Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás/szakítás után is egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás/szakítás után is egy családnak érzitek magatokat?

Figyelt kérdés

Ha mondjuk a volt pároddal/exházastársaddal született közös gyereketek de elváltatok/szakítottatok ti továbbra is egy családként tekintetek egymásra?

Minap olvastam egy cikket ahol egy ismert celebpár elvált és úgy nyilatkoztak ,hogy "bármi is történt mi egy család vagyunk".

Ez addig lehet működőképes is amíg egyiküknek sincsen új szerelem az életében, utána mégis ,hogy lennének egy család? Akkor miért válnak el ha egy családnak érzik magukat akik összetartoznak?

Az más ,hogy egy gyerek összeköti őket mivel a szülei örökre ők maradnak, de én inkább válás után úgy gondolom ,hogy szülőkapcsolat van köztük mintsem továbbra is családikötelék.

Aki volt hasonló helyzetben nálatok mi a felállás?

2023. júl. 26. 12:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem, már egyáltalán nem tekintünk magunkra családként, sem én, sem az exfeleségem. Sőt, ő beszélni sem beszél velem :D Szerintem ezt embere válogatja, van, aki képes jó kapcsolatban maradni, jó kommunikációval, és van, aki a háta közepére sem kívánja a másikat, max a közös gyerekkel kapcsolatos dolgokat beszélik meg.
2023. júl. 26. 12:44
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

A-a, az kizárt.

Annyi, hogy van egy közös gyerekünk, de már nem vagyunk egy család. Tesz is/tett is érte, hogy véletlenül se akarjak bármit is érezni iránta soha többé!

A kommunikációt pedig csak a kisfiunkkal kapcsolatos dolgokra korlátozom.

32/N

2023. júl. 26. 12:50
 3/12 anonim ***** válasza:
90%
Ha a celebek kétes gondolatai mentén akarod leélni az életed, akik amúgy sem az eszükről híresek, az a te bajod. Én azt tekintem az én családomnak, aki velem együtt él. A gyerekek megosztott felügyelettel hetente jönnek. Az ex pedig nem része a családomnak. A celebek pedig nem normális emberek, pláne nem követendő példa.
2023. júl. 26. 12:57
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem, sőt. Mikor mi elváltunk és apuka hármasban akart programozni, mondtam is, hogy kizárt, hogy családozzunk és ilyen illúziókban ringassuk a gyereket.
2023. júl. 26. 13:22
 5/12 anonim ***** válasza:
85%
Utolsó, nálunk is ez volt, de szerintem ez hosszútávon a gyerekre lenne káros hatással...
2023. júl. 26. 13:23
 6/12 anonim ***** válasza:
95%

Nálunk működött amég szinglik voltunk. Ha erre járt, beugrott a gyerekhez vagy hívott hozzon e valamit a boltból, mert épp vásárol és szívesen bevásárol nekünk is(akkor nem volt kocsim).

Néha elmentünk hármasban fagyizni vagy bejött ebédre ha hozta vissza a gyereket és épp elkészült az ebéd.

Nem erőltettük ezeket, nem napi szinten ment, de ha adta magát a helyzet, akkor nem is zárkóztunk el ezektől.

Aztán lett új párja, aki nehezményezte ezeket(meg is értem), de akkor úgy nyilatkozott, hogy nem dobja el a családot senkiért, nem fog bennünket hanyagolni emiatt, pedig elvileg nagyon bele volt habarodva, de szakítottak végül jórészt emiatt. Aztán nekem lett valakim és ugyanúgy ráment a kapcsolat hamar, hogy nem korlátozom minimálisra a kapcsolatot a gyerek apjával. Rá egy évre kibékültünk és újra összeházasodtunk, de az már egy másik történet 🙂

2023. júl. 26. 13:39
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Mi már nem vagyunk egy család az ex feleségem úgy döntött,hogy neki már vagyok elég jó.

Több mint két éve összecsomagolt és elköltözött az új pasijához.

Tavaly váltunk el én pedig próbáltam helyrehozni a házasságunkat de ő már véglegesen döntött.

Válás után már nem írtam neki és nem is láttam.

Csak egyszer a fiam esküvőjén a gyerekek is akkor találkoztak vele amióta elment.

Ők is haragszanak rá néha írnak egymásnak ennyi a kapcsolatuk egymással.

A gyerekekkel jó a kapcsolatom sok mindenben segítenek és támogatnak.

Élik az életüket tovább az édesanyjuk nélkül én pedig a feleségem nélkül.

57F

2023. júl. 27. 16:36
 8/12 Senior Séf ***** válasza:
100%
Nem. A válásunk után a nejem még a segítségemet sem fogadta el.
2023. júl. 27. 19:08
 9/12 anonim ***** válasza:
77%

A ferjem exfelesege eleg sokaig gondolta, hogy ok meg egy csalad. Felhivta ot olyan dolgokkal, amik nem a gyerekkel kapcsolatosak.

Vilagos, hogy a gyereke apja, az sosem fog megvaltozni, de egy valasnak mindig oka van. Raadasul az uj parok sem nezik ezt jo szemmel, miota van normalis parja az exnek, azota visszabb vett.

2023. júl. 27. 20:44
 10/12 anonim ***** válasza:
9/Sajnos amit egy második érez kutyát nem érdekli nem hogy egy ex feleségét.Nálunk ő a teljes családtag.Amikor valami gondja akad az életben undorító módon a férjem egész rokonságát bejárja hogy őt kötelező támogatni.Aztán a család mint a pióca rászáll a férjemre és köteleznék hogy azt kell tennie amit az ex akár.Beteges számító ember.Nagyon jól tud manipulálni.
2023. okt. 30. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!