Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Élettársi viszony utáni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Élettársi viszony utáni vagyonfelosztás?

Figyelt kérdés

Majd húsz év után váltam külön élettársamtól kb.5 éve.Van két közös gyermekünk.Nem bejegyzett ét.kapcs.volt.Van egy nagy közös lakás,amibe én is tettem pénzt kb.a harmad részét.Mikor ezt a lakást vettük én második gyermekünkkel voltam otthon még pici volt de a felújításban is részt vettem ahogy tudtam két gyerkőc mellett.

Mikor meglett ez az új lakás nekem természetes lett volna hogy együtt mengyünk tulajdoni lapot írni.Nem szólt.Ki lettem hagyva.Nincs tulajdonrészem Most én élek a két fiammal a nagy lakásban.Rezsiben es pénzzel támogat minket.De mindig csak ígéreteket kapok arra hogy hogyan lesz tulajdonrészem a történetben .

Nekem átlag bérem van.Az ex míg együtt voltunk felépítette a karrierjét nagyon jól keres kb 4x 6x annyit mint én.

Kéthetente hétvégén nála vannak a gyerekek.

Minden betegséget és egyéb gyerekekkel kapcs.dolgot én intézek.

Sajnos nincs pénzem ügyvédre.Azt hiszem lelkileg beleroggyannék egy elhúzódó tárgyalásba és még az exet is magamra haragítanám.akivel felszínes jó viszony van fenntartva.Sajnos mivel nincs rendezve ez köztünk ő csak úgy bejárkál a lakásba és megjegyzéseket tesz,itt egy folt ott egy karc.Hiába kérem hogy ezt ne csinálja sajnos saját birtokának tekinti.

Hiába kérem hogy beszéljünk a lakás rám eső tulajdon részéről mindig lepattint valami majd szöveggel.Félek ha a fiaim felnőnek kirepülnek nem tudok majd hová menni.

Anyagilag teljesen más szinten élünk.

Viszont míg ez a nagy felszínes jó viszony megy addig én lelkileg felőrlődöm.

Van vagy volt valaki hasonló helyzetben??

Hogy sikerült kilépni a függőségi viszonyból? ??

2021. dec. 27. 14:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

A vagyonmegosztás élettársi kapcsolat esetén bonyolultabb témakör. Ha nem tudsz vele dűlőre jutni, akkor ez ügyvédet igénylő feladat lesz.

Ha pedig nem akarsz pereskedni mert "beleroggyannál", akkor valahogy oldd meg, hogy mire a gyerekeid felnőnek, tartsál ott, hogy egy kicsi albérletet ki tudjál bérelni, ha úgy alakulna.

Fizeti a rezsit és pénzzel támogat titeket, szóval az sincsen, hogy ne tudnál kispórolni 5-10 év alatt egy kauciót. (nem tudom hány évesek a gyerekeid, de gondolom nem maholnap repülnek ki)

2021. dec. 27. 14:15
 2/12 anonim ***** válasza:
47%

Van ingyenes ügyvédi fórum és szokott lenni ingyenes ügyvédi tanácsadás is.

Ha az exed nevén van az ingatlan és nem tudod igazolni számlával, hogy beszálltál a felújításba, akkor tulajdonrészed sincs.

Ha nem vagytok bejegyzett élettársi kapcsolatban, akkor a vagyonmegosztás bíróságon fog zajlani, ha nem tudtok megegyezni.

Az, hogy mennyivel keres többet és miért jelen esetben nem mérvadó, hiszen fizet neked és a lakhatáson sem parádézik.

Nem akarlak bántani, de nagyon buta voltál, hogy ennyire ráhagytál mindent és egyszerűbb volt csak lenni a kapcsolatban. Gyakorlatilag a pasidnak hagytad, hogy kisemmizzen (attól, hogy van gyerek csak a pasid marad).

2021. dec. 27. 14:17
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs pénzed ügyvédre kérj segítséget, pld. a családsegítőben van ingyenes jogsegély. Természetesen ennyi idő után minden jogod megvan a közösen felhalmozott vagyon felére.
2021. dec. 27. 14:20
 4/12 anonim ***** válasza:
76%

Ezek a pénzlehúzós, kismmizős pöts férfiak hol teremnek?

Van ingyenes jogi segítségnyújtás. Tudod bizonyítani, hogy mennyi pénzed ment a lakásba? Élettársaknál szerzés arányában megy az osztozkodás, amiben a kisgyerekkel való otthon levés is forintosítva van.

