Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha olyan házastársak válnak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha olyan házastársak válnak el, vagy tönkremegy a kapcsolatuk, ahol van gyerek, az valószínű, hogy a gyerek miatt van?

Figyelt kérdés

Most az utóbbi hetekben, hónapokban például Tóth Gabiék, Kucsera Gáborék és Radics Gigiék is elváltak, és mindegyik családban vannak gyerekek.

Meg egyébként nem csak ez, hanem az interneten is mostanában "feldob" ilyen posztokat, ahol feszt az van, hogy a gyerek miatt mennek tönkre a házasságok.

2023. aug. 10. 18:59
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
93%

Egy csomó celeb meg úgy válik, hogy nem volt gyerek.🤷🏼‍♀️ Volt az a "páros" műsor. Valami Nyerő páros, vagy mi. Volt egy csomó évad és a párok fele sincs együtt már, pedig egy csomóban nem volt gyerek. Na, akkor azok miért?

Pont fordítva van egyébként. Eleve a gyerek miatt húzták idáig. A celebek munkarendje többnyire nem szokványos, az életük rendszertelen. Ezek a kapcsolatok pár évre vannak kalibrálva, az meg köztudott, hogy gyerek nélkül, hamarabb eldobja az ember a sz@rt, gyerekkel még csak-csak próbálja megmenteni.

2023. aug. 10. 20:19
 12/27 A kérdező kommentje:

"- a férfi benn volt a szülésnél és nem tud ugyanúgy nézni a nőre mint azelőtt."

Aki ez miatt nem tekinti nőnek a nőt, vagy lelép, az menjen csak, meg is érdemli! Nem férfi az ilyen. 😉

2023. aug. 10. 20:25
 13/27 anonim ***** válasza:
44%

Te hiába gondolod, így én is eldobnám az agyam pedig nő vagyok. 😂

Nagyon nehéz lenne másképp tekinteni a páromra egyfajta trauma lenne, de szakember létezik.

Nem mindenkinek egyforma a tűrőképessége, sok sztori bizonyítja ezt a lehetséges okot arra, hogy ne működjön a házasság sajnos.

Apás szülést ha nem szeretne nem kéne erőltetni, persze van aki azt gondolja, hogy nem lesz gond aztán mégis oda jut.

Van akinek undorító élmény, van akinek szenvedés látni a nőt és nem mer még lefeküdni se vele, hogy ne tegye ki még egyszer olyan kínoknak, ami sok mindenkinek irreális, vagy felfoghatatlan, de létezik ilyesmi. Az agy, a tudatalatti furcsán működik.

2023. aug. 10. 20:34
 14/27 anonim ***** válasza:
71%
Nem, és a világ legundorítóbb dolga egy gyerekre fogni azt, ha a szülők elválnak, és ugyanúgy azt is, ha együtt maradnak, pedig hulladék az egész kapcsolatuk.
2023. aug. 10. 21:14
 15/27 anonim ***** válasza:
78%

Először tisztázom, hogy "a gyerek hibája" csak röviden van így fogalmazva, ez nem azt jelenti, hogy a csecsemő rosszindulatúan a szülei szakítását akarja - csak azért mondom, mert beszéltem olyanokkal, akik így értették a gyerek hibája kifejezést.

Szerintem ép ésszel nehéz előre belegondolni, mennyire meg fog változni az emberek élete, helyzete a gyerekkel. Nagyon kevesen gondolnak valóban bele. Apukáktól sokszor olvasni, hogy nem hitték volna, hogy ez lesz. Hogy ennyire energiát, időt, figyelmet elvesz egy gyerek. És én ma már nőktől is gyakrabban hallom, valószínűleg picikét elfogadottabb lett beszélni róla.

Tehát ha valaki azt mondja, a gyerek miatt, lehet úgy gondolja, hogy nem szeret anya/apa lenni, olyan értelemben, hogy nem szeret állandóan ő lenni az, aki fegyelmez, és nem engedheti el magát - mint mikor anyukák írnak, hogy nekik nem nyaralás a nyaralás, mert mindenről gondoskodniuk kell -, az nem azt jelenti, hogy konkrétan a gyerek hibája, hanem az a fordulópont volt az, amikor szülőséget tekintve gondtalanból gondterhelt lett.

Aki azt mondja, a gyerek a hibás, az végül is azt mondja, én vagyok a hibás, amiért nem tudtam felmérni, mivel jár mindez.

2023. aug. 10. 21:27
 16/27 anonim ***** válasza:
33%

Szerintem nem. A gyerekek miatt inkább együtt maradni szoktak, akkor is ha nem jó.

Ez egyfajta önzőség vagy ahhoz hasonló dolog, mikor kényelmesebb kilépni, mint újraépíteni a romokat.

Pl. ha van egy okostelefonod és beszarik, akkor nem sokáig kínlódsz, hogy megjavítsd. Egy-két kör után rájössz, hogy semmi kedved ezzel szenvedni, mikor csak veszel egy újat és működik, probléma megoldva. Ilyen világot élünk. Minden téren.

2023. aug. 10. 22:34
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekkel összefüggő kérdések konstans vitaforrások, ugyanis alkalmazkodni kell, meg feladni dolgokat, és hogy ezt ki mennyire teszi meg, na, az a vitaforrás. A legapróbb dolgoktól a angyobb volumenűkig mind potenciális konfkiltusforrás: milyen módon nevelné, mit enged meg neki, mennyi van vele,ki látja el, melyik a fontosabb: a rend otthon, vagy hogy gyögyörészik neki egész nap, ki a fontosabb adott szituban, mire megy el a pénz, mi a fontos, ki viszi-hozza, ki áldozza fel a szabadidejét, ki nem hajlandó erre, a másikra tol minden feladatot, stb. Végeláthatatlan konfliktusforrás, ami a gyerek nélkül nem létezbe, ezért látszik úgy, hogy a "gyerek miatt" válnak. Ezeket ugyanis vagy jól kezelik, vagy nem, vagy tudnak partnerek lenni, vagy nem.
2023. aug. 11. 05:03
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

7es valaszodban van a kulcs:

"Ahol van együttműködés"

Na ez az,sok helyen nincs , de ez nem annyira feltűnő amikor 2en vagytok. Amikor viszont ott a gyerek egyből kirajzolódik jobban a nem együttműködés, es az ellentétek.

A lényeg: a nő sokszor magára marad ugy erzi a gyerekkel.

Es ez nagyon csinyan ki tud ütni.

2023. aug. 11. 07:35
 19/27 anonim ***** válasza:
77%
Kezdetnek nem kellene fel eves kapcsolatokba gyereket vallalni. Kvazi ket idegenrol beszelunk.
2023. aug. 11. 07:59
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy véletlen, de az ismeretségi körömben a gyerekesek váltak el. Ahol nem volt gyerek, együtt maradtak, pedig volt köztük, akik szerettek volna, de nem lehetett. Azt hiszem, ennek leginkább az az oka, hogy az emberek meggondolatlanul vállalnak gyereket. Aztán jön az "anyám, én nem ilyen lovat akartam". Sok esetben a nők akarják mindenáron, pedig a sz@rabbik rész az övék. A férfiak meg úgy vannak vele, hadd legyen meg, ha annyira szeretné. Ahol mind a ketten egyformán vágynak rá, ott azért többségében megoldják a problémákat.
2023. aug. 11. 08:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!