Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás kamasszal?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás kamasszal?

Figyelt kérdés

Nyugodt, veszekedésektől mentes, elhidegült házasság. Én erzelmileg megcsaltam a férjem, testileg nem. De most már az érzelmi szálnak is vége. Én még megpróbálnám helyrehozni, de ő már nem.

A lényeg: 14-17 éves gyerekeitek hogy viseltêk a válast? Kinél maradtak? Vagy ha gyerekként élted át, hogy viselted?

2023. szept. 16. 14:57
1 2
 11/18 anonim válasza:
78%
Nem a kérdésedre válaszolok, de nem bírom szó nélkul hagyni, hogy a férjednek gyakorlatilag kapóra jött a kis tetted. A férfiak 90% a félremegy a házasságban, ő meg elhagy mert belehabarodtál vkibe akivel semmi nem történt? Hagyjuk már!
2023. szept. 16. 21:38
 12/18 anonim ***** válasza:
31%

Szarul fogják viselni, elképzelhető, hogy emiatt nem alapítanak majd családot, ha normálisan csináljátok, akkor jó példa tanítás lesz nekik is, egy esetleges váláshoz.

Annál maradnak akinél akarnak, és vállalja az illető.

Újat mondtam?

2023. szept. 17. 08:08
 13/18 anonim ***** válasza:
84%

#12:

Én nem vagyok házas, sem mindenáron válás párti.

De az milyen "jó példa és tanítás lesz" a gyerekeknek ha benne maradnak a szüleik egy számukra rossz, érzelemmentes házasságban?

Ahol nincs intimitás (udvarlás, csók, simogatás, ölelés, összebújás, nevetés, közös programok, jó közérzet, szex sem, stb sorolhatnám napestig) a szülők között ott azt a mintát tanulja meg a gyerek hiszen ebben szocializálódik.

Ez a rossz dinamika lesz neki a minta a felnőtt korára, és majd járhat pszichológushoz hogy ki legyen derítve, vajon miért nem jön neki össze egy normális párkapcsolat. Aztán a pszichológus meg jó pénzért kielemzi, hogy a szüleik cseszték el az egészet azzal, hogy kényszeresen benne maradtak egy érzelmileg kihűlt párkapcsolatban, és ezt a mintát "örökítették" a gyerekekre. És erre az sem mentség hogy anyagilag jó állnak a szülők és nem szenvednek hiányt a gyerekek ilyen téren semmiben (nem minden a pénz). Nem véletlenül van manapság ennyi lelki sérült ember. Sok múlik a szülői mintákon.

Úgyhogy nem kell mindenáron együtt maradni, mert pont az okozhat nagyobb sérülést a gyerekeknek (pszichológusok is ezt mondják). Főleg amikor a szülők majd 10 év múlva is "ölik egymást" napi szinten és felhánytorgatják, hogy a gyerekek érdekében maradtak együtt, ezzel lelki terhet pakolva a gyerekeikre akiknek lelkifurdalásuk lesz emiatt. Lehet hogy nagyobb kárt tesznek a felek saját magukban és a gyerekeikben is ha kényszeresen együtt maradnak.

Persze azt kell tudni mérlegelni, hogy tudnak e normálisan válni, és utána is tudnak e együttműködni a gyereknevelésben csak már külön külön. Ehhez megfelelő intelligenciára lenne szükség mindkét fél részéről.

2023. szept. 17. 08:56
 14/18 anonim ***** válasza:

Nem írtam, hogy ne váljanak el! Azt írtam, ha szépen válnak el, ez jó példa is lehetséges majd...

Értelmező olvasás.

