Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás lezajlásának időtartama?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás lezajlásának időtartama?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Akik mostanában váltak, mennyi idő alatt zajlott le az egész?Én adom be a keresetet.

Nem közös megegyezéssel, vagyon megosztásra nem lesz szükség. Egy 10 éves lányunk van. Mire számíthatok, onnantól kezdve,hogy beadom a keresetlevelet, mennyi idő míg lezajlik az egész?

Illletve az első tárgyalásra mennyi idő múlva kerül sor álltalanosságban, megközelítőleg?

2022. jún. 16. 16:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Mivel gyermek is van elsőre egy békítés van.

Majd 2-3 hónap ujra s utánna

2022. jún. 16. 17:42
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszi. Ez a 2-3 nap fix?

A békítő tárgyalást, hogy kell elképzelni,mi történik olyankor ?

2022. jún. 16. 19:05
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha most adod be a valokeresetet, akkor szamits ra, h a birosagok nyaron itelkezesi szunetet tartanak, tehat osznel elobb nem lesz meg elso targyalas. De az is elofordulhat, h keso osz inkabb. Attol fugg, hova adod be, es ott mennyire leterheltek a csaladjogi perekkel foglalkozo birok.

Az ismerosomnek 4 honap telt el az elso targyalasig. Nem Budapesten, hanem egy videki varosban. A 4 honapba beleesett a teli itelkezesi szunet is.

Ha gyerek van, akkor valoban az elso targyalason nem tudjak felbontani a hazassagot. De azert sem, mert nincsen kozos megegyezes. Az elso targyalastol nem sokat lehet varni, mert ott erdemben nem sok minden tortenik korulottetek. Adategyeztetes, az ugy ismertetese, bekitesi kiserlet, stb.

A bekito targyalas formai dolog. Megkerdeznek mindkettotoket, es azt mondod, h jol meggondoltad, el akarsz valni. Ha mar te igy valaszolsz, akkor nyilvan nincs beke.

A kovetkezo targyalasotok megint par honap mulva lesz. Realisan 2 vagy 3.

Attol fuggoen, h ezen a masodik targyalason miben hoznak dontest, es tortenik e majd fellebbezes a hatarozat ellen, ez igy mehet tovabb meg ugyanennyi ideig is, de hosszabb ideig is, ha sok a vitas kerdes, es dokumentumokat kell bekerni, vagy szakertoket behivni.

Ha jol ertem, a gyermek elhelyezese es a tartasdij osszege (ha nem kozos a felugyelet) lesz a legefontosabb kerdes, ha nem lesz vagyonmegosztas.

Az nagyon fontos, h mi az, amiben nem tudtok megegyezni a gyerekkel kapcsolatban.

2022. jún. 16. 19:41
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

3.vagyok. A bekito targyalason egeszen pontosan a biro v. birono tobbszor is megkerdez mindkettotoket arrol, h van e remeny, esely a bekulesre, a hazassagotok helyrehozatalara. Nem csak egyszer, ket vagy harom alkalommal legalabb. Igy zajlik maga a bekites, ennyi :) Aztan ha nincsen hajlandosagod a bekulesre, akkor elmondja nektek, h a kovetkezo targyalasig meg van lehetosegetek rendezni a viszonyotokat:)

A kovetkezo targyalas nem automatikus, hanem kervenyezni kell a per folytatasat.

Remelem van ugyveded, mert kozos megegyezes hianyaban nem boldogulsz nelkule. O mindent elmond majd neked reszletesen, es megteszi azokat a lepeseket, amelyek szuksegesek.

2022. jún. 16. 20:34
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat, sokat segítettetek.

Tartásdíjra nem tartok igényt, de gondolom az kötelező, nem én döntöm el.

Igazából nem szeretnék tőle semmit.

Nem is az elhelyezésen, inkább a kapcsolattartáson van a hangsúly.

Eszemben sincs tiltani, viszont a fele felébe sem megyek bele.

Nem úgy vállaltam gyereket, hogy majd az élete felét nélküle töltsem. És soha nem is tettem semmit, amivel ezt kockáztattam volna.

Az kicsit elvette a kedvem,hogy már az első tárgyalásig is hónapokat kell várni...

