Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Létezik olyan, hogy egy gyermek nem sérül amiatt hogy a szülei elválnak?
Nálunk kicsi volt a gyerek 3 éves, amikor váltunk. Én elmagyaráztam neki akkor hogy anya meg apa külön fog élni, de őt attól ugyanúgy szeretjük. Rá is pozitív hatással volt mert utána sokkal nyugodtabb lett. Szerette az apját, de érezte a gyerek is a feszültséget, hiába nem vitatkoztunk előtte.
Az apja az első 2 hónapban látogatta, utána eltünt mint szürke szamár a ködben, azt egy kicsit nehezebb volt elmagyarázni neki, de megértette és elfogadta.
Most 10 éves teljesen kiegyensúlyozott gyerek, igaz az apjára már nem emlékszik. De nekem talán annyiból szerencsém van, hogy a párom sajátjaként szereti, és vele kialakult egy apa lánya kapcsolat.
Gyakori frázis, hogy a gyereknek jobb, ha apa meg anya külön-külön boldog, mintha otthon veszekednek. Ez alapvetően lehetséges, csakhogy a gyereknek ahhoz először fel kell dolgoznia, hogy apa, vagy anya ezután nem lesz otthon, esetleg el kell fogadnia másik egy új nevelőszülőt, hétvégi találkozásokat, stb...
Szerintem ez olyan kérdés, hogy létezik-e, hogy nem okoz fájdalmat egy amputáció? Szerintem ilyen nincs, mindig fáj. Olyan van, hogy ha nem amputálunk akkor még rosszabb (lásd #2-es). Olyan is van, hogy kevésbé fontos testrészt távolítunk el (mert mondjuk amúgy sem foglalkozott veled semmit az a szülő), így nem visel meg annyira. A műtét kivitelezése is sokat számít (hangos, vs higgadt válás).
Szóval szerintem sérülést mindig okoz, csak nem feltétlenül MARADANDÓT, és nem ugyanakkorát. Vannak gyerekek és válások, ahol a gyerek pár nap/hét/hónap alatt túllendül a dolgon, meg van, amikor felnőttként is meghatározó élmény marad.
6 éves fiú, jó a kapcsolata az apjával.
Ez nem a 3 év alatt elköltöztunk és többet nem látjuk kategória.
Férjemnek van egy nagy lánya, korán jött, fiatalon. Ott is jó a viszony, még kicsi volt sokszor tartotta a kapcsolatot, heti 2x is, egyik hétköznap, másik hétvégén egy alvással. És mégis eltávolodtak. Külön órák és tanulás miatt a hétköznap elmaradt, kamasz korában néha nem volt kedve eljönni hétvégén. Nem olyan ez már mint most amikor 2 naponta az apja altatja. Együtt hülyülnek amíg mást csinálok. Stb. Csaladként működünk jó apa, csak egy passzív agresszív bunkó a párkapcsolatban.
Az én szüleim is elváltak, 2,5 éves voltam és csak évi 3x voltam vele pár napokat. Engem nem viselt meg, de mégsem ezt tartom normálisnak, hiányzott egy apakép, ezt felnőttként jobban érzem mint anno.
#18, ez kb olyan, mintha azt mondanád, hogy ne magyarázzuk már, hogy egy törött kar sérülés, mikor neked tolószékben kellett felnőnöd.
Ez nem ilyen fekete-fehér. Intézetben felnőni sokkal-sokkal rosszabb, mint elvált szülőkkel, de ettől még a válás is szívás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!