Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Van olyan mártír, aki a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van olyan mártír, aki a történtek után normális viszonyban tud maradni, és sosem mond rosszat a volt férjéről, a gyerekek érdekében? (lent részletezem)

Figyelt kérdés

Sziasztok! Muszáj kiírnom magamból, mert egyszerűen nem tudok továbblépni, mindig történik valami, ami felbosszant a volt férjemmel kapcsolatban...

Ti tudnátok normális kapcsolatban maradni, ha a volt férjetek többször megcsalt volna (sosem derült ki a házasságunk alatt, olyan sunyi módon tudta intézni), de miután szétmentünk, utána - minden mindegy alapon - beismerte. Többek között, amikor terhes voltam, akkor szeretője volt. Egyébként meg alkalmi félredugásai. Aztán végül (miután mellettem, az én segítségemmel) sikeres vállalkozó lett,(addig átlagkeresetű ember volt, úgy, ahogy én is), lelépett egy fiatalabb, gyermektelen nővel, de előtte biztosra ment, 1-2 hónapig a szeretője volt a nő, csak miután biztos lett a kapcsolatuk, utána lépett le vele. Azóta fizeti a gyerektartást (2x40 ezer), ami ahhoz képest, hogy ők mennyiből élnek, nem egy nagy összeg. Ezen felül a 2 gyerekére nem költ, nyaralni még pár napra sem vitte őket, csak a nővel utazgatott mindenfelé a nyáron. Nekünk nem segít semmilyen formában, sem anyagilag, sem ha valami ügyintézés van a gyerekek dolgában, sőt, van amiben hátráltat is (pl személyi meghosszabbításához nyilatkozat kitöltését halogatja). Velem flegma, lekezelő stílusban beszélt, és miután nem vagyok hajlandó vele szóban kommunikálni, csak írásban,még ő van megsértődve. Ti, ha ennyi sz@rt kellett, kellene elviselni az exetektől, tudnátok vele együttműködni, róla normálisan beszélni, akár a gyerekek előtt is? Még azt hozzátenném, hogy a gyerekekkel válás előtt sem volt túl szoros a kapcsolata, azóta is kéthetente-egy-hétvége-apuka, és maximum családi programokra mennek, ahol mindenki láthatja, hogy ő szuperapu... Ez jó hosszúra sikerült, remélem azért van, aki elolvassa...

2022. aug. 28. 10:22
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
78%

Egy seggfejjel nem lehet normálisan kommunikálni. Főleg egy ilyennel, mint ami a kérdésben is szerepel. És magyarázkodni a viselkedése miatt meg pláne nem kell az anyának. A tetteit magyarázza ő el a gyerekének. A gyerek sérülése már akkor elkezdődik, amikor szembesül az apja logikátlan, inkorrekt viselkedésével. És mivel nem lehet megmagyarázni a seggfej hozzáállását a gyerek körüli dolgokhoz, így a sérülés mindenképpen bekövetkezik. Aki megtudja a drága apuci viselkedését magyarázni a gyereknek értelmesen, azelőtt megemelem a kalapomat. Én mindenesetre sosem fogom azt tanítani egyetlen gyerekemnek sem, hogy mindent el kell tűrni egy faszinak csak azért, mert farka van. Anyám 30 évig tűrt, ez pont elég volt, hogy ne kövessem ezt a példát. Hiába szépítette az apám viselkedését, ez nem segített semmit. Csak annyit láttam belőle, hogy megalázkodott előtte. És nekem is azt próbálta tanítani egész életében, hogy mindent el kell tűrni csendben. Hát nem! 9 éves korom óta nem tudom tisztelni és szeretni sem az apámat, egyszerűen nincsen miért, pedig az anyám mindent elkövetett, hogy ne így legyen. A folyamatos szépítgetéseivel pont az ellenkezőjét érte el. Nem voltam hülye, elég korán láttam amit látni kellett.

Nem kell meghunyászkodni kérdező. Csak az igazat érdemes mondani, és nem hazudozni egy ilyen idióta alak miatt. Ha seggfej, akkor azt kell mondani és nem az ellenkezőjét. Te hiába akarsz korrekt lenni, ha a másik hülye.

