ha szabad: már a házasságunk alatt kaptam ajándékba egyik szülőmtől egy lakást (rendesen ügyvéd és közjegyző által hitelesítve, szóval teljesen hivatalosan, ajándékozási szerződéssel). Egy rövid ideig abban éltünk, majd azt eladtam és abból a pénzből vettem rögtön egy másik lakást. Az eladás és vétel között semennyi idő sem telt el, gyakorlatilag nem is láttam a pénzt, rögtön ment az új lakásra 0 percen belül (össze volt szépen minden hangolva).
Válás esetén ilyenkor mi a szituáció?
Fele-fele arányban van a vagyonelosztás, vagy számít az, hogy az ajándékba kapott lakásból befolyt pénzt fektettem bele? Egyébként ugyanannyiba került az új lakás is pontosan, mint amennyiért eladtam a korábbit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!