Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mikor jött el az a pont amikor eldöntöttétek hogy válni akartok?
Az esküvőnk után pár hónappal a férjem enyhe depresszióval kezdett kűzdeni. Lassan másfél éve vagyunk házasok és sajnos a helyzet nem nagyon változott.
Szakemberhez nem hajlandó elmenni, hangulata folyamatosan ingadozik, a kapcsolatunk gyakorlatilag róla szól nem kettőnkről.
Nem tudom visszakaphatom e azt a férfit akit a kapcsolatunk elején megismertem, de sokszor eszembe jut hogy nyugodtabb lenne egyedül az életem.
Azok akik túlestek már egy váláson... mi volt az a lélektani határ amit meghúztatok? Meddig vár az ember hogy "hátha jobb lesz"? Félek hogy elkapkodom ezt a döntést de nem akarok egy boldogtalan házasságban ragadni.
Én különköltöztem 10 év után, 1 évig. Mivel jobb volt így az életem és kiegyensúlyozottabb, akkor húztam ott egy határt és döntöttem a válás mellett. Lehet a helyedben ha megteheted, pár hónapra te is menj külön, hogy milyen érzés egyedül. Sajnos ha nem akar szakemberhez menni, te sem tudod elrugdosni. Így leélni az életed meg valóban nem szabad.
40F
Kedves 4es! Bár a kérdés szempontjából azt gondolom hogy ennek nincs jelentősége és a kommented elég prosztó stílusban tetted fel, röviden válaszolnék.
A külsőségekre nem különösebben térnék ki, mert mindenkinek mást jelent a "fullos buksza", de iskolázott nő vagyok. Érzelmileg stabil (hiszen jelenleg minden nehézség ellenére a férjemben is én tartom a lelket), alapból pozitív életszemléletű vagyok és fenntartok egy háztartást a munkám mellett. Ha ez "fullosnak" számít akkor az vagyok.
Nézd, megmondhatod a férjednek, hogy te így ezt nem tudod már oskáig csinálni, mindkettőtök érdekében menjen el szakemberhez.
Persze a depresszió azt is diktálhatja, hogy "tessék, olyna lúzer vagoyk, hog ymég az asszony is elhagy" de erre kell az tmondnai, hogy nem akarod elhagyni, épp ezért kéred, hogy kezdjen el egy terápiát.
Azért ülni egy fotelben és beszélgetni nem olyan megterhelő..
Igen is valahogyan rángasd el szakemberhez. Ha vázolod neki bővebben azt, amit itt most leírtál nekünk, akkor szerintem megkondul a vészharangja és összekapja magát.
A kérdésre sajnos nem tudok válaszolni, mert még sosem váltam el. Csak ezt fentebb mindenképp elakartam mondani, hogy Ti se váljatok el egy ilyen miatt!
Nem biztos hogy szüksége van pszihológusra.Csak környezetváltozásra. Valoszinuleg a problema a munkahely lesz. Nekem ez a tippem. Munkahelyén fel kéne mondania. Mondd meg neki keressen egy másik munkahelyet. Szar főnök mellett még egy vidám ember is kikészül. Minek időzik ott? Fogadjunk előtte egy nagyon vidám ember volt mikor megismerted ezt pedzegetted egy mondatrészletbe. Idézem:"Nem tudom visszakaphatom e azt a férfit akit a kapcsolatunk elején megismertem"
Minek a pikláknak van még mindig ott azon a munkahelyen? Munkahelyek miatt lettek már depisek emberek és ment már tönkre párkapcsolat is szar munkahely miatt. Hagyja ott a szar munkahelyet és probléma megoldva és a te házasságod is megmenekül.
5 év kínlódás és tehetetlenség után költöztem el a lányommal.
Állandó hiszti,engem senki se szeret,csúnyán néztek rám,ilyen meg olyan volt a gyermekkorom,csak velem foglalkozzon mindenki,csak rólam szóljon minden...stb hiszti után besokalltam.Természetesen én voltam a hibás mindenért.
Megbeszélni nem lehetett vele,pszichológushoz nem volt hajlandó elmenni.
Aztán egy pénteki napon megkaptam,hogy "elegem van belőled,belőletek,nyugalmat akarok végre".
1 hét alatt elrendeztem mindent és új életet kezdtem,nélküle.
A legjobb döntés volt,azt bánom,hogy 5 évet pazaroltam rá az életemből.
Azóta lett egy baràtnője,aki pont olyan,mint ő,együtt sajnálják magukat és haragszanak az egész világra,a lányom apja pedig csak csúszik le a lejtőn.
42N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!