Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Manapság azért is van több...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Manapság azért is van több válás, mert azt könnyebb útnak látják, és kényelmebb sokszor, mint megoldani a problémákat? Ki hogy látja?

Figyelt kérdés
Persze mindig is voltak, és vannak esetek, amiknél ez a legjobb megoldás, pl. bántalmazó szülő, házastárs.

2023. júl. 19. 13:44
A kérdező szavazást indított:
Egyetértek, én is látom.
Más okot, okokat látok ebben.
21 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
63%

Már nem olyan nagy ügy a válás. De miért is kellene, hogy az legyen?

Ha két ember így dönt, ahhoz mi köze van bárkinek is?

Én az ilyen kérdésektől megyek a falnak. Mindig olyanok teszik fel ezeket, akik mások életével foglalkoznak a sajátjuk helyett, tök gáz.

2023. júl. 19. 13:58
 2/13 anonim ***** válasza:
37%

Szerintem sokkal kényelmesebb benne maradni egy kapcsolatban (pláne házasságban) és mondjuk szeretőt tartani.

A kecske is jól lakik, a káposzta is megmarad.

2023. júl. 19. 13:59
 3/13 anonim ***** válasza:
49%
Dehogy az a konnyebb ut. Mindig az a rogos, amikor egyedul kell megbirkoznod az elet altal tamasztott kihivasokkal. Ellenben ott van a rosszban a jo is. Uj lehetosegeid lesznek, es mar a tapasztalatod is tobb, hogy veled sokkal kompatibilisabb tarsat talalj, mint korabban.
2023. júl. 19. 14:05
 4/13 anonim ***** válasza:
64%
Igen sokan így vannak ma màr az örökkének a kimondott igennek nincs súlya ...
2023. júl. 19. 15:09
 5/13 anonim ***** válasza:
61%
Hát baszki, én elváltam, a gyerekkel költöztem el, és kva nagy szívás, a nehezebbik út.
2023. júl. 19. 15:54
 6/13 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem nem lehet ennyire leegyszerűsíteni, de tudom, hogy az emberek az ilyen típusú válaszokat szeretik. Soféle ember van, sokféle élethelyzettel és nagyon fontos szerepet játszik az, hogy a nők is dolgoznak már, nincsenek annyira kiszolgáltatva a férjüknek anyagilag, mint korábban. Ez jó, mert már sokkal kevésbé tűrik el a bántalmazó kapcsolatot, ugyanakkor az is tény, hogy tényleg van egy ilyen is a fogyasztói kultúrában, hogy a rosszat azonnal el kell dobni és keresni egy újat és ez is hatással van a válásokra.
2023. júl. 19. 16:02
 7/13 anonim ***** válasza:
80%
Nem látja senki ezt a könnyebb útnak, az emberek azért válnak mert a kapcsolat megjavíthatatlan. Régen nem azért nem váltak mert megoldották a problémákat hanem mert a társadalmi nyomás nem engedte úgy a válást. Az emberek nem megoldott problémákkal éltek hanem megoldatlanokkal tűrtek, szenvedtek.
2023. júl. 19. 16:21
 8/13 anonim ***** válasza:
Há ha a nőknél nem annyi lenne a problémamegoldás, hogy jujj nem megy, jaj én ehhez nem értek, kérlek szépen Béla csináld meg. Akkor még érteném is a kérdést.
2023. júl. 19. 19:36
 9/13 anonim ***** válasza:
74%

Hol van az a rengeteg válás? Se a valóságban, se a statisztikában nem látom ennek nyomát.

Rohadt nehéz elválni. Inkább eltemetik magukat az emberek élve, de nem válnak el, mert nem tehetik meg az anyagiak miatt.

2023. júl. 19. 21:33
 10/13 anonim ***** válasza:

Hát először is, szerintem nagyon sok ember beleugrik meggondolatlanul. Vannak akik 1-2 év után házasodnak, nem ismerik ki egymást eléggé, de az új kapcsolat varázsa, a rózsaszín köd egyszerűen elvakítja őket. Nem azt mondom hogy mindenki meggondolatlan ennyi idő után, de a többség igen. Én azt pártolom, ha valakik több év után házasodjanak össze, hiszen a problémák jönnek mennek, és ki kell tudni tartani a másik mellett. Szerintem ez egy nagy teszt. De még ez sem 100% alap egy örök házassághoz. Mindenkinek más jön be, de szerintem a kitartás, egymás támogatása, a beszélgetés, figyelmesség, a hűség nagyon sokat tud segíteni. Fontos hogy egyik fél se csábuljon el.

De annak sem látom sok értelmét, ha valakik már nem szeretik egymást,és csak szenvednek egymás

mellett, de nem válnak el a hitel miatt, a közös vagyon miatt, megszokásból, vagy gyerek miatt.

Dícséretes dolog a gyerekre tekintettel lenni, de egy gyerek sem hülye és érzi. A hitel kérdésében pedig meg lehet egyezni.

2023. júl. 20. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!