Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg kell kulcsot adnom az exfeleségemnek?
Zárat cseréld vissza, adj neki másik kulcsot! XD
A kizárólagos használat azt jelenti, hogy nincs joga hívatlanul betenni a lábát a lakásba!
Indíthat az exed egy közös tulajdon megszüntetési pert, ahol a lakott forgalmi érték felét kaphatja meg.
"A kizárólagos lakáshasználat megítélése esetén a bíróság kötelezhet téged a lakáshasználati jog ellenértékének, és esetleg többlethasználati díj megfizetésére is a volt házastársad részére."
Ha fizetésképtelen vagy, tehát nincs annyi vagyonod, hogy ki tudd az exet fizetni akkor jön az a lépés ami a mi esetünkben volt..el akarták árverezni a lakást és azt akarták abból fizessem ki az exem..több évvel a válás után volt ez már..és én a lakást ezalatt felújítottam, stb..és az új piaci értékét vették figyelembe nem a régit..szerencsémre anyám segített így ki tudtam végül is fizetni..egyébként kulcsot nem vagy köteles adni neki de ezt már előttem is leírták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!