Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Akkor adjuk el a közös házat,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akkor adjuk el a közös házat, ha már javul az árfolyam vagy kezdjek intézkedni?

Figyelt kérdés
Válás okán eladnánk a közös házunkat, két éve vettük. Mivel elég magas volt akkor is a CHF és jó áron vettük nem buknánk akkorát ha eladnánk most, rákérdeztem a banknál. Gondolom ez én így, a férjem tegnap olyan ötlettel állt elő, h válasszuk ki h milyen színei legyenek a lakásnak. Megdöbbenve kérdeztem, h minek ha úgyis eladjuk, erre azt válaszolta, h most nem adjuk el, mert rosszul áll a svájci frank, ezért várunk pár hónapot. A háttérben én úgy gondolom valójában az áll h nem akar válni és reménykedik benne h "elfelejtem" a tervemet. Én viszont nem akarok tovább így élni, szeretnék végre boldogságot és biztonságot. Elköltözni nem szeretnék így, mert akkor pénz nélkül mehetek, viszont arra gondoltam h felrakom a házat egy hirdetős oldalra (jó áron) és ha jönnek érdeklődők legalább látom h van rá kereslet és egyáltalán elvinnék e annyiért! Ti mit tennétek?
2010. szept. 21. 08:51
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
kb akkor már nem akartak hitelt adni és így "jól jártunk".....megkérdeztem, nem annyira horror összeg és a ház ára viszont nagyon megemelkedett, mert felkapták a környéket, ezért van esély rá h nem bukunk akkorát!
2010. szept. 21. 12:54
 12/21 anonim ***** válasza:

mondjuk így jól hangzik

keress egy jó ingatlanost és kérj pontos infokat a banktól

hajrá

12:49

2010. szept. 21. 13:14
 13/21 A kérdező kommentje:
bank mondta a visszafizetendő összeget, no meg persze plusz 50 a szerződésmódosítás......múlt héten mikor még magasabban volt akkor kérdeztem! jó kilátások, illetve jobb mint amire számítottam!
2010. szept. 21. 13:21
 14/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Nagyon egyszerű a dolog. A házon van x millió hitel, ti kitalláljátok hogy menyi volna az ideállis ajánlat. És feladok egy hírdetést hogy x+y M ft ért eladó, oszt ha valaki jelnetkezett akkor jó napotok van. Ha úgyis várni akkarnátok akkor egy kicsit túlárazva lehet hírdetni nincs nagy veszteség, ha meg elviszi vki akkor jól jártatok.

üdv,

A

2010. szept. 21. 14:20
 15/21 A kérdező kommentje:
kedves A! én is így gondoltam, csakhogy a férjemnek ez így nem tetszik, tény h kevesebbet kapunk érte, mint mondjuk ha két év múlva akarnánk eladni, nade nem arról van szó, h most nagyobb ház kéne, hanem h nem kívánok együttélni vele és tovább nem akarom fizetni a részleteket.......
2010. szept. 21. 15:12
 16/21 anonim ***** válasza:

Kérdezd meg a férjedet, hogy miből gondolja hogy két év múlva jobb lesz? Mert hogy ha jelen politikából indulunk ki akkor, itt már évek otta mindig jővőre lesz jobb és sajnos már kinőttem a mesékből. így amig lehet és anyiért amenyiért lehet el kell adni, mert ami most a kezedben van kp azt nem veszi el senki, de a majd két év múlva kezdetü dolgok túl bizonytalanok, legalább is számomra. Ez nagyon nagy valószínűséggel arról szól hogy nem akkar vállni, de ha már muszáj akkor ez a legjobb megoldás.

üdv,

A

2010. szept. 21. 15:30
 17/21 anonim ***** válasza:

1. Semmi garancia nincs arra, hogy két év múlva többért el lehet adni, mint most.

2. Ha mégis, akkor idöközben annyit romlik a forint (infláció), hogy végeredményben mégsem kaptok többet, mint most.

3. Hirdesd meg most, de azt azért tudnod kell, hogy ha közös a ház (és az elözöek szerint az), akkor TE egyedül nem adhatod el, csak ha a férjed is beleegyezik.

4. A válóper beadásához nem kell a másik fél beleegyezése, te nyugodtan elindihatod, akkor rájön, hogy komolyan gondolod.

5. A házra most költeni csak pénzkidobás, ez az árban soha nem fog megtérülni.

2010. szept. 22. 07:59
 18/21 A kérdező kommentje:

köszönöm, valami hónapokról beszélt, h akkor jobb lesz, de ebben szerintem sincs ráció!

nem szeretném nélküle eladni, csak belekényszerít abba h hirdessem, mert ő már az új bútoroknál és falszínnél tart. Ha bejelentkezik egy vevő talán ő is belátja, h ez már komoly, egyenlőre ingatlanost nem kevernék bele, hisz azzal már járnak bizonyos kötelezettségek. Persze folyamatosan kommunikálom felé a dolgot, de sajnos ő csak a tettekből ért.

Eleinte úgy volt h kivásárol és átvállalja a hitelt, ezért írtam egy levelet a banknak a közös számítógépünk emailcíméről. Jött is válasz, amit mikor elolvasott kissé felháborodva kérdőre vont, h én mit szervezkedek. Ha nagyon akartam volna kitöröltem volna az emailt, de mivel tudtam, h csekkol gondoltam had olvassa hisz rá is tartozik.

2010. szept. 22. 08:19
 19/21 anonim ***** válasza:
Ha a férjed nem akarja eladni és közös néven van, akkor te egyedül nem fogod tudni. Neki is alá kell írnia a papirokat, vagy bírósági végzés kell, de az meg sok-sok év. Szóval állapodj meg a férjeddel, hogy mi legyen, de ha nem akarja, akkor nem tudsz mit csinálni.
2010. szept. 22. 12:15
 20/21 anonim ***** válasza:
Ha a férjed nem akarja eladni, akkor nem tudsz mit tenni. Ha kettőtök nevén van, akkor csak közösen tudjátok eladni.
2010. szept. 22. 12:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!