Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek? Mi lehet a jó megoldás?
A felügyelet és a láthatás két külön dolog. A gyerekelhelyezés meg egy harmadik.
A mi fiunk kizárólagos felügyeleti joga nálam van, elhelyezve is nálam, de nincs megállapítva láthatás, csak az, hogy megegyezés alapján.
Bérleti jog - használati jog - az a vagyonjogi rész. A gondviselő meg a gyerek felügyeleti joga témaköre.
A kettőnek a világon semmi köze egymáshoz.
Szóval miért nem dolgozik az asszonyka, miért nem ő költözött el és miért nem apuka maradt a házban a gyereket nevelve?
Akinél a kizárólagos felügyeleti jog ő rendelkezik a láthatásról is tudtommal(azon kívül amit a törvény előír), kivéve ha nincs közös megegyezés!!!
Asszonyka azért nem dolgozik, mert a volt munkahelye megszűnt és nem megy akárhova dolgozni. Vannak maszek munkái, de nincs állandó munkahelye és így bevétele sem. Apuka azért nem maradt, mert annyira elege lett a nejéből hogy elköltözött, nem volt másik nő a képben tudtommal. Anyuka úgy állt a dologhoz, ha nem tetszik el lehet menni.
Nálunk a láthatás megbeszéléses alapon. Az van a bírósági végzésben, hogy nem szabályozza és ennyi.
Fogalmam sincs, mi lenne, ha én mint a felügyeleti jog gyakorlója, azt mondanám, hogy márpedig nem láthatod a gyerekedet mert majd azt én eldöntöm. Már azon túl, hogy nyakon verne:)
Akárhova én se mennék dolgozni, ha 11 éves gyerek mellől nem kéne dolgozzak és exem fizetné a rezsinket. Ügyes.
Én a kollégád helyében biztosan elindítanám a vagyonmegosztást - ha a nej nem tudja kifizetni, eladni meg nem akarja a közös ingatlant, akkor a bíróság elárverezteti. Azzal senki se fog jól járni, viszont megszűnik ez a lehetetlen helyzet. Valahogy pedig kell ezt rendezni, ebből csak a baj lesz ezután, ahogy már most is van, pl rezsi, új hapsi ilyesmik.
A gyereknek abból nem lesz hátránya ha majd egy kisebb lakásba költöznek az anyjával
Szerintem
Valahogy kell ezt rendezni
27 és 28: én többször kérdeztem ezt a kérdezőtől itt - jó ő nyilván nem az érintett, hanem ismerős - miért a hapsi költözött el és nem akarja-e inkább ő nevelni a gyereket?
Nem válaszolt. De lehet csak nem tudja, vagy elkerülte a figyelmét.
Én azt vontam le ebből, hogy hapsikámnak esze ágában nincs egyedülálló apának lenni, inkább finanszírozza munkanélküli anyuka életét is és elhúzott ő, viszont azt cserébe szeretné megmondani, anyuka kit vihet haza. Na ez nem így működik.
És igen, munkanélküli anyukának nem nagyon ítélnék a felügyeleti jogot szerintem sem. Én simán megkaptam a kizárólagost, persze munkahellyel és lakással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!