Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válásnál kiteszik az egyik felet ha semmilyen megoldásra nem hajlandó? Részletek lent.
Nem értem miért kellett volna eljönnöd, bármikor hazamehetsz az közösen szerzett vagyon!
Senkit sem fognak kitenni sehonnan!
Mindennek a fele a tiéd!
A Hitelt átvállalhatod a volt férjedtől vagy ő is átvállalhatja tőled. Ha nem fizeti senki sem akkor mindkettőtökön behajtják a ház árának a felét!
Plusz buktátok a házat!
A Házasság vagyonközösséget jelent, kivéve ha nincs külön házassági szerződés amiben lefektetik a vagyoni helyzeteteket hogy micsoda kié mennyi részben stb..
Hülyén csináltad.
Ott kellett volna maradni,majd az első kiabálós balhénál zaklatásért feljelenteni,távolságtartást kérni.
A gyermektartást is rögtön igényelni kellett volna,mihelyst az érzelmi és/vagy anyagi kapcsolatotok megszűnt.Az nem számít,hogy egy helyen laktok.
Ide most már egy ügyvéd kell.
A gyerektartást megítélik, de ha közös a lakás,akkor nem teszik ki.Nem kellett volna elköltöznöd a közös lakásból,mert így hátrányos helyzetbe kerültél. Kérdezd meg az ügyvédet, de talán érdemes lenne a Bíróságtól kérni a lakás elárverezését! A férjed összegéből pedig megkapnád az elmaradt tartásdíjat is.
Ha nem fizet,akkor ügyvéddel,vagy ajánlott levélben szólítsd fel a fizetésre,mert enélkül csak 6 hónapra visszamenőleg kaphatod meg a gyerektartást.
Egyébként meg ha alkohol miatt veszekszik és dühöng, akkor neked nem eljönnöd kell hanem kihívni a rendőrséget meg a gyámügyet amikor be van baxva és majd szépen elviszik kiskorú veszélyeztetése miatt!!
Nálunk is ez volt a faterral.
Kihívtuk a mentőket, aztán a mentősök meg a zsarukat mert részegen fel akarta robbantani a marhája a lakást a gázzal meg késsel kergetett minket!
Hál istennek már 4 éve nem él.
Tudom,hogy nem szabadott volna eljönnöm,de nem bírtam cérnával,amit művelt.
Arra írtam,hogy nem hajlandó semmire,hogy sem átengedni a hitelrészét,hogy átvegyem,sem az én részemet nem hajlandó átvenni. Keresek ügyvédet.
Ha a (volt) férjed feketén dolgozik, és más vagyona sincs, a gyerektartásra kért végrehajtással csak azt éred el, hogy elárverezik a ház felét (feltéve, hogy 1/2 - 1/2 arányban vagytok tulajdonosok), a bank is kéri a pénzét a vételárból, te meg társtulajdonos lehetsz egy vad idegennel, és pénzt sem biztos, hogy kapsz. Maximum akkor, ha kéred, hogy a végrehajtó árverezze el a te tulajdonrészedet is, abból a férjed tartozására nem vonhatnak le, a bank viszont kérheti a pénzt.
Ehhez hasonló megoldás lehet, hogy közös tulajdon megszüntetése iránt pert indítasz. Akkor is végrehajtó árverez. A per során még használati díjat is kérhetsz a fél ingatlanért, ha nem laksz ott.
Amúgy csatlakozom az előttem szólóhoz: kérdezz meg egy jó ügyvédet!
Ugyan már....
tessék arra hivatkozni,hogy közveszélyes.Mondjuk gázpalackot akar robbantani....
igaz h pár éve történt már, de szüleimnél ugyanez volt a helyzet annyi különbséggel h nem voltunk már annyira picik (én 18) pia, ordítás, veszekedés, ajtó csapkodás,és még sorolhatnám, hajnalig cirkusz, nekünk másnap suli, anya, tesó kizárása a lakásból...
hát válás közben, és után sem hagyta el a lakást mert közös volt, muszályak voltunk együtt élni, mert anyum takarítónői fizuból nem tudott volna eltartani 3 gyereket, meg lakást, apám maszekolt, nem volt bejelentve, egy zsömlét se vett nekünk :( szóval egy rémálom volt az egész :(
majd válás után pár hónapra öngyilkos lett apám, így "megoldódott" a helyzet.
a pici miatt teljesen megértem, h eljöttél. mert nekem most 3 hós babám van, én is elhúznék, ha ilyen lenne, mert nem akarnám h ilyet éljen át a gyerekem!
sajnos a többivel nem tudsz mit kezdeni :( mert ha nincs bejelentve, akkor nem tudják honnan elevnni a pénzt, és a lakás is mivel közös, így onnan se lehet kirakni :(
kitartást, és sok sok sok szerencsét kívánok mindenhez!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!