Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válást hogyan mondjuk el két 6 év körüli gyermekeknek? Egyáltalán hogyan reagálnának rá?Felfognák a helyzetet,vagy ettől csak idegesebbek lennének?
Miket ír az első..."gyermekpszichológus"...az én időmben nem volt ilyen.
Kérdező, simán, nyíltan, és őszintén mond meg: "Gyerekek, anya nem volt jó feleség, képtelen volt megadni mindent apunak."
Mellesleg úgyis rájönnek, ha apu nem alszik otthon, anyut másik pasi birkózza a hitvesi ágyban, és pláne amikor egyre gyakoribb lesz a "Kisfiam erre nincs pénzünk." szöveg a boltban.
Kedves kettes.
Attól még, hogy a te idődben nem volt gyermekpszichológus az nem azt jelenti, hogy ez haszontalan lenne, vagy azt, hogy a pszichológus rossz dolog lenne.
A gyermekek másképp fogják fel a dolgokat már, mert nem a Te idődben vagyunk, és azt el lehet vele kerülni, hogy a gyermeknek a fiatal felnőttkora azzal teljen, hogy az esetleges lelki traumáit kell egyedül feldolgoznia.
Ha szakember felügyelete alatt történik az elmagyarázás, akkor majdnem teljesen biztos lehet a szülő, hogy a gyermek meg is értette. Ez egy nagyon jó óvintézkedés még akkor is, ha neked soha nem volt szükséged pszichológusra.
Mivel még picik,a lényeg, hogy mondjátok el nekik, hogy ez nem miattuk történt. A gyerekek ,,én világában" minden maguk körül forog. Így nagyon sok gyermek magára veszi a szüleik válását, hogy biztos nem viselkedtek jól, nem voltak elég jók és ez miattuk történt.
Szóval mindenképpen mondjátok el nekik, hogy ez a Ti közös döntésetek, ők nem tehetnek róla, apa nem fog veletek lakni, de ugyanúgy találkoznak majd és mondjátok el mindketten, hogy nagyon szeretetitek őket (és mutassátok is is pl. ölelés,puszi).
Ebben a mindenannyiótoknak érzékenyebb időszakban minél többször mondjátok és éreztessétek a gyerekekkel, hogy nagyon szeretitek őket.
"...szinte semmit sem fizetett,sem a gyerekeinek ajándékokra,sem az iskolában az ebédre,semmibe sem adott bele,és nem voltunk közös kassznán sem..."
És ilyen baromnak mi a fenének szültél??? Ráadásul 2X!!!
Normális srácok verhetik magányosan a paplan alatt. :(
Nálunk pont ugyanez van fordítva, csak itt én vagyok a férfi. Ezért természetes, hogy mindent is én fizetek, mindenhová én fuvarozok😂
Igaz, hogy egy férfi szájából ez már nem is annyira ördögtől való?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!