Mit lehet kezdeni kiskorú kamasszal ilyen esetben?
Jaja, első. Mert ugye a szülő 7/24ben a gyerek se**ében van, a kölök egy percet nincs felügyelet nélkül. A szulo meg mindig xar és mindenről ő tehet.
Kerdezo, a gyámhivatalt ertesithedpted
Hat bazdmeg, mi az, hogy nem birnak vele? Penze honnan van? Na ugye.
Telefonja honnan van, ahol tudja tartani a drogos barataival a kapcsolatot? Na ugye.
Suliba hozni-vinni, sulin kivul sehova mashova nem mehet.
Lehet ezt szankcionalni, de sok dologtol fugg ennek a merteke.
Hany eves es hogyan viselkedik otthon?
13 evesen pl nyilvan egyaltalan nem hagynam ezt.
16 evesen, ha jol tanul, nem tiszteletlen a szulokkel, besegit otthon, nem pofazik vissza, igy elengednem szigoruan hetvegente bulizni mondjuk. Hetkoznap nem. Ha nem tanul, romlanak a jegyei, akkor nyilvan nem.
En is voltam tini, en is ittam, cigiztem, fuveztem is neha, nem lett troger belolem. De jol tanultam es soha nem voltam tiszteletlen a szuleimmel, ezert hagytak is hetvegente. Hetkoznap otthon kellett lennem.
"Hat bazdmeg, mi az, hogy nem birnak vele? Penze honnan van? Na ugye."
Lop, elkolti az ételre kapott pénzt, az ajándékba kapott pénzt, stb
"Telefonja honnan van, ahol tudja tartani a drogos barataival a kapcsolatot? Na ugye."
Telefon nélkül is megoldhatja
"Suliba hozni-vinni, sulin kivul sehova mashova nem mehet."
Jaja, mert a szülők nem dolgoznak
De nem kap penzt. Se ajandekba, se etelre, semmire. Kajat visz otthonrol.
Lehet, hogy kolcson tud keregetni egy darabig, de nem tudja a vegtelensegig csinalni.
Igen, abban igazad van, hogy a szulok dolgoznak es mondjuk elhozni lehet nem tudjak. De ez se biztos, egyreszt lehet valakinek rugalmas munkahelye, masreszt meg nincs ekkora gyerekem meg, nem tudom manapsag mi a helyzet, de en anno 16-17 evesen delutan 4-ig, gyakran 5-ig voltam suliban, annyi oram volt.
Szoval ez se megoldhatatlan feltetlenul.
"De nem kap penzt. Se ajandekba, se etelre, semmire. Kajat visz otthonrol."
Honan tudod? Szó nem esett a hatterrol.
Arról sem, hogy mekkora a gyerek. A 17,5 éves is kiskorú kamasz hivatalosan,
Nem tudom. En irtam, hogy honnan lenne penze, ha nem kapna, soha, semmire. Ezek szerint rosszul fogalmaztam, en nem tudom mi a helyzet a kerdezoeknel termeszetesen, nem vagyok ott.
Csak azt irtam le, en mit tennek!
Es a harmadik valaszomban mar szerintem elegge kifejtettem, hogy nagyon nem mindegy mekkora a gyerek es hogyan viselkedik :)
Szoval nyugi, nincsen semmi baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!