Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Aki már elvált segítene...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Aki már elvált segítene hogyan működik ez a mi esetünkben?

Figyelt kérdés

1 gyerek van, élettársak vagyunk. 3 éve lakunk édesanyám házában, ami az ő nevén van. El akarom hagyni a párom. Amiben élünk házat felújitotta. 1. Ebben az esetben el kell adni a házat és ki kell fizetni amit ráköltött? 2. Ha nem akar innen elmenni hogyan lehet "kitenni"? Állandó lakcimen van ide bejelentve és azt mondta, hogy ő innen nem fog elmenni az biztos..

3.Mennyi gyerektartàsra számíthatok majd ha nettó 320 ezret keres?(tartozása van amit vonnak a fizetéséből az befolyásolja a gyerektartàs összegét?)

#Válás, gyerektartàs,
2022. jún. 21. 15:05
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%
Én úgy tudom, hogy ha bizonyítottan együtt élsz valakivel X ideig, akkor már nincs enyém/tiéd. Az már más kérdés, hogy hogyan tudja bizonyítani, hogy mióta él ott, ha még a lakcímet sem engedtétek neki bejelenteni.
2022. jún. 22. 08:19
 12/13 anonim ***** válasza:
47%
Attól hogy nincs tulajdona benne ő általa növekedett a ház értéke, nem csak anyag, hanem munkadíj az is megállapít neki a bíróság. Tudom mert tesóm ugyanebben a cipőben járt, kb ugyanez volt a felállás, a vége bíróság lett, a pasi vitte a fél ház árát, és pont az érték növekedésre hivatkozott a bírónő a tárgyaláson. Pedig nem is költött rá annyit. El kellett adni a házat abból lett kifizetve.
2022. jún. 22. 08:32
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

"Én úgy tudom, hogy ha bizonyítottan együtt élsz valakivel X ideig, akkor már nincs enyém/tiéd."

Na az ilyeneknek nem kéne tanácsokat adniuk. "Azt hallottam" stb. Tartsd meg magadnak a félrevezető tanácsaidat. Csupán a házasság után történő vagyonszerzés ilyen. De ott is vannak kivételek (pl. örökölt összeg szülők halála után).

2022. jún. 22. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!