Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elválnátok, ha rájönnétek,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elválnátok, ha rájönnétek, hogy a férjetek identitászavaros, éveken át hazudott nektek, de lenne egy kisgyereketek, aki kötődik az apjához is, és nem akarnátok őt kitenni a válás viszontagságainak?

Figyelt kérdés
Nyilván a gyerek az alapbiztonságát veszítené el a válással, illetve az egyedülálló anyák élete semmilyen szempontból nem túl optimális, tehát nyilvál sokkal leterheltebb lennék, ha mindent egyedül csinálnék, így a gyerekre kevesebb idő, türelem jutna, ami a kárára lenne, arról nem is beszélve, hogy milyen rossz a gyereknek az, hogy többé nincs családja, csak külön anyja, meg apja. Másik oldalon viszont az meg elég önmeghasonlott dolog, hogy miután elég gáz dolgokat megtudtam a férjemről, vele maradjak, pláne, hogy ő nem akar magába nézni, vagy küzdeni a családjáért.. Nem tudom, hosszú távon mit okozna egy ilyen kapcsolatban maradni, illetve azt sem tudom megsaccolni, hogy a válás mit okozna a gyermekben, de szerintem rosszul viselné, mert elég szorongó típus és szereti az apját.
2022. febr. 4. 14:59
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem szeretném, vagy nem tudnám eltűrni magam mellett akkor igen.
2022. febr. 4. 15:08
 2/16 anonim ***** válasza:
93%

Hiába keresed az érveket, egyik sem állja meg a helyét a gyerek szempontjából, hogy az apjával maradj. Miért gondolják azt az emberek, hogy hosszútávon jó a gyereknek, ha együtt maradnak a szülők egy szar kapcsolatban? Nyilván már nem szereted a férjed, hiszen óriásit csalódtál benne. Kell ez neked még hosszú évekig csak azért, hogy fenntartsátok a látszatot?

Ha így nem volt érthető, leírom a saját tapasztalatom ezzel kapcsolatban:

Anyámék házassága mindig is egy gyötrelem volt. Nem az általad írt okból, más problémák miatt. Már egészen kisgyerekként is feltűnt, hogy a nagy balhék után mindig békülés jött "a gyerekek érdekében". Csak azt felejtették el, hogy a gyerekek nem hülyék, mindent látnak/éreznek. Már felnőttek voltunk nővéremmel, mikor végre elváltak. Egyszer odaálltam anyám elé és megkérdeztem, miért nem vált el már jóval korábban? Az volt a válasz, hogy azért, mert amikor 3 éves voltam, akkor az egyik vitájuk alkalmával azt mondtam, hogy nem szeretném, ha elválnának. Ezzel gyakorlatilag az én vállamra tette az egész terhet, szinte úgy éreztem, hogy ezzel a válasszal azt sugallja felém, azért élt le egy életet egy szar házasságban, mert én 3 éves koromban azt mondtam, hogy nem szeretném, ha elválnának. Ezzel tökéletesen rám hárította a felelősséget és ezzel nyugtatta magát, amiért képtelen volt kilépni a házasságából. Így nem kellett lelkiismeret-furdalást éreznie amiatt, hogy egy nagy kalap szar volt a családi életünk.

Nem azt mondom, hogy azonnal fel kell rúgni egy házasságot/kapcsolatot, de amikor a szülők már nem tudnak együttműködni, mint pár, akkor teljesen felesleges a gyerekkel takarózni. Pont a gyerek az, akinek nem tesz jót, ha ilyenkor együtt maradnak a szülei.

2022. febr. 4. 15:09
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen. A gyereknek ugyanolyan rossz az, ha a szülei egy feszültséggel teli, szar kapcsolatban vannak (magamat tudom hozni példának... sokkal jobb lett volna, ha a szüleim elválnak, mint az a 10+ évnyi tapintható feszültség, felváltva csendes és hangos szemrehányás, megvetés). Ha az apjával jó a kapcsolata, jó lesz akkor is, ha apukából hétvégi apuka lesz.
2022. febr. 4. 15:13
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne a gyerek miatt maradj vele, mert a gyereknek sokkal rosszabb egy toxikus kapcsolat, ahol a szülei boldogtalanok, mintha egyedülállóként, avagy új, boldog kapcsolatban neveled fel.

Tedd fel magadnak a kérdést: Jobb a férjeddel az életed, mintha nélküle élnél? Csak akkor maradj vele, ha a válaszod nem, válástól függetlenül ugyanúgy foglalkozhat a gyerekkel (ha akar), látogatást közös megegyezéssel meg tudjátok oldani, hétvégénként akár lehet nála is, így lesz magadra időd.

2022. febr. 4. 15:20
 5/16 anonim ***** válasza:
83%

Az kiderül, hogy te nagyon elemző típus vagy, a problémáról semmi!

Mi derült ki a férjedről, és mit jelent az identitászavar nála?

2022. febr. 4. 15:21
 6/16 A kérdező kommentje:
Már egyideje külön élünk, nekem fizkailag, anyagilag jóval nehezebb, mint előtte volt, illetve lelkileg is, mivel látom a gyermeken, hogy megviseli a helyzet, szegény nagyon ideges, míg annak előtte kifejezetten kiegyensúlyozott, boldog gyerek volt. Nem tudom, hogy ez csak egy átmeneti állapot-e, és lesz még boldog, vagy ez már így marad, mert ha így marad, akkor inkább maradnék a rossz házasságban, hogy őt boldognak lássam, mert nekem az sokkal nagyobb szenvedés, ha látom a gyerekem tönkremenni, mint az, hogy nem olyan a férjem, amilyet szeretnék. Ráadásul nem egy szuper férj, illetve a jelenlegi férj közül kell választani, hanem a jelenlegi és a semmi között, mivel egyáltalán nem lehetek biztos abban, hogy lesz még valaha valakim, és ha lesz, azt sem tudom, hogy jobb lesz-e, mint a régi. A gyereknek meg nyilván rosszabb lesz, mivel nem a saját apja. Ha a gyerek nem lenne a képben, akkor egyértelmű lenne a válás, tehát nem én ragaszkodom a férjemhez, sőt, nekem megkönnyebbülés lenne nélküle, de így gyerekkel egész más a helyzet, mert az ő szenvedése sokkal nagyobb szenvedés nekem, mint a saját szenvedésem.
2022. febr. 4. 15:30
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
A hirtelen, nem általa eldöntött változás a legtöbb embert nehezen érinti, főleg egy gyereket, aki még nem tudja igazán pontosan kifejezni és hova tenni az érzelmeit. Attól, hogy láttad boldognak, most meg nem az, nem jelenti azt, hogy az apjával levő, jövőben valószínűleg a sértettség és a feszültség miatt ritka szar kapcsolatban boldog lesz. Sőt... a gyerek nem hülye, átlátja, megérzi ezeket a dolgokat fokozatosan.
2022. febr. 4. 15:34
 8/16 anonim ***** válasza:

A kérdésedre a válasz a két videóban.

Némethi Erika önismereti tréner hasznos tanácsai.

Mindkét videót ajánlom, hogy nézd meg, mert nem a gyerekre kell hivatkozni ha el akarsz válni, hanem saját magadért kell felelősséget vállalnod.

Az első videóban pedig elhangzik, hogy hogyan kell viselkedni a gyerekkel, hogy ne érje fájdalom ilyen téren.

https://www.youtube.com/watch?v=gEScA8uxaxw

https://www.youtube.com/watch?v=zjCt8YKMLfQ

2022. febr. 4. 15:39
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem is éltek együtt mi a kérdés? A válás csak egy jogi procedúra, a döntést már megtettétek.

Te nem akarsz vele együtt élni, a gyerek meg majd megszokja, hogy megváltozott a helyzet. Attól, hogy rossz kapcsolati mintát lát a gyerek ugyanúgy sérül, neki sem érdeke, hogy együtt maradjatok.

2022. febr. 4. 15:48
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Inkább arra fordíts energiát, hogy megnyugtasd a gyereket, megteremtsd a biztonságot a kis világában. Meg saját magadnak is. Legyen terved, lásd, hogy mit fogsz tenni a következő pár hétben. Javíts az életkörülményeken, ahogy tudsz.

Az írásodból süt, hogy inkább te mennél vissza a megszokott rosszba, ahol tudod, hogy mi vár, nincs meglepetés, és anyagilag könnyebb. Mindezt a gyerekre mutogatva.

Hidd el, hogy képes vagy egyedül helyt állni!

Az új szerelem meg majd jön. Többnyire akkor, mikor egyedül is jól érzed magad és kivirulsz. Egy megreccsent, exe után síró elvált nő nem vonzó. Tessék továbblépni!

2022. febr. 4. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!