2023. szept. 17. 09:15
 15/18 anonim ***** válasza:
Próbálj meg még egyszer beszélgetni a férjeddel. Kérdezd meg, hogy mit szeretett régen benned, és nem lehetne-e visszahozni. Kérd meg, hogy menjetek el egy hétvégére kettesben, figyeljetek egymásra, beszéljétek meg, hogy mi történt, mi nem történt a másik férfival. Kérd meg, hogy adjon neked még egy esélyt, mert szerinted ér még ennyit ez a kapcsolat. Próbálj te a kedvébe járni fejezd ki, hogy mennyire szereted, ha rosszat tettél mutass megbánást felé. Ha egy kicsit is szeret még téged meg a gyerekeit, akkor szerintem meg fogja próbálni, kérlek ne add fel.
2023. szept. 17. 11:11
 16/18 anonim ***** válasza:

Nálunk is nyugodt, csendes, elhidegült házasság volt, igazából csak éltünk egymás mellett, mint jól összeszokott lakótársak. Végül az exférjemnek szeretője lett, akkor bejelentette, hogy válni akar, el is költözött. A gyerekek először nagyon rosszul élték meg. A nagyobbik (akkor 14 éves volt, most 17) nagyon megharagudott az apjára, teljesen elzárkózott tőle. A kisebbik gyerekünk (akkor 8 éves volt, most 11),akkor nagyon kapaszkodott az apjába, sokat sírt utána. Aztán lenyugodtak a kedélyek. Most, 3 év után az exférjem kb 2 hetente pár óra hosszára találkozik a gyerekeivel. Kétszer bepróbálkozott, hogy kezdjük újra, azokban az időszakokban mindig kicsit többször kereste a gyerekeit, többet költött rájuk, nekem is vett ajándékot nőnapra, meg hasonlók. Mindkétszer elhajtottam, akkor megsértődik és a gyerekeivel is megritkítja a kapcsolatot, mindenbe beleköt, semmi se jó neki. Szóval nagyon hullámzó időszakokat élünk át.

A gyerekek velem maradtak egyébként. (45 éves nő vagyok).

2023. szept. 17. 13:07
 17/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszát.

Ez egy régóta húzódó dolog, többször lebuktam, többször megbocsátott úgy-ahogy, többször kértem, hogy változtassunk mindketten, de egy idő után belefáradtam az egyoldalúságba. Igen, egy másik férfihoz menekültem lelkileg, aki kifejezte tetszését, elhitette velem, hogy szép és vonzó vagyok. Történtek intim üzenetváltások is, és 1 db találkozó, ahol gyakorlatilag nem történt semmi. Évekről van szó.

A férjem szerint nehogy már ő pedálozzon, mikor én vagyok a hunyó. Megértem, tényleg én hibáztam nagyobbat, sorozatban, de valamit ő is megpróbálhatna. Soha egy közös program kettesben, csak itthon van (home office), a legnagyobb esemény a hétvegi bevásárlás. Én ebbe teljesen beleszürkültem.

Köszönöm a biztatásokat és a tapasztalatokat. Apának szuper a ferjem, mindent megtesz a gyerekekért. Lehet, hogy nála maradnak, mert ő marad a nagy házban. De közösen gondoskodnánk róluk, oda és akkor mehetnek, amikor akarnak. Nem laknánk messze egymástól.

Úgy gondolom, intelligensen le tudnánk bonyolítani. De akkor is féltem a gyerkőcöket, egy ilyen törékeny időszakban.

2023. szept. 17. 22:14
 18/18 anonim ***** válasza:
Én nem ítéllek el.. ebbe én is beleszürkülnék. Nekem egy 5 éves kislányom van. Igaz nem a férjemtől, hanem az előző kapcsolatomból. Már a kislányom apja is sajnál. Szerinte meneküljek, mert most tehetném még meg. Én nagyon bele vagyok ebben keseredve. A férjem jó ember, de sosem tudtam nagy szerelemmel szeretni, csak szeretettel és ez sem jó. Vele sem lehet semmi programot csinálni, ha igen, lelkiismeret furdalásom van, mert tudom, hogy fáradt. Én nagyon kilátástalannak érzem ezt az egészet, ami engem most körülvesz.
2023. okt. 25. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!