Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válást hogyan mondjuk el két...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válást hogyan mondjuk el két 6 év körüli gyermekeknek? Egyáltalán hogyan reagálnának rá?Felfognák a helyzetet,vagy ettől csak idegesebbek lennének?

Figyelt kérdés

2021. júl. 21. 11:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
83%
Érdemes lenne konzultálnotok egy gyerekpszichológussal erről, akivel részletesen át tudjátok beszélni a helyzetet.
2021. júl. 21. 11:21
 2/14 anonim ***** válasza:
7%

Miket ír az első..."gyermekpszichológus"...az én időmben nem volt ilyen.

Kérdező, simán, nyíltan, és őszintén mond meg: "Gyerekek, anya nem volt jó feleség, képtelen volt megadni mindent apunak."

Mellesleg úgyis rájönnek, ha apu nem alszik otthon, anyut másik pasi birkózza a hitvesi ágyban, és pláne amikor egyre gyakoribb lesz a "Kisfiam erre nincs pénzünk." szöveg a boltban.

2021. júl. 21. 11:37
 3/14 anonim ***** válasza:
92%
Látszik, hogy nem volt gyermekpszichológus egy tahó paraszt is lettél.
2021. júl. 21. 11:39
 4/14 anonim ***** válasza:
92%

Kedves kettes.

Attól még, hogy a te idődben nem volt gyermekpszichológus az nem azt jelenti, hogy ez haszontalan lenne, vagy azt, hogy a pszichológus rossz dolog lenne.

A gyermekek másképp fogják fel a dolgokat már, mert nem a Te idődben vagyunk, és azt el lehet vele kerülni, hogy a gyermeknek a fiatal felnőttkora azzal teljen, hogy az esetleges lelki traumáit kell egyedül feldolgoznia.

Ha szakember felügyelete alatt történik az elmagyarázás, akkor majdnem teljesen biztos lehet a szülő, hogy a gyermek meg is értette. Ez egy nagyon jó óvintézkedés még akkor is, ha neked soha nem volt szükséged pszichológusra.

2021. júl. 21. 11:44
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
#2: na és ez pont az, amit NEM szabad mondani. Számukra mindkét szülő ugyanolyan fontos, nem szabad a saját sérelmeidet rájuk kiterjeszteni.
2021. júl. 21. 11:44
 6/14 anonim ***** válasza:
55%
én pont ilyen idős voltam 25 évvel ezelőtt. különösebb gond nélkül felfogtam és feldolgoztam. anya és apa külön folytatják, mert sajnos alakulhatnak úgy a dolgok, hogy mindenkinek jobb úgy. nem én voltam az egyetlen, akinek ilyen idős korban már nem voltak együtt a szülei. éreztem mindkettejükön, hogy nagyon szeretnek, és a vitás és konfliktusos dolgokat úgy intézték, hogy minél kevesebbet érezzek belőle. szerintem sem kell hozzá gyermekpszichológus, csak két, normális érzékenységű felnőtt.
2021. júl. 21. 12:03
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Mivel még picik,a lényeg, hogy mondjátok el nekik, hogy ez nem miattuk történt. A gyerekek ,,én világában" minden maguk körül forog. Így nagyon sok gyermek magára veszi a szüleik válását, hogy biztos nem viselkedtek jól, nem voltak elég jók és ez miattuk történt.

Szóval mindenképpen mondjátok el nekik, hogy ez a Ti közös döntésetek, ők nem tehetnek róla, apa nem fog veletek lakni, de ugyanúgy találkoznak majd és mondjátok el mindketten, hogy nagyon szeretetitek őket (és mutassátok is is pl. ölelés,puszi).

Ebben a mindenannyiótoknak érzékenyebb időszakban minél többször mondjátok és éreztessétek a gyerekekkel, hogy nagyon szeretitek őket.

2021. júl. 21. 12:50
 8/14 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek ment a zöld pont,a 15.000 forintos játékokat pedig eddig sem az apuka fizette...És az autóval hordást sem,sajnos innen is ered a gond,semmit sem volt képes a gyerekeiért megtenni,csak a saját érdekeit nézte,ha pedig valamit másként cselekedtem mint elvárta volna,már azonnal én voltam a hülye,szinte semmit sem fizetett,sem a gyerekeinek ajándékokra,sem az iskolában az ebédre,semmibe sem adott bele,és nem voltunk közös kassznán sem
2021. júl. 21. 13:34
 9/14 anonim ***** válasza:
49%

"...szinte semmit sem fizetett,sem a gyerekeinek ajándékokra,sem az iskolában az ebédre,semmibe sem adott bele,és nem voltunk közös kassznán sem..."

És ilyen baromnak mi a fenének szültél??? Ráadásul 2X!!!

Normális srácok verhetik magányosan a paplan alatt. :(

2021. júl. 21. 13:38
 10/14 anonim ***** válasza:
50%

Nálunk pont ugyanez van fordítva, csak itt én vagyok a férfi. Ezért természetes, hogy mindent is én fizetek, mindenhová én fuvarozok😂

Igaz, hogy egy férfi szájából ez már nem is annyira ördögtől való?

2021. júl. 21. 13:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!