Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A volt férjem hitelt hitelre...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A volt férjem hitelt hitelre halmozott, hallom, hogy nehézségekkel küzd, inkább a gyerektartást sem kérem tőle. Normális, hogy rosszul érzem magam amiatt, hogy teljesen ellehetetlenült anyagilag és lelkiismeretfurdalásom van, mert megléptem a válást?

Figyelt kérdés

Igyekeztem a válásnál empatikus, korrekt lenni, a közös házunkat is teljes egészében meghagytam neki.

Lehet én vagyok rosszul bekötve, de nem mindegy már csak a közös gyerekeink miatt sem, hogy mi történik a volt férjemmel.

De azt sem tehetem, hogy én húzzam ki anyagilag a helyzetből amibe saját magát hozta...

2023. júl. 10. 12:08
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Szerencsére jól keresek, biztos anyagiakkal rendelkezem, a gyerekeknek a jövőjükre folyamatosan teszek félre.

Gyakorlatilag a gyermektartás oda nem adását mi a gyerekekkel nem érezzük meg, a volt férjemnek viszont minden fillér számít.

A válás oka is egyrészt az volt, hogy a pénzt nem tudta kezelni és számtalanszor én nyújtottam segítő kezet neki, ha jöttek például a fizetési meghagyások, mert a vállalkozásában előre felvett pénzekkel nem tudott elszámolni.

A válás előtti években mindent én fizettem már a családban, ő pedig megkérdezésem nélkül hiteleket vett fel az általa vágyott dolgokra.

Egyébként jó ember, jó apa, csak ez az anyagi felelőtlenség egy idő után hatalmas teher lett számomra.

2023. júl. 10. 12:45
 12/23 anonim ***** válasza:
89%
Felnőtt ember, tudnia kellene gondoskodnia magáról. Így meg, hogy még a gyerektartásról is lemondtál, meg a házat is otthagytad, ugyan miért kellene, hogy lelkiismeret furdalásod legyen? Tkp jól lehúzott téged.
2023. júl. 10. 12:48
 13/23 anonim ***** válasza:
94%
Jó lelkű vagy de ez nem a te sarad. A gyerektartás pedig nem a tiéd hanem a gyermekeidé, maximum azt teheted meg, hogy egy számlára gyűjtöd a gyermekeid számára. Ahhoz nincs jogod, hogy a gyermekeid helyette úgy dönts nem kéred.
2023. júl. 10. 13:14
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Persze persze tudjuk... Szegény ember jó apa meg minden...

Legalább ez egy nem unalmas kamukérdés.

2023. júl. 10. 13:21
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de te most a saját gyerekeidtől veszed el a pénzt és a vagyont. Egy az egyben otthagyni egy házat egy léhűtőnek, plusz a gyerektartást sem fizetni...

Anyám ugyanilyen volt, itthagyott apámnak mindent, aki elitta a pénzt, a nevetséges összegű gyerektartást sem kérte el... merthogy költse rám, de igazából elitta. Elkérhette volna, hogy félrerakja nekem, és akkor talán az én életkezdésem is egy fokkal könnyebb lett volna. Oké, hogy te teszel félre nekik, de ezt a pénzt is nekik adhatnád ahelyett, hogy egy link alakot támogatsz, aki CSAK magának köszönheti, hogy ebbe a helyzetbe került. Más lenne a helyzet, ha egy dolgos, a pénzével amúgy bánni tudó ember kerülne átmenetileg nehéz helyzetbe.

Így, hogy ráhagytad a házat, amire tuti ráver egy rakat hitelt, a gyerekeidtől vetted el az örökségük egy részét (ha már neked nincs szükséged arra a pénzre a megélhetésre). Mert így csak egy rakat hitelt fognak örökölni az apjuk után. Ha meg megint lesz gyereke másik nőtől, akkor mivel övé a ház, konkrétan azon a részen is osztoznia kell a gyerekeknek, amit TE raktál bele.

Szóval kicsit erősítsd meg magad, és a gyerekeid érdekében igenis kérd el azt a pénzt, és ne legyen bűntudatod. Ha neked nem kell a mindennapi élethez, az tök jó, akkor rakd el nekik. Nehéz elkezdeni egy életet még támogatással is, minden forint számítani fog nekik.

2023. júl. 10. 13:29
 16/23 anonim ***** válasza:
20%
Miért b@ssza fel magát mindenki ezen a kamukérdésen? 😂
2023. júl. 10. 13:33
 17/23 anonim ***** válasza:
77%
Miért nem tudnak Magyarországon normális fizetéseket adni? Ez a probléma sem volna, amit a kérdésben olvashatunk, ha nem "éppen ne haljon éhen a dolgozó" éhbéreket adnának.
2023. júl. 10. 13:56
 18/23 anonim ***** válasza:
70%
#5 Nálunk is ez volt a helyzet, csak így tudtunk anyámmal és a testvéremmel elmenekülni az alkoholista, agresszív apámtól.Családi segítséggel, jogi úton lett kipaterolva később az ingatlanból.
2023. júl. 10. 14:15
 19/23 anonim ***** válasza:
70%

A #18 hozzászóló vagyok.Kívülállóknak ez a logikus, nekem is.A valóságban viszont mikor már félted az életedet, hogy megölnek, agyonvernek, rettegsz, lelki terrorban élsz,cakkor máshogy fest a dolog.Főleg, hogy Magyarországon az igazságszolgáltatás malmai igen lassan őrölnek, ilyesmivel nem foglalkoznak.

Nem kell ehhez semmilyen tulajdonrészt adni az ingatlanból.Be van jelentve, házasok.Apuka meg agresszív, verekedik, nem akar elmenni.Elküldöd és, akkor mi van?Ő meg nem megy.A házastársad, az a lakcíme.Hamarabb agyonver, minthogy megnyikkanhatnál.

Ha el is tudod vitetni rendőrökkel, akkor meg visszajön, zaklat, azért fog megölni bosszúból.Ilyenkor már a rendőrök nem biztosítanak neked védelmet.

Ilyenkor azt lehet tenni, hogy menekülsz, ha kedves az életed.A többit meg biztos távolból kell intézni.

2023. júl. 10. 14:20
 20/23 anonim ***** válasza:
42%

19es, nekem sokat jelent, hogy legalább Te érted, és érzed ezen helyzetek súlyosságát.

A családsegítősök is presszionáltak, hogy ha számít a gyerekem boldogsága és mentális egészsége, akkor lelépek. Nem is volt más választásom.

2023. júl. 10. 14:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!