Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Családi pótlék mint gyerektartás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Családi pótlék mint gyerektartás?

Figyelt kérdés
Németországban dolgozom, válni fogunk (nem vagyunk házasok) a családom Mo.-on él. A gyermekünk után meg van igényelve a családi pótlék Németországban is (a magyar különbözete, tehát csak 180€ = 70ezer Ft) , ami az én számlámra jön. Mint gyerektartás elegendő, ha azt átutalom havonta az Édesanyának? Vagy az alanyi jogon jár nekik?

2022. jún. 12. 11:11
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
97%
A családi pótlék nem gyereketartás. A családi pótlék annak jár, aki neveli a gyereket. Tehát az is az anyának járna, + a gyerektartás.
2022. jún. 12. 11:17
 2/40 anonim ***** válasza:
99%

De soher vagy. Azért néha megnézed majd a gyereket? Elviszed valahova? Veszel neki fagyit?

De jó, hogy nem ilyen férfinek szültem.

2022. jún. 12. 11:19
 3/40 anonim ***** válasza:
98%
Nem elég. Teljesen független a 2 dolog egymástól.
2022. jún. 12. 11:28
 4/40 anonim ***** válasza:
100%
A családi potlekot nem te kapod, hanem az, aki neveli a gyereket! Vagyis az anyja! A gyerektartást ezen felül fizeted
2022. jún. 12. 11:31
 5/40 anonim ***** válasza:
3%
Én nem fizetnèk többet, sokan ennyit sem adnak.
2022. jún. 12. 11:33
 6/40 anonim ***** válasza:
95%

5

És az rendben van?

2022. jún. 12. 11:34
 7/40 A kérdező kommentje:
Értem, és akkor vajon mennyi gyerektartást kellene fizetnem? A fiunk még csak 2,5 éves. Tehát túl sok kiadás nincs rá. Feleslegesen nem akarom a volt párom pénzelni.
2022. jún. 12. 11:36
 8/40 anonim ***** válasza:
86%

Mekkora egy sóher mocsok vagy te!!!!!

Eleg sokba kerül egy gyerek!!!!

2.5 évesen is! Egyébiránt, hogyan jutott egyáltalán eszedbe az, hogy bármi közöd lenne a családipótlékhoz! Azt az állam adja annak, aki neveli a gyereket. Vagyis az anyának!

2022. jún. 12. 11:48
 9/40 anonim ***** válasza:
98%
A családi pótlékot nem te adod neki, hanem az állam. Viszont annak járj utána, hogy akkor is jár-e, ha nem lesztek együtt, mivel ha jól értem, akkor a feleséged nincs külföldön, ha hivatalosan neki ítélik a gyereket, neki nem jár, csak a magyar. Nehogy egyszer visszakérjék. A gyerektartás teljesen más tészta, itt kell bírósághoz fordulni, és majd megállapítják.
2022. jún. 12. 11:48
 10/40 anonim ***** válasza:
91%
Nem a volt párod pénzeled, hanem a gyereked ellátásába szállsz bele. A fizetés 20-40%-át ítéli meg a bíróság.
2022. jún. 12. 11:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!