Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ebben az esetben követelőzhet a feleség?
#2 Közös a hitel hivatalosan.
Miért csak a párod fizetné?Mondja meg a feleségének, hogy fizesse ki neki az 5M Ft-ot.
A hitel közös, együtt kéne fizetni. Nyilván ha megegyeznek abban hogy a párod fizeti akkor cserébe a csaj le kell mondjon a hitelből épült lakrészről, de csak arról.
Kérdés hogy a többi tulajdont hogyan és ki szerezte.
Minden hitel és minden jövedelem, szerzett vagyon közös.
Nem tett bele semmit? És mondd, drága kicsi csillagom, az ő méhe nélkül hogy veszi fel a pasikád a BABAváró hitelt? Sehogy. Annak a fele a nőé. Csakúgy, mint annak a fele, ami abból épült. Tehát a lakrész fele.
A jó hír, hogy a hitel fele is az övé, ez adhat tárgyalási alapot.
Illetve nem tudom, hogy babaváró esetén hogy megy, ha válás van, baba nincs, mennyivel többet kell visszafizetni. De lehet, hogy ha eladják az ingatlant, akkor se lesz rá elég, és marad hitel.
Akkor ha jól értettem, te azért akaszkodtál nős férfira, mert úgy gondoltad, hogy kitúrod a màsik nőt és te csak beleülsz a készbe. Ez még akár visszafelé is elsülhet.
A ferjem is felvette a babanyomot az exfeleseggel, most ugy nez ki a dolog, hogy -mivel mar nem kamatmentes a hitel- 126ezer/ho, illetve mivel naluk sem szuletett a hitelfelvetel utan gyerek, 900ezer volt az amit egyben vissza kellett fizetni. A torlesztot a ferjemtol vonjak, az ex resze 63, ezt o rendezi minden honapban.
En azt javaslom nektek, hogyha van mibol, meg a valas elott vegtorlesszetek a hitelt. Akkor csak az eredetileg felvett osszeget kell visszafizetni. Azert nem mindegy, hogy havi 45 a hitel, vagy a haromszorosa..
Látom, már egyből megy az ítélkezés, kedves 5-ös, úgy, hogy semmit nem tudsz.
A párom lakrésze a szülői házhoz épült, ha jól tudom, az anyukája nevén van az ingatlan. A hitel viszont a párom nevén van. Párom igazából soha nem akart gyereket, csak azért vette fel, mert máshogy esélye sem lett volna saját ingatlanra, a feleségével is csak ez miatt házasodtak össze. A kapcsolatuk is igazából semmilyen volt. Nem miattam mentek szét, nem túrtam ki senkit.
A többieknek pedig nagyon szépen köszönöm az értelmes válaszokat.
#8 Hát, szép kis firma a párod.Nem kell neki sem feleség, sem nő, de a kedvező hitel jól jött volna.
Szerintem menekülj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!