Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Családi pótlék mint gyerektartás?
" A fiunk még csak 2,5 éves. Tehát túl sok kiadás nincs rá. Feleslegesen nem akarom a volt párom pénzelni."
Majd a bíróság eldönti.
A nejed elég butuska, hogy a családi pótlék sorsát még nem rendezte.
2022. jún. 12. 12:05
12/40 A kérdező kommentje:
Tehát ha jól értem akkor járunk a legjobban ha közösen megbeszélünk mindent, mindenféle bíróság nélkül. Akkor megmarad a német családi, az asszony is többet kap mintha egy átlagos gyerektartás lenne. Mindenki boldog, a károgóknak üzenem a fiam a mindenem! Mindent megadok neki! De ezt nem pénz formájában az anyján keresztül fogom tenni! Szép napot.
Szerencsétlen nejed jól le akarod húzni. Csak te jársz jobban, ha megegyeztek. Eleve mi az, hogy az kapja a családit, aki nem is neveli a gyereket?
A nő így, hogy nincs hivatalos megállapodás, ki van szolgáltatva neked, és ha bármi van, akkor kezdheti bíróságon rendezni az ügyet.
2022. jún. 12. 12:32
"De ezt nem pénz formájában az anyján keresztül fogom tenni! Szép napot."
Pedig de. A gyerektartást pénzben kell fizetni, nem tárgyakban.
2022. jún. 12. 12:33
13. "Eleve mi az, hogy az kapja a családit, aki nem is neveli a gyereket?"
A kérdező dolgozik egyedül Németországban, a párjának soha a büdös életben semmi köze nem volt Németországhoz. Ha a ő nem dolgozna Németországban, akkor nem a német 70 ezres családi pótlékot kapnák, hanem a magyar 12-13 ezret. A német állam pedig nem fog egy másik országba pénzt utalgatni, nyilván a Németországban élőnek utalják a pénzt.
2022. jún. 12. 12:36
#9 vagyok, utána néztem, és meglepődtem. A német állambácsi olyan gyerekbarát, hogy ebben az esetben is fizeti a családit a gyermeket nevelő szülőnek még úgy is, ha az itt él, ugyanis a másik szülő ott adózik, és nem diszkriminálnak. Tehát, ha anyának lesz esze, akkor megigényelheti magának, ha még nem dolgozik, akkor az egészet, nem is a különbözetet, tehát 204 eurót. Ezen felül meg ugye a gyt.
2022. jún. 12. 12:55
Szerintem neveld te a gyereket aztán meglátod mennyi kiadással jár.
2022. jún. 12. 13:30
Vicces, hogy összeget nem írtok. Oké, mennyibe kerül egy 2,5 éves gyerek? 50 ezer? 300 ezer? Nyilván ez a szülők igényeitől és döntéseitől is függ. El lehet költeni egy gyerekre az Isten pénzét is úgy, hogy annak a nagy része felesleges, de takarékosan is fel lehet nevelni egy gyereket úgy, hogy semmiben nem szenved anyagi értelemben hiányt.
2022. jún. 12. 13:49
#18: itt nem ez a lényeg, hanem apuka spúrsaga, és hogy jogtalanul veszi fel a családit. Remélem anyukának lesz esze.
2022. jún. 12. 13:58
Ha naponta adsz a gyereknek zöldséget, gyümölcsöt és tejterméket ( joghurt, sajt). Akkor ez kb 20 000 Ft. 3 havonta 1 jó cipő 15 000Ft. Ruha, egyéb étkezés, játék, könyv, szórakozás, szerintem a 70000Ft korrekt gyerektartásra.
2022. jún. 12. 14:02
Kapcsolódó kérdések: