Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ex azzal fenyeget, hogy majd minimàlbérre jelenti be magát, hogy kevés gyerektartàst kapjak?
"De azt a bíró sem fogja életszerűnek találni, hogy 320-ból hirtelen ugyanott minimálbér lesz."
Életszerűnek? Nekem a Covid-ra hivatkozva felére csökkent a fizetésem.
Amíg nem indítanak nyomozást az ügyben, addig nem mondhat rá semmit a bíró. Azt elfelejtitek h mi LENNE ha tényleg igazat mondana az ürge. Az elmúlt 2 évben én még olyat is láttam h a Covid miatt valaki 6 hónapig nem kapott fizetést.
Ez Magyarország, nem Spanyolország, ébresztő!
33-as
"31# Ha az LENNE, akkor azt a kérdezőnek is meg kellene értenie. De nem az VAN. És hidd el, nem fognak egy gyerektartás miatt nyomozgatni. Még akkor sem ha egy fillért sem fizet. Amúgy meg ahol a te fizetésed felére csökkent a covid miatt, ott másokét is csökkentették, nem csak a tiédet. Ilyenről viszont akkor sem fog igazolást adni a főnöke ha nem csak a haverja hanem mindjárt a szeretője is lenne. Nem hülye ő, nem a saját ellensége."
Biztathatod itt a kérdezőt hogy a maradék pénzét pereskedésre költse, meg a maradék idegét eljátssza a 5-6 évig tartó perben, és a végén még rosszabbul jöjjön ki ahogy most áll, csak fogd már fel, ez itt nem Franciaország, vagy Anglia!
Ez Magyarország, itt az emberek fele még egy kkv-nál is félig feketén dolgozik. Nálunk volt akinek a fizuja felére csökkent, valakinek meg a kétszeresére nőtt. Ezt hogyan magyarázod? A vezetőségnek kellett egy új Audira a pénz.
Csak azt akarom ezzel mondani, hogy ha a haver minimálbért ír a bérpapírra akkor azt kvázi lehetetlen egy tárgyaláson állítani hogy nem annyit kap. Ezzel végülis legitimitását vesztené Magyarország összes fizetése, a KSH fizetési adatok stb.. (nem állunk messze a valóságtól de ezt mégse mondhatják ki). Amit tehetnek egy tárgyaláson, hogy magánnyomozóval szereznek bizonyítékot, hogy zsebbe kap havi rendszerességgel pénzt. De mint mondtam ebből hivatalból is már NAV ügy lesz, aminek a lefolyása több év, amíg a haver csődbe viszi a céget, és az ipsének nem lesz hol dolgoznia.
Egyrészt így bosszút állhat a kérdező másrészt a problémája nem oldódik meg mert nem lesz több a gyerektartás... emberünk következő cégnél nyilván már alapból minimálbérre jelenti be magát.
És ne értsd félre nem szimpatizálok a csávóval mert egy nagy szemétláda, de Magyarország mutyiország-szolgaország, itt félmillió ember kapja zsebbe a fizetését, ha ez olyan könnyű lenne őket lefülelni ráadásul egy tök mással foglalkozó szervnek mint ahogy mondod, már rég elkapták volna mindegyiküket hidd már el.
Ennek ellenére én azt mondom győzzön az igazság, de ne ilyen naív módon, h "majd a bíró úgyis nekem ítél", mert a magyar jog nem így működik, (meg amúgy hadd tegyem hozzá ez nem is jogállam már tehát tök naivság ilyesmiben hinni, hogy a bíróság...), hanem akkor menjen el a kérdező egy magánnyomozóhoz, az szerez bizonyítékokat könnyedén.
38-as, értelek én, de azt meg légyszi te értsd meg, megszűnt itt az, hogy jóskapista jól ráküldi a nav-ot valakire. Főleg nem egy gyerektartás ügyben. Régen egy rosszakaró sumák telefonja is elég volt ehhez, de az sem gyerektartás ügyében. Kiszámolják, mennyi egy gyerek egy havi költsége, abból kihoznak egy összeget a gyerektartásra. És azt megítélik. A kiskorú gyerekedet önmagad jólétének rovására is köteles vagy eltartani. Nem százezreket kell követelni, de már nem havi 8.000,- forintokat ítélnek meg. Ha pedig van bejelentett munkahelye és nem fizet, akkor vonják tőle. Mondjuk, ha férfi lenne, már tárgyalás előtt is küldené az összeget, a saját gyerekéről van szó.
A gyermekelhelyezést meg mindenképp meg kell indítani, hisz most nem is a bejelentett lakcímén van a pici. Ha pedig van elhelyezés akkor van tartásdíj is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!