Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Élettársi viszony utáni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Élettársi viszony utáni vagyonfelosztás?

Figyelt kérdés

Majd húsz év után váltam külön élettársamtól kb.5 éve.Van két közös gyermekünk.Nem bejegyzett ét.kapcs.volt.Van egy nagy közös lakás,amibe én is tettem pénzt kb.a harmad részét.Mikor ezt a lakást vettük én második gyermekünkkel voltam otthon még pici volt de a felújításban is részt vettem ahogy tudtam két gyerkőc mellett.

Mikor meglett ez az új lakás nekem természetes lett volna hogy együtt mengyünk tulajdoni lapot írni.Nem szólt.Ki lettem hagyva.Nincs tulajdonrészem Most én élek a két fiammal a nagy lakásban.Rezsiben es pénzzel támogat minket.De mindig csak ígéreteket kapok arra hogy hogyan lesz tulajdonrészem a történetben .

Nekem átlag bérem van.Az ex míg együtt voltunk felépítette a karrierjét nagyon jól keres kb 4x 6x annyit mint én.

Kéthetente hétvégén nála vannak a gyerekek.

Minden betegséget és egyéb gyerekekkel kapcs.dolgot én intézek.

Sajnos nincs pénzem ügyvédre.Azt hiszem lelkileg beleroggyannék egy elhúzódó tárgyalásba és még az exet is magamra haragítanám.akivel felszínes jó viszony van fenntartva.Sajnos mivel nincs rendezve ez köztünk ő csak úgy bejárkál a lakásba és megjegyzéseket tesz,itt egy folt ott egy karc.Hiába kérem hogy ezt ne csinálja sajnos saját birtokának tekinti.

Hiába kérem hogy beszéljünk a lakás rám eső tulajdon részéről mindig lepattint valami majd szöveggel.Félek ha a fiaim felnőnek kirepülnek nem tudok majd hová menni.

Anyagilag teljesen más szinten élünk.

Viszont míg ez a nagy felszínes jó viszony megy addig én lelkileg felőrlődöm.

Van vagy volt valaki hasonló helyzetben??

Hogy sikerült kilépni a függőségi viszonyból? ??

2021. dec. 27. 14:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Azt nemértem, hogy mehettél bele már a legelején, hogy nem szerepelsz a tulajdonoslapon. Ehhez valóban ügyvéd kell, de ha nem szerepelsz a tulajdonostársként, hanem csak ő és az ingatlanvásárlás még házasság előtt szerezte(tétek) meg, akkor elméletileg nincs mit tenni. Pont az ilyen zűrös szitukra biztosítom be magam először, hogy saját kéglivel rendelkezzek, mert a házasság, vagy bejegyzett élettársi kapcsolat előtt szerzet vagyon azé, aki azt megkereste. Különben bárki mondhatná, hogy a másik beleadott. Ennek nyoma kell legyen, ha nincs, akkor úgy gondolom semmit nem lehet tenni. Viszont én nem vagyok ügyvéd, tehát ha elmész egy ügyvédhez kikéred a tanácsát, de az is elég ha felhívod mi a probléma és ha úgy ítéli meg, hogy ezzel az üggyel lehet foglalkozni, na akkor jönnek az ügyvédi költségek. Különben azt sem tudná az ügyvéd miről van szó... Egy telefont megér szerintem.
2021. dec. 27. 21:37
 12/12 anonim ***** válasza:
#11: Szerzés arányában megy az osztozkodás élettársaknál.
2021. dec. 28. 00:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!