Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogy kezdjem a valast? Lépésrő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy kezdjem a valast? Lépésről -lepesre, mikor jelentsem be a ferjemnek, gyerekkel elköltözhetek-e ha az apa nem engedi vinni a kicsit? Átkell jelentenem a gyerekem lakcímét mielőtt elvinném? Mit csinaljak leg először, mi a sorrend?

Figyelt kérdés

A családom messze van, a tesómra tudnék bármikor barmiben számítani de külföldön lakik.

Kimennék hozzajuk is majd, ill. ott dolgoznék,mert az itteni fizetessel alberletbe, mindennel együtt nagyon nehezen , ha épp kijonnénk a fizuból.

Néha bántalmazó a kapcsolatunk néha -neha feljon, és én mar egyáltalán nem szeretem

Eroszakos akaratos ember , mindent megtesz hogy ne vihessem a gyereket.

#külföld #bántalmazás #Kisgyerekkel válás
2023. febr. 25. 07:43
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Most lesz 2 éves a kicsi.

Elkezdtük a bölcsit is .

A mama elvállalna elvileg (anyósom) ha beteg, azért rugadozik ezzel a férjem.

A valtott felugyelet szerintem most nagy össze visszasagot okozna a fejében, ráadásul eléggé anyás.

Ingyenes jogi tanácsadásrol olvastam , az is lehetséges?

Ha nem akkor kb.mennyi az első ilyen alkalom?

2023. febr. 26. 13:59
 12/20 anonim ***** válasza:
75%

De mit csinálsz, ha míg dolgozol, apuka elmegy érte a bölcsibe, hazaviszi és ő nem adja oda neked?

Hiszen ehhez ugyanannyi joga van.

2023. febr. 26. 14:02
 13/20 A kérdező kommentje:

A fő problémám az hogy nincs kire támaszkodjak a környezetemben.

Nincs itt a családom, elköltözünk - a ferjem szülővárosába- es itt nem alakultak ki szorosabb baráti kapcsolatok sem nekem.

Tehát en külföldön tudnám feltalálni magam gyerekkel .

Vagy ha egy jól menő vállalkozásba kezdek.

Mert ha sokszor beteg akkor simán kirugnak.

Nagyon sajnálom hogy ilyen sakk-mattot adtam az életemnek.

A gyerekvállalás előtt egyedül arra nem gondoltam hogy nem vihetem ki az országból a gyereket.

Ezt nem tudtam, azt gondoltam hogy az unión belül a Shengeni övezeten belül oda mész ott elsz ahol akarsz.

Külföldön éltünk sokáig, aztan megpróbáltuk itt az eletet .

Majd jött a baba.

Mostmár azt mondom inkább lettem volna kint terhes. Akkor abból a fizuból jobban tudtam volna lépni, plusz a gyerektartasi összeg is elfogadhatóbb lett volna.

Nekem muszalj lenne elerni azt hogy külföldön éljek mert itt kb. csak nyomorognánk kivéve ha tényleg egy jol menő vállakozást ki nem építek.

Vagy, ti mit szóltok?

2023. febr. 26. 14:13
 14/20 A kérdező kommentje:

12: nem tudom, valószínű igy próbálna elérni a visszaköltözést is.

Egyébként is , hétvégén joga lenne hogy nála legyen a kicsi szerintem.

Tehat, valszeg az lenne a legjobb ha valahogy egyetértésre probalok jutni vele.

2023. febr. 26. 14:17
 15/20 anonim ***** válasza:
42%

Nézd, én megértem a problémádat, de ahogy mondod, te magad adtál sakk-mattot az életednek és el kell fogadnod az ezzel járó következményeket.

Ha nincs semmi segítséged, se pénzed, se jó munkád, nem tudom, mit szeretnél. Az apjának a válásig és gyermekelhelyezésig ugyanannyi joga van a gyerekhez, ha nem tudod hova "dugni" előle, akkor bármikor hazaviszi ő a bölcsiből és kész, hiszen ő a szülője, nincs ellene végzés, kötelesek neki kiadni.

Illetve, mint írtuk, ez a külföldre költözés kilőve, mert apuka biztos nem fog beleegyezni, a gyámügy sem igen, az alapból ott indul, hogy csak akkor viheted ki, ha van már bejelentett lakcímed és munkád, amiből bizonyítod, hogy megéltek (én éltem külföldon, ott egy ismerősöm a szüleinél hagyta a gyereket, míg megteremtette ezeket az alapokat, csak ott apuka is engedte a kiköltözést, mert nem érdekelte a gyerek).

Szóval azt gondolom, itt a maximum, amit csinálni tudsz, hogy lelépsz az anyádékhoz a gyerekkel, megkéred, hogy fogadjanak be, hátha oda nem megy el a férjed a gyerekért, és ott keresel munkát magadnak. De külföldre, akkor sem viheted ki.

Illetve, ismétlem, értem én a te problémád, de ha szerinted nem durva ilyen szinten elszakítani egy szülőtől a gyerekét, hogy az egyikük külföldre vigye, akkor miért nem hagyod itt az apjának és mész ki? Mert nem tudsz elválni a gyerektől, mert szereted, mert fájna? És szerinted az apja nem szereti, neki nem fájna?

Te választottad ezt az embert a gyereked apjának, és tetszik vagy sem, a gyerek nem egyedül a te tulajdonod.

2023. febr. 26. 14:24
 16/20 A kérdező kommentje:

Tudom. Nem akarok rosszat senkinek sem.

A megfelelő megoldást keresem, de ugy látszik nincs.

2023. febr. 26. 14:52
 17/20 anonim ***** válasza:
52%

Mivel bántalmazó, készülj fel titokban. Ne mondd el neki.

Amikor nincs otthon, csomagolj össze és költözz el valakihez, vagy béreletbe. A gyereket nem veheti el tőled.

Add be a váló-és gyermekelhelyezési pert.

Előbb gyűjts össze minden bizonyítékot, minden papírt, ami a közös vagyonra vonatkozik.

Minden iratodat, igazolványodat, stb.

Rendcsinálás, nagytakarítás címén szépen felkészülhetsz, aztán usgyé.

2023. júl. 19. 16:29
 18/20 anonim ***** válasza:
Besétálsz a helyi családsegítő szolgálathoz, mindenben segítenek.
2023. júl. 19. 16:38
 19/20 anonim ***** válasza:
Mi lett veletek, kérdező?
okt. 14. 21:05
 20/20 A kérdező kommentje:

19# Semmi. Most ovis a kicsim.

Közbe lett jól kereső állásom de vmi közbejött, megpedig én csak asszisztens vagyok es az orvos elment ezért megint munka nélkül maradtam , mert megszűnt az állásom.

Kicsit olyan mintha az "élet itt ellenem dolgozna.." lehet nem vagyok a helyemen, azért nem akar semmi sem összejönni..

Mintha mind akadályokba ütköznék és ilyenkor kezdek arra gondolni hogy mindez lehet azért van mert nem itt kellene lennem..

Eddig mindig mindent megoldottam, nem volt soha olyan amit nem tudtam volna megoldani, számtalanszor mások hozzám fordultak tanácsért és itt vagyok olyan problémával amit egyszerűen nem tudok helyesen megoldani, mert 1x elrontottam, nem a szívemre hallgattam hanem számtalanszor nem a saját előnyömet néztem, hanem hogy a páromnak legyen jó, nem a magam javát kerestem..

Minden nap felteszem a kérdést hogy mit tegyek mert nem akarom jobban "elrontani" az életem(vagy gyerek életét)

okt. 15. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!