Mindenképpen ügyvédre van szükséged.

2021. dec. 27. 15:06
 5/12 A kérdező kommentje:

2 es

Úgy érzed gyermekeket nevelni és beleadni egy lakásba stb.az "csak úgy lenni "egy kapcsolatban? ??te melyik bolygóról pottyantál ide???

Persze az arany papírba csomagolt szarból sikerült csak az aranyat meglátnod.Annó kiszolgáltatott voltam és nem buta.Szívem lelkem életem benne volt a kapcsolatban és a mai napig én vagyok itt minden egyes nehéz pillanatban.Az utolsó mondatoddal nagyjából képet adtál magadról.Tipikus megmondó ember aki képtelen egy helyzetre rálátni.Igazából meglattad hogy valójában milyen kellemes helyzetbeb vagyok .Es bizony számít hogy egy kapcsolatban ki éppen miért jut a csúcsra a másik meg a béka segge alatt marad

2021. dec. 27. 15:25
 6/12 anonim ***** válasza:
16%

#2 Felőlem kivetítheted rám a frusztrációdat.

Utána mentél, amikor nem került a neved a tulajdoni lapra, vagy ráhagytad? Ha megtetted volna közös néven lenne az ingatlan. De ráhagytad és maradt az ő nevén. A felújítás után raktál el bármilyen számlát, ami kellhet akár a biztosítónak, vagy visszaigényléshez? Tudod egyáltalán mi lett felújítva és mi kellett hozzá, vagy csak adtál bele pár százezret?

20 éve vagytok együtt két gyerekkel és nem volt időd a karrieredet építeni. Anyámnak volt. A feleségemnek van. A sógornőmnek van. Most sajnáljalak, hogy nem tudtad magad képezni otthon? 3 gyerek mellett rakta le a diplomát a feleségem és helyezkedett el fejlesztőként dupla annyi fizetésért, mint az enyém.

Felőlem sajnáltasd magad, de a saját életedet te éled. Te fogsz megtörten lefeküdni aludni, nem én.

Ha csak annyit beírtál volna a google-ba, hogy ingyenes jogsegély előrébb lettél volna.

2021. dec. 27. 15:40
 7/12 anonim ***** válasza:
35%
#5-re ment, értelemszerűen. #6-os voltam.
2021. dec. 27. 15:41
 8/12 A kérdező kommentje:

2 es

Nagyon büszke lehetsz a családodra.De miért jöttél ide ítélkezni felettem??Az hogy te/ti hova jutottatok el ahhoz nekem mi közöm???Vagyok egy adott helyzetben sok más körülménnyel amiről nem írtam.Semmit.Ide tetted a mércét?Nem kértem.

Bár sok értelmét nem látom vitába szállni idegenekkel nem is ez volt a cél.Ítélkeztél,ítélkezel.Semmi okod rá itt.Egyáltalán ha ilyen téren semmi közöd a témához miért itt ítélkezel???Mit szeretnél itt kompenzálni??

2021. dec. 27. 16:14
 9/12 anonim ***** válasza:
48%

#8 Válaszoltam objektíven személyeskedés nélkül a kérdésedre. Leírtam, hogy van ingyenes ügyvédi fórum, azt is, hogy a vagyonfelosztáshoz bíróság kell, ha nem egyeztek meg. Azt továbbra is tartom, hogy könnyelmű és buta voltál, hogy mindent ráhagytál.

Te ezt személyes sértésnek vetted és elkezdtél sértegetni, így ugyanilyen stílusban válaszoltam.

Nem célom vitatkozni, de ettől még nem csak az exed a hibás a kialakult helyzetben.

2021. dec. 27. 16:56
 10/12 A kérdező kommentje:

2es

Ha visszaolvasod a reagálásod utolsó mondatát ott az első személyeskedés és sértő vélemény .Most ezt az utat választottam.Itt akartam leírni.Tényleg nem értem az okát hogy miért vagy itt .Amit leírtál millió1 hrlyrn olvastam.Ügyvéddel is beszéltem.Egyszerűen megértésre és nem kioktatásra vágytam hozzád hasonlóktól aki itt ott szintén olvasott ezt azt.

Élő emberi empatikus véleményrkre vágyom.Az ellenvélemény nem érdekel.Ez a poszt az én posztom.Indíts másikat saját témában

2021. dec. 27. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!