Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mikor tekinthető egy házaspár elváltnak?
Figyelt kérdés
A békítő tárgyalás után már elváltnak tekinthetőek? Vannak gyerekek, így szükség van még ezen felül tárgyalásra.2023. aug. 17. 10:39
2/14 anonim válasza:
Amint megkapjátok a hivatalos végzést a válásról.
3/14 anonim válasza:
Erről van egy hivatalos végzés, nem? Mikor ezt megkapjátok, akkor vagytok elválva.
4/14 A kérdező kommentje:
Tehát a perfelvételi tárgyalás még nem jelent semmit ezek szerint.
2023. aug. 17. 10:51
6/14 anonim válasza:
Nem. Ha aláírtátok a papírokat.
7/14 anonim válasza:
A végzésen a második tárgyalás időpontja fog szerepelni.
8/14 anonim válasza:
Hivatalosan az utolsó tárgyalástól számítva.
9/14 anonim válasza:
Amikor a bíró/ bírónő kimondja...
10/14 anonim válasza:
Jogilag amikor hivatalosan kimondják elsőfokon. Ez viszont sajnos a perfelvételtől számítva több év is lehet.
Nem tudom mi a kérdésed célja, ha ilyen emberrel szeretnél összejönni, akkor ő nyilván nem kamuzik a válással, de ha komolyan összejöttök, akkor a gyerekek miatt a bíróság téged is beleránthat a folyamatba.
Ha hitel, vagy bármilyen jogi dolog miatt kérdezed, akkor a jogerős ítélettől.
Családi adokedvezmény, családi pótlék esetleg gyes esetén megpróbalhatod előbb is ha veled vannak a gyerekek, nekem a családi pótlékot simán sikerült, de az a legkevesebb. Meg a lakcímet is gond nélkül átirathattam a gyereknek is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!