Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
8 év házasság után mi jár a másik félnek?
Férjemmel 11 éve vagyunk együtt, abból 8 év házasság.
Van egy közös 6 éves kislányunk.
Akivel vannak sajnos problémák.
(Autizmmus-adhd gyanú)
A férjem szeretné beadni a válópert.
Az ő nevén van a lakás amiben élünk.
Ő tud máshova menni mások ingatlanba.
Mi a kislánnyal, nem.
Elvileg maradhatunk a lakásban.
Férjem azt mondta nem húzná ki a gyerek feje felől a lakást, maradhatunk.
Jelenleg még nem dolgozok a gyerek egészségügyi állapota miatt.
Milyen szerződést lenne érdemes kötni, mire fontos odafigyelni ilyen esetben, hogy a későbbiekben se tudjon kirakni minket?
Mit lehet igényelni anyagi segítséget?
Férjem azt mondta nem húzná ki a gyerek feje felől a lakást, maradhatunk
Ezzel kb semmit sem mondott, ezzel nem ő gyakorol kegyet, mert nincs az a bíró, aki kirak az utcára egy gyereket (pláne ha sni). Tehát vagy őnála marad a gyerek (amit nyilván nem akar) vagy ő költözik, esetleg továbbra is együtt éltek a lakásban.
Mi ugyanígy állapodtunk meg, a feleségem maradt az ingatlanomban, haszonélvezeti joggal. Én elköltöztem egy lakásba. Nem akartam a két lányom felől a fedelet elvenni, úgy is ők örölik a házat, ha én meghalok. A mediátornál ebben megegyeztünk és ezt írásba foglaltuk. Ezt felhasználva a bíró a haszonélvezeti jogot megállapította a volt nejemnek.
42F
Amúgy csak a lényeget nem írtad le.Együtt élés/ házasság alatt szereztétek az ingatlant? Miből vette,vettétek? Örökölt pénz van e benne?Lett e rajt érték növelő beruházás? stb. még jó pár kérdés kellene.Attól, hogy az ő nevén van,nem biztos, hogy nincs benne tulajdon jogod.Nem az a lényeg hány éve vagytok együtt, ha nem az, hogy mióta éltek együtt.Nem a házasság kezdete, az együtt élésé.
Amúgy olyan szerződést írtok, amilyet akartok.Ha nagyon jogtalan dolog nincs benne a bíróság jóváhagyja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!