Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megutáltam a ferjem mert onző lett. Válnék de az anyagiak miatt aligha tudnám eltartani magunkat a gyerekkel,mivel még csak 2éves. Később konyebben lehet válni kisgyerekkel?
Mindent feltettem erre a kapcsolatra, az egyetemet befejeztem de utánna azonnal kimentem hozzá kulfoldre.
Kb 5ev utan visszajottunk de tapasztalat nelkul sz.art se er a diplomám, szoval nem tudok elhelyezkedni a szakmámban.
Kozben szuletett kisbabánk, annyira akarta es mindent megigert, de most már majdnem semmit sem segit, mert mindig vállal plusz munkákat pedig anyagilag jól ellenénk, plusz nagyon onző lett.
Már csak az anyagiak miatt vagyok vele úgy érzem, de még kellene pénz hogy lépni tudjak.
Mielott kritizalnatok!! Nem tudjatok hogy ö milyen velem ezert ne tegyétek!
Egyedulallo anyukak ti hogy oldottátok meg az anyagiakat, a válást, segítséget?
A gyerektartás nyilván a gyerek szuksegleteire, de maga az hogy a munkába járást stb. nemigazan tudnam megoldani segítseg nelkul.
Akkor gondolom muszalj tűrnöm és várnom kell amíg legalább ovis lesz?
Figyelj, ha már magánbölcsibe megy a kicsi az ott van elég sokba.
Nyilvan en is dolgozom, de ha egyedul kell megoldanom a vinni hozni, kimaradni a munkabol, mindent fizetni ,nem aludni sokszor mert nem jó alvó, nem eszik jól stb stb mindezt egyedul, rohadtuk osszeadodik.
Szivesen adnék én havi 50ezret es levan tudva a gyerek.
Pihenhetek , dolgozhatok nyugodtan.
De egyedul vinni az osszes terhet amikor mondjuk megbetekszik a kicsi mert elkap vmit a bolcsibe, nem mehetsz be dolgozni, es egyeb, akkor kockara van teve a megélhetésed , munkahelyed.
Mert nem minden munkahely tűri a betegszabit
Ezért írtam a kérdést, mert a dolgoknak nagyon sok hátulütője van.
"Ja, hogy ilyen kevés lenne a gyerektartás, hogy neked dolgoznod kéne."
Te hol élsz?
A nők is dolgoznak. A gyerektartás a gyerekre is alig elég, abból megélni senki nem fog, akkor sem, ha milliomos a gyerek apja, mert akkor sem fizet annyit.
Általában visszaköltöznek a szülőkhöz, gyerek megy az állami bölcsibe, dolgoznak. Nagyon sokan bármit, nem amit végeztek.
Egyébként ebből amit írtál az jön le, hogy valamiért menekül a férjed otthonról a munkába.
Diplomával, nyelvtudással (és az 5 évedből csak alig kettőben volt gyereked, így csak kihasználhattad a kint létet) szinte biztos, hogy el tudsz helyezkedni. Ha nem is a végzettséged szerint (könnyebb lenne tanácsot adni, ha leírnád, mi az), de tuti kapsz állást. A legtöbben másfél-két évesen adják bölcsibe a gyereket - az enyémek is ennyi idősen mentek, bár én már 3 hós koruktól dolgoztam itthonról. Ha jó a nyelvtudásod és olyasmiben vagy jártas, ami online végezhető, tehát mondjuk nem pont fizikoterapeuta vagy idegenvezető vagy (és ragaszkodsz ehhez), akkor külföldi állásokat is megpályázhatsz. Nagyon sokan ismerősöm dolgozik home office-ból mindenféle multiknak, amiknek nincs is magyar székhelyük. Több cég vállal betanítást is, pl. tanári diplomával tipikusan sokan mennek mondjuk recepciósnak, marketingesnek vagy bármilyen projektmenedzsernek is... vagy elvégeznek valami plusz pár hónapos - egy éves tanfolyamot és lesznek mégis inkább cukrászok vagy fodrászok. Te tudod, mihez van affinitásod, hogyan képzeled el magad és hát nézz körül, mit hirdetnek, aztán hozz valami kompromisszumot.
Lakhatás attól függ, mire van pénzed. Legtöbben szülőkhöz cuccolnak vissza gyerekestül, de van barátnőm, aki egy másik barátnőmmel költözött össze. Ha van normális fizetésed, akkor persze albérlet. Végső esetre anyaotthonok vannak, bár oda nagy a várakozási lista és gyerekelhelyezésnél nem hiszem, hogy plusz pont... Bölcsi olyan, hogy jelentkezni kell (minél hamarabb), de elég addigra vinni a munkáltatóit, mire első nap járni fog. DE ha komolyan érdekel, hívd fel, amihez tartoznátok és tájékoztatnak.
Gyerektartás meg kb. a fizetés 20-30%-a lesz, de közös megegyezéssel (azaz megegyeztek, mennyit fizet, hogy legyen a láthatás és persze kié milyen vagyon) jobb válni, különben évekig húzódhat (így csak 4 hónap-fél év, mert két tárgyalás lesz).
Önző a férjed mert sokat dolgozik és plusz munkákat vállal, te meg a pénz miatt vagy vele.
Őrület. Milyen önző egy alak.
8 a pénzét magának tartsa meg , ne gondold hogy megossza.
A gyereknek is nagyreszt en vasarolok, es en vigyazok rá.
Ne irjatok hűlyessegeket.
9: megdolgoztam eddig is nyugi
7: köszi a tippeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!