Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg kell kulcsot adnom az exfeleségemnek?
Azért nem mondott le a tulajdonjogáról, mer tmég nincs kifizetve a lakásból!Sajnos nincs miből!de ez igazságtalanság, és ha pl míg nem vagyok otthon kipakolja a házat????
Megkérdeztem a bíróságot is ott azt mondták, h köteles vagyok beengedni, de kulcsról nem volt szó, az ügyvédem meg azt mondta, h be sem kell engednem!
Kizárólagos lakáshasználati jog! Ez a lényag. Magában a megnevezésben ott a válasz: kizárólagos!!! Ergo kizárhatod!!! A volt nejed ne akarjon bemenni.
Mi évekkel ezelőtt béreltünk egy lakást. A szerződésben benne volt, hogy a bérleti időre kizárólagos használói vagyunk a lakásnak. Naivak voltunk, amikor nem cseréltünk beköltözésnél zárat, bár a tulaj azt mondta, minden kulcsot átadott. Régi "jó" ismerős volt ráadásul. Aztán észrevettem, hogy tünedeznek el apróságok a lakásból. Olyasmik is, amik még ki sem lettek bontva, pl. ágyneműhuzat, de a konyhából is apróságok, fürdőszobából bontatlan mosószer, öblítő. Zárat cseréltünk, aztán jött a tulaj reklamálni, mi az, hogy a saját lakásába nem tud bejönni. Ja, és bútorozatlanul vettük ki, tehát ami benn volt, az mind a miénk volt. Megmutattam a szerződést, aztán a saját példányával ügyvédhez ment. Ő elmagyarázta neki, mi a kizárólagos szó értelme. Én meg azt, hogy örüljön, hogy nem jelentem fel az apró lopásokért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!