Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg ilyen rossz ember vagyok, hogy a saját családom a férjemet védi váláskor?
Nem csaltam meg, nem szedtem el a pénzét, nem hitelben és gyerekekkel hagytam ott. Egy multinál kaptam munkát és jelentkeztem áthelyezésre. Néha ki kellett mennünk “kiküldetésre” olyankor hetekig nem volt mellettem a férjem és rájöttem, hogy jobban érzem magam, ha nincs ott velem.
Megkaptam a pozíciót és elindítottam a válást. A családom szerint borzalmas ember aki “ilyenért” otthagyja a férjét, az idõsebbek éreztették, hogy ki leszek közösítve, ha ezt meglépem.
Azt mondjàk 29 évesen már “luxus” kilèpni egy jó házasságból.
"kilèpni egy jó házasságból"
Már hogy lenne jó házasság, ami nélkül boldogabb lennél?
A válást, együttélést is megszólták sokáig. Most már annyit “engedtek”, hogy ha messze él a pár, ahol nem ismerõs senki vagy lesz esküvõ hamarosan, “lehet” együtt élni, illetve toxikus házasságból ki “lehet” lépni.
Illetve, már úgy vannak vele, hogy a felnõtt azt csinál amit akar, de nekik is joguk van ezért meg azért megszakítani a kapcsolatot.
Aki nem érti ezt a mentalitást, sosem élt konzervatív, tekintélyelvū közösségben/családban.
Természetesen nem mindenki ilyen, fõleg a hatvan alattiak nem, és oda megyek ahova akarok.
Az a kérdésem, hogy tényleg ekkora féreg vagyok-e.
Miért lennél féreg, ha kilépsz egy olyan kapcsolatból, amiben boldogabb vagy ha a párod nincs veled? Nyilván ez azt jelenti, hogy már nem illetek egymáshoz vagy kiszerettél belőle, ami nyilván nem szerencsés, de előfordul. Az idősebb generáció nagyon gyakran meg van őrülve a látszat tökéletes családért, hogy tökmindegy ha mindenkinek keserű a házasság és folyamatosan mennek a veszekedések és legszívesebben fakanállal verné egymást mindkét fél, de házasságban kell maradni mert jobb házasan és boldogtalanul, mint elváltan (meg amúgy is, mit szólna a szomszéd Juliska néni, az egész falu erről pletykálna).
Szerintem teljesen értelmetlen egy nem működő kapcsolatban maradni csak azért, mert mások elítélnének a válásért. Tényleg fontosabb lenne más véleménye, mint a te boldogságod? Nem, ugye? Csak egy rövid életünk van, miért töltenéd a tiédet boldogtalanságban csak azért, mert anyukád, nagymamád úgy töltötte?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!