Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A feleségem "kiábrándult" belőlem és válni akar,de a házból nem hajlandó elmenni, ami az én örökségem, mert nincs pénze-minimálbér a keresete- és a gyermeket nem akarja kivenni a megszokott környezetből. Mit tegyek?
Hogy ítél ilyen esetben a bíróság, a házat a szülőktől örököltem, igaz hogy a felújításokat a feleségem is finanszírozta , pl.az új tetőcserét a testvére csinalta meg aki ács a munkásaival. Ezenkívül a nappaliba vett bútorokat.
A gyereknek örülök hogy ott van, de válás után is egy házba legyünk az milyen?
Azt mondta hogy majd ha összegyűjt elegendő pénzt es vált munkahelyet akkor lép.
Szerintetek?
Hány éves a gyerek? És ha veled maradna?
Mégis mire gondolt a nejed? Az a ház a tied marad.
Arra hogy majd elmegy a gyerekkel , és ráadásul külföldre mert ott jobb a megélhetés.
De addig, akár évekig is a házba maradna.
De nem értem, akkor miért most dobta be a válást, miért nem akkor, mikor elég pénzt gyűjtött?
Te engeded, hogy külföldre vigye?
Mondjad neki, hogy nem hagyod ott a házat, külföldre mehet, de a gyerek nélkül, mert te nem egyezel bele.
De nem is értem, miért nem közlöd ezt vele. Sőt, meg is mondanám, hogy abban a pillanatban, hogy megkapod a válóperről az értesítést, eladod a házat, az hamarabb elmegy, minthogy lezajlana a válóper és a vagyonmegosztás.
#6, a mai vilàgban nem adunk el egy hàzat a gyerekek feje felől...
Kérdező: a vagyonmegosztàsnàl, a nejed max a tetőzés àltal bekövetkezett értéknövekedés felére tarthat igényt.
Ezt kétlem, h 3-4millànàl több lenne.
Mivel a gyerekek lakhatàsàt sem tudja valszeg biztosítani, vajmi kevés a sansz, h vele mennének...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!