Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ezek a feltételek rendben...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ezek a feltételek rendben lesznek szerintetek válásnál ?

Figyelt kérdés

Férfi vagyok két gyerekkel. (Kicsi 2 éves, nagy 9) feleségem uszitja ellenem és a szüleim ellen a gyerekeket, 2 éve külön szobában alszunk, nem volt már azóta semmi testiség sem és mindig bunkó, lekezelő velem és a szüleimmel pedig ők is rengeteget próbálnak segíteni neki. Na mindegy most nem ez a lényeg.

Én most csináltam egy lakásfelújítást új burkolatok, nyílászárók, konyha, WC, klímák stb, ez 1 hónap alatt megvolt és addig bérletem nekik egy lakást, de azért oda is mentem hozzájuk minden nap megnézni a gyerekeket. Ez a lakás ami most fel lett újítva az én tulajdonom 100% ban, itt maradna a feleségem a gyerekekkel, mivel itt a lakás mellett jár suliba a nagyobbik, és központi helyen van ovi/suli /metró stb minden itt van nem akarom a gyereket kiszakítani a közegéből.

Amíg nincs feleségemnek melója itt maradhat, állom a rezsijüket és utalok nekik, kB 150e ftot. Ez jóval több, mint ha bíróságra mennénk és megállapításának mondjuk egy 80-100e Ft összeget, viszont míg nincs rendes munkája a válást felesleges beadni, mert akkor a családi adókedvezményt is bukjuk. Tehát ők maradnak az én lakásomban, nem kell rezsit fizetni és kapnak pénzt minden hónapban (illetve a családi + gyes van most a feleségemnek, de eddig sem kellett semmit sem beleadnia a lakásba van pár m ftja a számláján). Én meg bérlek egy lakást innen 10 percre, és így ugyanúgy tudok foglalkozni a gyerekekkel, csak annyi, hogy nem vagyok itthon. Nekem igazából ők a fontosak.

2022. márc. 3. 06:47
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
49%

A kérdező jól ért az önfényezéshez :)

Lehúzza a neje jellemét, aztán ki tudja mi az igazság, ő mivel járult ehhez hozzá.

Előadja a nagylelkűt, közben meg nem akar tartásdíjat fizetni, csak szívességből lakhat ott a nő a gyerekkel, amíg nem talál munkát. És utána?

Felújítja a házát a közös pénzből.

Lenyúlja a babavárót, saját célra felhasználja, majd lakást vesz rajta, ami, nem meglepő, a saját tulajdona lenne :D

Valamit kérdező nagyon tudsz. Előadni magadat mint valami önzetlen férfi, aztán messze nem az vagy.

A korrekt megoldás:

Elosszátok szépen a közös vagyont, igen, a babavárót is, amiből magadnak akartál lakást venni. Feleség elköltözik, vesz magának egy lakást (úgí tűnik, lesz miből), te meg fizeted a gyerektartást.

De az, hogy te bármikor beleszólhatsz az életébe. (Ide más pasit nem hozol, mert kiraklak, ha nem úgy ugrálsz, ahogy nekem tetszik, kiraklak) nagyon nagyon nem kóser. Hülye lenne ebbe belemenni.

2022. márc. 3. 09:56
 22/37 anonim ***** válasza:
40%

"Jó hogy ilyen jó szívű vagy,"

De miért jószívű? Arra megy, hogy hivatalosan ne legyen tartásdíj, és ezt is csak addig fizetni, amíg a nőnek nincs munkája vagy amíg meg nem gondolja magát.

2022. márc. 3. 10:05
 23/37 anonim ***** válasza:
82%

Pusztán elméleti:

Ha az ingatlan, amiben laknak 100%-ban az övé, akkor ez igenis nagyvonalú. Ha válnak, a babaváró kamatmentessége ugrik, egyébként fele-fele arányban egyiküké, másikuké. Ha abból venne is egy lakást a (volt)feleségnek, fele az övé lehetne továbbra is papíron. Árnyalhatja a helyzetet a felújítás, ha van papír róla, akkor annak is lehet a felét követelni, vagy inkább azzal az összeggel csökkenteni a kifizetendő összeget, ha a babavárós ingatlant sajátnak akarja a (volt)feleség. Amit az ő érdekében is érdemes megtennie, mert más esetben minden ingatlannal kapcsolatos jogi döntéshez szükséges lesz a (volt)férj hozzájárulásához. Arról nem beszélve, hogy egy ingatlan bérlése, rezsi, ruháztatás... Stb összességében többe kerülne, mint amit a bíróság megítélne, mint gyerektartás. Így nem csak az, hogy ezek meg vannak oldva, de még pluszban fizet. Messze nem állna jól a nő, ha hivatalosan is lefolytatnák a válást, és annyit kapna, amennyit a törvény előír.