2022. aug. 29. 04:20
 12/22 anonim ***** válasza:
53%
Ha seggfejnek tartod akkor ne kommunikàlj vele,de a gyereknek ne szidd az apjàt. Az, hogy te sulyosan serültèl gyerek korodban nem jogosìt fel arra,hogy a gyereked is serüljön miattad, bàr sèrült ember nehezen tudja nem tovàbb adni a sèrülèsèt. Senki sem mondta hogy alàzkodj meg. Egyszerűen pròbàld meg meltòsàgodat megtartva megkìmelni a gyereket attòl hogy òcsàrolod az apjàt.
2022. aug. 29. 20:09
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Évike nem viszi hozzátok az ajándékkártyát majd intézem vele

Pont

Üdvözlettel

És levan a gond, a gyerek azt vesz amire ő vágyik

2022. aug. 30. 23:29
 14/22 A kérdező kommentje:
13: válasz erre apukától: "Ne szóljá' bele, majd én intézem a gyerekkel. Semmi közöd hozzá. Hagy beszéljek már a saját gyerekemmel azt, amit akarok..." és itt el is indul sajnos a szokásos szájkarate, amiből kiderül, hogy anya egy hisztis, mindenbe belepofázó házisárkány...
2022. aug. 31. 07:28
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Na es

Leteszed a telefont Nem kell vele egyezkedni

Mit tud csinálni?

2022. aug. 31. 09:25
 16/22 anonim ***** válasza:
88%

3-assal értek egyet. Mondjuk a konkrét esetben én azt mondtam volna, hogy ne vigye magával a gyerek az ajándékkártyát, vegye meg neki az édesapja, amit akar, és a gyerekkel majd te elmész és megveszitek, amit a gyerek szeretne az ajándékkártyából.

Szerintem nem kell "jónak" hazudni valakit, ha nem az, vagy mentegetni/mosdatni, de nekem az a tapasztalatom, hogy a másik félre való fröcsögés nélkül is rájön a gyerek ahogy nő és okosodik, hogy kire számíthat, kinek fontos igazán, még ha fájdalmas is. Alpári stílus nélkül is lehet negatív választ adni, pl. "apád f...szfej" helyett "apádnak nem az a fontos, hogy te mit szeretnél, hanem, hogy az legyen amit ő akar".

2 ilyen család is van a környezetemben, a gyerekek kamaszok, és már nincsenek illúzióik a negatív példát mutató szülővel kapcsolatban, de ettől még gyűlölik őket, csak már megtanulták, hogy mire (nem) számíthatnak.

2022. szept. 4. 01:29
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
De ettől még NEM gyűlölik őket
2022. szept. 4. 01:31
 18/22 A kérdező kommentje:

"Alpári stílus nélkül is lehet negatív választ adni, pl. "apád f...szfej" helyett "apádnak nem az a fontos, hogy te mit szeretnél, hanem, hogy az legyen amit ő akar"

Nem akarok/akartam negatív választ adni, vagy véleményt formálni. Nem az a célom, hogy kavarjak vagy az apuka ellen neveljek, a gyerek véleményét is formálva ezzel(?). Egyszerűen ilyen szituációknál úgy elkap a méreg, hogy kimondom sajnos hirtelen, amit gondolok. (ami tudom, hogy nem jó, de sajnos előfordul)

2022. szept. 4. 08:22
 19/22 anonim ***** válasza:
73%

Nyilván kimondod

Ne aggódj, apuka is, csak nem olyan finoman mint te

A gyerek nem 3 éves,nem burokban él

Sajnos mindig ok szenvedik meg ezeket a szitukat de ettől 100 százalékban nem tudod megvedeni főleg ha apuka tényleg egy f@szfej

2022. szept. 4. 09:00
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
én el szoktam magyarázni a gyereknek, hogy miért vagyok épp dühös. nem trágárul és nem minősítve, mert tudom, hogy szereti az apját és azt gondolom, hogy ez jó.
2022. szept. 4. 10:01
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!