Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Családi pótlék mint gyerektartás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Családi pótlék mint gyerektartás?

Figyelt kérdés
Németországban dolgozom, válni fogunk (nem vagyunk házasok) a családom Mo.-on él. A gyermekünk után meg van igényelve a családi pótlék Németországban is (a magyar különbözete, tehát csak 180€ = 70ezer Ft) , ami az én számlámra jön. Mint gyerektartás elegendő, ha azt átutalom havonta az Édesanyának? Vagy az alanyi jogon jár nekik?

2022. jún. 12. 11:11
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
92%

" A fiunk még csak 2,5 éves. Tehát túl sok kiadás nincs rá. Feleslegesen nem akarom a volt párom pénzelni."

Majd a bíróság eldönti.

A nejed elég butuska, hogy a családi pótlék sorsát még nem rendezte.

2022. jún. 12. 12:05
 12/40 A kérdező kommentje:
Tehát ha jól értem akkor járunk a legjobban ha közösen megbeszélünk mindent, mindenféle bíróság nélkül. Akkor megmarad a német családi, az asszony is többet kap mintha egy átlagos gyerektartás lenne. Mindenki boldog, a károgóknak üzenem a fiam a mindenem! Mindent megadok neki! De ezt nem pénz formájában az anyján keresztül fogom tenni! Szép napot.
2022. jún. 12. 12:15
 13/40 anonim ***** válasza:
91%

Szerencsétlen nejed jól le akarod húzni. Csak te jársz jobban, ha megegyeztek. Eleve mi az, hogy az kapja a családit, aki nem is neveli a gyereket?

A nő így, hogy nincs hivatalos megállapodás, ki van szolgáltatva neked, és ha bármi van, akkor kezdheti bíróságon rendezni az ügyet.

2022. jún. 12. 12:32
 14/40 anonim ***** válasza:
89%

"De ezt nem pénz formájában az anyján keresztül fogom tenni! Szép napot."

Pedig de. A gyerektartást pénzben kell fizetni, nem tárgyakban.

2022. jún. 12. 12:33
 15/40 anonim ***** válasza:
15%

13. "Eleve mi az, hogy az kapja a családit, aki nem is neveli a gyereket?"

A kérdező dolgozik egyedül Németországban, a párjának soha a büdös életben semmi köze nem volt Németországhoz. Ha a ő nem dolgozna Németországban, akkor nem a német 70 ezres családi pótlékot kapnák, hanem a magyar 12-13 ezret. A német állam pedig nem fog egy másik országba pénzt utalgatni, nyilván a Németországban élőnek utalják a pénzt.

2022. jún. 12. 12:36
 16/40 anonim ***** válasza:
91%
#9 vagyok, utána néztem, és meglepődtem. A német állambácsi olyan gyerekbarát, hogy ebben az esetben is fizeti a családit a gyermeket nevelő szülőnek még úgy is, ha az itt él, ugyanis a másik szülő ott adózik, és nem diszkriminálnak. Tehát, ha anyának lesz esze, akkor megigényelheti magának, ha még nem dolgozik, akkor az egészet, nem is a különbözetet, tehát 204 eurót. Ezen felül meg ugye a gyt.
2022. jún. 12. 12:55
 17/40 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem neveld te a gyereket aztán meglátod mennyi kiadással jár.
2022. jún. 12. 13:30
 18/40 anonim ***** válasza:
53%
Vicces, hogy összeget nem írtok. Oké, mennyibe kerül egy 2,5 éves gyerek? 50 ezer? 300 ezer? Nyilván ez a szülők igényeitől és döntéseitől is függ. El lehet költeni egy gyerekre az Isten pénzét is úgy, hogy annak a nagy része felesleges, de takarékosan is fel lehet nevelni egy gyereket úgy, hogy semmiben nem szenved anyagi értelemben hiányt.
2022. jún. 12. 13:49
 19/40 anonim ***** válasza:
98%
#18: itt nem ez a lényeg, hanem apuka spúrsaga, és hogy jogtalanul veszi fel a családit. Remélem anyukának lesz esze.
2022. jún. 12. 13:58
 20/40 anonim ***** válasza:
8%
Ha naponta adsz a gyereknek zöldséget, gyümölcsöt és tejterméket ( joghurt, sajt). Akkor ez kb 20 000 Ft. 3 havonta 1 jó cipő 15 000Ft. Ruha, egyéb étkezés, játék, könyv, szórakozás, szerintem a 70000Ft korrekt gyerektartásra.
2022. jún. 12. 14:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!