De továbbra is, ilyet ne csinálj kérdező. Ha valóban kizárólagosan tiéd az ingatlan, jobban jársz, ha albérletet és gyerektartást fizetsz, akár hivatalosan, akár beleegyezéses módon. Majd ha a (volt)feleség munkába áll, akkor csak gyerektartást. De szvsz a helyedben, szétdobnám hivatalosan, papíron a babaváró összegét, kifizetném a felújítási munkálatok felét, és megegyeznék a gyerektartás összegéről. Mindenről, papíron, még ha hivatalos válás nincs is. Ha tényleg befektettétek a babavárót, és kamatozott, akkor annak az összegnek a felének bőven elégnek kell lennie, amíg leteszi a képzést, és munkába áll. Ha addig pluszba támogatod, az is jófejség.

(A gyereket pedig ha jól tudom 1 éves korától bölcsibe lehet adni, szóval ha a feleség annyira dolgozni akarna, tudna.)

2022. márc. 3. 12:10
 24/37 anonim ***** válasza:
0%

"Így nem csak az, hogy ezek meg vannak oldva, de még pluszban fizet. "

Nem, nem. És meddig fog pluszban fizetni? Ameddig kedve tartja. Semmi, de semmi garancia erre, és akkor még ott van a lakás miatti függőség, ami szintén nincs lepapírozva, ergó bármikor kiteheti, ha olyan kedve van és feltételeket szabhat. Bocs, de senki nem akar az ex férjétől függőségben élni.

2022. márc. 3. 12:14
 25/37 A kérdező kommentje:
Hát úgy lett, hogy 100e ftot mondtam, hogy utalok neki illetve ha úgy alakul, hogy nem jönnek ki valamiért akkor utalok még. Ebbe a rezsi is benne van az kb50 e Ft. Maradhatnak a lakásban míg szükséges. Korrektnek tartotta, igazából meg is lepődtem rajta,nem volt veszekedés a beszélgetésnél, és szinte már várta, hogy mikor kerül ez szóba. Nagyobbik gyerekünk meg már tudta, hogy lesz valami. Nekem van másik lakás lehetőségem 10 percre innen nagyon kedvező 32500 ftot+ rezsit kell csak fizetni, egy komplett 40 nm kertes házért ezen a lehetőségen rajta voltam egy ideje, nem akartam elszalasztani, mert így a közelben vagyok és bármikor tudok a gyerekekkel lenni, ha van időm. Még nem költöztem el picit kell foglalkozni a házzal de rendben van. Áprilisig odamegyek.
2022. márc. 4. 04:08
 26/37 A kérdező kommentje:
Ez nem saját ingatlan amit mostantól berlek de teszek majd rá vételi ajánlatot a babaváróból és lehet az övék. Ha nem lehet megvenni akkor maradok egy darabig ott. Amiben a feleségem és a gyerekek vannak (a lakásom) az 100% ban saját tulajdon ezzel a feleségem tisztában van.
2022. márc. 4. 04:11
 27/37 anonim ***** válasza:
100%
És mégis miért akarod elkerülni, hogy hivatalosan legyen tartásdíj megállapítva? Ez így gáz.
2022. márc. 4. 09:47
 28/37 A kérdező kommentje:
Ha hivatalosan lenne megállapítva kB 80e Ft lenne, kollégámnak is annyi ennyi fizuval 2 gyerekre, így kap 100-at + a lakást használja. Ma alszom először az" új "házban.
2022. márc. 5. 02:35
 29/37 anonim ***** válasza:
Itt nagyon sok buktató van. Főleg a babaváró, meg 'szóbeli' megállapodások, inkább keress fel egy ügyvédet, ő jogilag el fogja magyarázni, mert nagyon úgy tűnik, sajnos nem értesz ehhez. Pénz van, gondolom, de ész nincs.
2022. márc. 5. 19:09
 30/37 anonim ***** válasza:
72%

#28: Még mindig nem tudsz meggyőzni, hogy miért baj neked a hivatalosan megállapított összeg. Ha akarod, akkor is fizethetsz többet.

Nekem meg az a gyanúm, hogy most elhúzol egy koncot, amit szerződés és hivatalos papírok hiányában bármikor beszüntethetsz.

2022. márc. 5. 19:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!