Köszönöm a részletes infót, most már tisztábban átlátom 🙂

2022. jún. 16. 21:19
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk èvek òta zajlik mert nincs közös megegyezès. Perfelvètel tanuk pszichològus szakvèlemèny stb stb. Sùlyos beteg lettem közben a stressztől meghurcolàstòl megalàztatàsoktòl, meg attòl hogy èn sem akarom a gyerekem nèlkül leèlni az èletemet ùgy hogy 2 hetente làtom 2 napra.
2022. jún. 16. 22:12
 7/11 A kérdező kommentje:

Megértem, és sajnálom.

Hétközben láthatásba is belemennék, a hétvégiken kívül, nyilván a gyerek is igényelné.

De azért, mert hirtelen meggondolta magát 12 év után,hogy ő még élni akar, nőzni, stb., emiatt én nem fogok lemondani a gyerekekről.

Persze gondolom mindkettőnk helyzete különböző, de egész életemben azon voltam,hogy ne kerüljek ilyen helyzetbe, és nem erőszakolom magunkhoz, majd egy évig vártam türelmesen, lenyelve a megcsalásokat, nyilvános viszonyokat, megalázásokat a szeretőktől, tőle a veréseket, bántásokat,emellé a gyerekem könnyeit,stb.

Másképp szeretne élni ? Kicsit későn szólt, de jó, akkor menjen. Ez az ő személyes döntése.Az én döntésem, hogy a gyerekem az első az életemben, és nem akarok kimaradni az életéből,csak mert apuka szórakozásra vágyik,sem ide oda rángatni.

28 éves vagyok, mondhatnám én is, hogy még szórakozni akarok stb., de van valaki akiért felelősséggel tartozom, nem csak a fizikai, hanem az érzelmi szükségletei iránt is. És nélküle egyébként sem lenne értelme semminek, főleg, úgy, hogy tudom azzal neki is fájdalmat okozok. Ne haragudj, hogy így rád zúdítottam, de nem akartam, valami szívtelen, bosszúálló féleségnek tűnni, aki elakarja venni apától a gyereket.

Neked kitartást kívánok, és hogy mielőbb rendeződjön az ügyed.

2022. jún. 16. 22:38
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a tenyallasos bontas, vagyis amikor nincsen kozos megegyezes, az el tud huzodni nagyon, mert bizonyitasi eljaras is tortenik benne. Attol fuggoen, h ki mit akar, ki mit allit, kellhet pszichologusi velemeny, pedagogusi velemeny, kornyezettanulmany, esetleg elmeorvosi velemeny, stb. stb, azaz szakertoi velemenyek, okiratok. Ezek koltseges es idoigenyes dolgok. Tanukat hivhatnak be a rokonsagbol, a szomszedok kozul, kozeli baratok kozul, stb. akik igazolni tudnak valamilyen allitast valamelyik peres fel oldalan. Gyakran elofordul, h ezek az emberek igerik, de vegul nem vallaljak a tanuskodast. Az ido kozben telik, a penz elfolyik, a per nem jo iranyba fordul.

Amikor a valokeresetet beadod az ugyved segitsegevel, az ugyved mindent megfogalmaz neked a te akaratod, igenyeid es az o tanacsai szerint, es azok is el fognak hangozni az elso targyalason. De a targyalast megelozoen a ferjed ezt meg fogja kapni az ugyvedtol ajanlott levelben, es neki, vagyis az o ugyvedjenek van jo sok ideje reagalni erre, huzni az idot. Azt is fogod hallani az elso targyalason, amit a ferjed akar. Az ugyvedje elozoleg irasban valaszol neked egyebkent. Es ugye, ha a ferjed maskent gondolja a dolgokat, es nyilvan ez a helyzet, egy hatalmasat fogtok veszekedni a gyereken, sajnos.

Jobb lenne valami csoda folytan megegyezni, ha volna ra lehetoseg, es akkor gyorsabban es joval olcsobban menne minden. Igy hosszu lesz. Gondolj bele, kb. fel ev eltelik, mire tortenik valami. Es akkor meg valoszinuleg sehol sem lesztek, csak benne a nagy balhe kellos kozepeben. Amit allitasz, azt bizonyitanod kell. Amit o allit, azt neki kell bizonyitani. Sok sok ido, rengeteg penz. A fellebbezes is egy csomo ido es egy vagyon.

Ha tudod, probald meg megis higgadtan megbeszelni vele az egeszet, es egyezsegre jutni. A gyerektartast meg fogod kapni, ha a birosag nem a megosztott felugyelet mellett dont. Az ugyved fogja javasolni neked, es kervenyezi a gyerektartast is. A ferjed fizeteset pedig megvizsgaljak, bekerik a jovedelemigazolast. Es van meg sok minden, amire az ugyved fel kell, h hivja a figyelmedet. Lakastobblethasznalat esetleg, stb. stb.

