Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Különvagyon szerzés, hogyan?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Különvagyon szerzés, hogyan?

Figyelt kérdés

Férjemmel fura életünk van, közös kasszán vagyunk, vagyis közös terheket közösen fizetjük (albérlet, rezsi) de ő pl élelmiszert, gyerekcuccokat nem vesz. Ő tud félretenni, én nem. Ő nem hajlandó minőségi cipőt venni a gyereknek, mert jó a kínai... Én nem szeretnék kínait venni, inkább megveszem a drágább, minőségi cipőt. De ez csak egy példa a sok közül. Válás is szóba került már.

Arra gondoltam, mégis teszek félre pénzt, de nem tudom hogyan? Házasság alatt minden közös, válásnál is. De, amit én félreteszek, ő vihetné. Amit én nem akarok! Hogyan lehetne ezt okosba?

2021. júl. 14. 22:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
43%

Na ha ezt pasi írja akkor szét van gyalázva hogy hogyan gondolja az asszonynak MINDENBŐL JÁR A FELE!

Kíváncsi vagyok, hogy most a femi nácik mit fognak mondani. :) *popcorn

2021. júl. 14. 23:00
 2/12 A kérdező kommentje:
Nő vagyok :)
2021. júl. 14. 23:02
 3/12 anonim ***** válasza:
91%

Ő tette félre, te elválsz és viszed a fele megtakarítását.

Így működik a házasság meg a vagyonközösség.

2021. júl. 14. 23:40
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Amit a férjed félretett, az közösvagyon.

Amit te teszel félre, az is közös vagyon.

ha ezt bármelyikőtök kia akarja játszani, az vagyonmentésnek minősül, és nagyon nem díjazza a bíróság.

2021. júl. 14. 23:53
 5/12 anonim ***** válasza:
85%
Mellesleg mi az, hogy ő nem vesz a gyereknek cuccokat? Talán nem az ő gyereke?
2021. júl. 14. 23:55
 6/12 A kérdező kommentje:
De az övé. Csak azt mondta, hogy a 3 ezer Ft - os is jó lenne, a drágábbikra sajnálja a pénzt. Így én kénytelen vagyok megvenni a drágább, szupináltat.
2021. júl. 15. 00:03
 7/12 anonim ***** válasza:
26%

Hány éves gyerekről beszélünk? Gondolom nem szeretne fél év múlva másikat venni, mert kinővi. Azért meg tudom érteni ilyen szempontból a párod. Te megveszed neki, cserébe nem lesz másra pénzed, zseniális. Amúgy miért csináltál neki gyereket? Előre tudtad, hogy kinek szülsz. Akkor ne csodálkozz.

Válásnál osztozkodás van, nem menekülhetsz előle, csak ha előtte válsz.

2021. júl. 15. 03:49
 8/12 anonim ***** válasza:
47%
Tök egyszerű, nem veszel kaját, ő meg kénytelen lesz, ha enni akar. Amit ezen spórolsz, azt elteszed. Ha elkezd pattogni, akkor megmondod, hogy neked is kell tartalék, mert ha váltok, te maradsz ott egyedül a gyerekkel, ő meg viszi a "kis" megtakarítását. Gondolom, erre gyűjtöget.
2021. júl. 15. 07:40
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Válás esetén minden - házasságban, életközösségben szerzett vagyonotok összeadódik és feleződik (kivéve öröklés útján szerzett vagyon, vagy olyan, amiről külön szerződés készül). Olyan nincs (házassági szerződés nélkül), hogy a férjed benyögi, hogy de hát az az én fizumból az én számlámon van, az enyém!!! Max akkor, ha a párnahuzatban gyűjtögeti és letagadja, hogy létezik.

Én nem mondanám neki, hogy azért akarok tartalékot magamnak, mert válni fogunk, mert akkor elkezdi ő is kimenteni, amit csak lehet (például számláról levenni, azt állítani, hogy elköltötte)

Egy pillanatig ne gondold, hogy a fizetése fele nem illet meg téged, mint ahogy a te fizetésed fele is őt illeti. Ez a vagyonközösség, ez a házasság. Marha sokan nem gondolnak bele, hogy ez mivel jár, aztán váláskor csodálkoznak, hogy az asszony a fogkefét is kettétöri.

2021. júl. 15. 08:20
 10/12 A kérdező kommentje:

Igen, köszönöm. Nem mondtam neki a szándékom, csak így, hogy megveszem a gyereknek a minőségi dolgokat, ő meg sz@rik rá, mert a gagyi is jó...

Kicsit bedől még a bokája, ortopéd orvos javasolta a szupinált cipőt, ami tízezer Ft alatt nincs! És bizony volt, hogy tavasszal is kellett új, meg most nyáron is, olyan gyorsan nőtt a lába. Ebből kell ovis kinti, benti, utcai. Esős időre, nyárra. Nem nagyzolásból veszek drágábbat.

2021. júl. 15. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!