Te leszel a felperes, amiket allitasz, azokrol gyujtsd ossze a bizonyitekokat, es beszelj azokkal, akik tanuskodni tudnak melletted, es remenykedj, h meg is teszik vegul. A bantasok, veresek igen, a megcsalasok viszont nem igazan hatjak meg a birosagot. A valoperben a biro nem keresi hibast, aki miatt megromlott a viszony. A gyerek korulmenyeit fogja nezni. Ha nem tud semmi bizonyitast nyerni, a hazastarsi hutlenseget a biro le fogja xarni, mert minden nap talalkozik ilyennel, ez nem tema. Viszont igy a szexualis eletetektol kezdve minden teritekre fog kerulni a birosagon annak erdekeben, h ki tudjak mondani a valasotokat. Ha volna egy halvany remeny a kozos megegyezesre, akkor legyel bolcs magaddal szemben, es add fel a sertettsegedet, amennyiben azzal kialakulhat egy normalis kommunikacio koztetek. Egy nem kozos megegyezeses valast iszonyuan nehez vegigcsinalni es ep esszel tulelni.

A legjobbakat neked!

2022. jún. 16. 23:56
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod.

Igazából én nem szeretnék sárdobálást,csak már nyugodtan szeretnék élni,és hogy ne irányíthassa az életünk, mert most hónapok óta úgy élünk, hogy én köteles vagyok mindent lenyelni szó nélkül, mert kedvenc mondata szerint, amit egy férfi megtehet, azt egy nő nem. (persze a szeretőire ez nem vonatkozik)

Velem kapcsolatban élni már nem áll szándékában,úgy kezel, mint egy cselédet,de azt elvárja, hogy mellette maradjak,csak mert nincs hova mennie, és hogy a gyerek mellett maradhasson.

A hűtlenkedések tudom, hogy nem számítanak a bíróságon, nem is akartam ott ezzel vádaskodni.

Igazából most jutott el a tudatomig, hogy nekem ezeket is belekell foglalnom majd a kerestelevélbe?

Én csak szeretnék békében elválni,hogy megszabaduljunk ebből a helyzetből, és végre újra normálisan élhessünk.

Nekem is az lenne a legjobb, ha békében megbeszélnénk mindent.

A sértettségem/büszkeségem mindig férre raktam, kész lettem volna megbocsájtani is, de ő nem kért belőle. Ezt is tudomásul vettem, és nem erőltetem magamhoz,nem is szeretném, mert annak értelme nincs, viszont a határokat megkell húzni.

Ezután sem áll szándékomban vádaskodni, csak végre nyugodtan akarok élni, folytonos stressz, és félelmek nélkül.

Lassan egy éve már, hogy nincs egy nyugodt percem,sem enni, sem aludni nem tudok,teljesen tönkre mentem. Csak békességre vágyok, és hogy kiszámítható, normális életet élhessünk.

Nem gondoltam, hogy vár még egy nagy harc rám a bíróságon is.

Mindegy, most már végig csinálom, nem fordulatok meg.

Köszönöm a tanácsokat, és jó kívánságot!

2022. jún. 17. 08:12
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
6 os vagyok. Nekünk èvek òta megy a per, rengeteg tanùt hivtam mindegyik megìgèrte ès el is jött. Az hogy ki rùgta fel a hazassagi hűsèget nem perdõntő de igenis szàmìt, mivel a szemelyisègèt jellemzi. A gyermekek mindenek felett àllò erdeket nèzik akinèl a testi lelki erkölcsi fejlődèsük jobban biztosìtott. Ha anyuka minden jött mentet lecumiz az nem előnyös sem az ha apuka eljàr kvàzni. Az hogy bantalmaz nagyon sulyos èrv. Vetessèl làtleletet pròbalj tanukat szerezni rà. Ha egy ferfi nőt bàntalmaz, az a legalja (mondom ezt ffikènt) . Mivel èvekig huzòdik a per az ugyvedek igen jòl jàrnak, ömlik ki a pènz az ablakon. A stressztől pedig sokan megbetegszenek , sokan belehalnak daganatban, autoimmun betegsègben , infarktusban. Vàlassz jò vàlòperes ügyvèdet, mert a legtöbb nem èrt hozzà csak a pènzt veszi fel.
2022. jún. 17. 13:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!