Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogy lehet elválni úgy ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy lehet elválni úgy ha félünk attól, hogy ha megtudja a házastárunk, kikészítene minket egy 2 éves és egy 11 éves gyerek előtt? Jobb a gyereknek ha egészben marad a család, de mindig feszültség van, vagy jobb külön élni apa nélkül egy kisfiúnak?

Figyelt kérdés
eljátszom hogy minden jó, de már nem bírom elviselni az állandó ingerültségét ezt az örömtelen életet nem tudom vele tovább élni és nem akarom hogy a kcsi is így nőjőn fel, hogy azt látja mindig rossz kedvűek a szülei és mindenért ingerült apa és mindig veszekednek apa és anya.
2010. aug. 21. 13:32
1 2 3
 11/27 anonim válasza:

Szerintem ha tudsz, költözz el valahova, és úgy add be a válást! De akkor a keresetlevélben térj ki a lakásra is, és mindenképp a gyerekek nálad történő elhelyezésére. Majd ott segítenek, ahogy előttem is írta a kommentelő, a panasznapon.

Esetleg anyaotthonba is kérheted magad, ha nincs más. Nem tudom, ott mik az esélyek, meg a körülmények, de ha ilyen idegbaj-dolog is van, akkor érdemes ennek is utánanézni.

Sok gyereknek pedig az a JÓ, ha elválnak a szülei, és akik már felnőttek közülük közölték a világgal, hogy hülyeség a "csonka család" kifejezés. Az a család, ahol nyugalom van és szeretet! Ne aggódj, az én válásom után a fiúgyerekemnek sokkal jobb lett a kapcsolata az apjával, mint addig volt - sőt nekünk is! Sok sikert, és minden jót!

2010. aug. 21. 14:17
 12/27 A kérdező kommentje:
tényleg jobb lett a kapcsolatuk a fiadnak és az apjának?biztos legalább amikor nála van akkor figyel rá.Nem?olyankor felveszi a lelke az ünneplős ruhát, mikor láthatás van?
2010. aug. 21. 14:20
 13/27 A kérdező kommentje:
Enyém a ház-szüleimtől örököltem.Hova a fenébe költöznék egy kisgyerekkel, meg egy naggyal pénz és segítség nélkül?Hogy altatnám el este a picit egy vadidegen helyen mi lenne a megszokott dolgaival egy anyaszállóban?Vagy mégis,lehet hogy megpróbálom.Mindig bízom hogy jobb lesz, de mindig csalódás.
2010. aug. 21. 14:22
 14/27 anonim ***** válasza:

Ha tiéd a ház, akkor nincs ott.

Beadod a válási papírokat, a férjed pedig megkéred, hogy költözzön el. Ha nem akar, a bíróság kiutasítja onnan.

2010. aug. 21. 14:38
 15/27 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom a helyzeted. Teljes mértékben átérzem, csak sajnos a másik oldalról. Én voltam a gyerek. Hidd el, hogy nincs annál kegyetlenebb érzés egy gyerek számára ha ilyen családban nő fel. Nekem legalábbis pokoli volt. Ugyanilyen volt az apám, mellette még ivott is. És ha nem lépsz a gyerekeknek egész életükre ki fog hatni. Próbálj nekik nyugodt körülményeket biztosítani, még ha az apukájuk nélkül is,de legyenek boldogak. Mindenképp pártolom a válás gondolatát...! Ha tied a ház,akkor ne te költözz el...rakd ki, mielőtt még nem késő, és eldurvulna a helyzet. Beadod a válópert és kész. Most minden rajtad múlik...neked kell erősnek lenned! Kívánom, hogy sikerüljön megoldni a problémát!
2010. aug. 21. 14:42
 16/27 anonim válasza:
Anyukám tavaly vált el, 60 éves korában. Próbálta húzni a dolgokat, tűrt ameddig lehetett a végén mégis apám adta be a válópert. Most nyugisabb az élete, még úgyis , hogy apám folyamatosan azt beszéli mindenkinek, hogy megöli ha egyszer meglátja. Jobb lett volna ha már előbb megtörténik a dolog, nekünk gyerekeknek biztos!
2010. aug. 21. 14:50
 17/27 anonim ***** válasza:
Gyerekként jobbnak láttam, hogy elváljanak a szüleim, mert attól féltem, hogy meg fogják ölni egymást. És nem az apám volt az erőszakosabb. Az öcsém nehezebben dolgozta ezt fel, de utólag ő is jobbnak látja. Ő most 18 éves. 8 éves volt, mikor elváltak. Én 10 éves voltam (mondjuk a lányok még pluszban előbb is érnek) és én megértettem és jobbnak láttam. De 8 éves koromban nem éreztem volna jól magam. Ennyit tudok csak mondani, de nyilván minden gyerek más.
2010. aug. 21. 15:03
 18/27 A kérdező kommentje:
szereti az apját a fiam.persze sokszor hozzám szalad előle, meg amúgy is tőlem függ.De keresi ha nincs itthon, aztán ostanában elkezdte azt, hogy ha hazajön azt modja neki menj el.érdekes.Az apja azt gondolja én tanítom ilyenre.Sose tenném.2 éves, alig tud beszélni de azt mondja menj el.Szerintem sokkal jobb lenne, ha akár naponta is láthatná, de nem velünk élne.szeretném ha magától menne el, de nem fog, mert nagyon akarta ezt a gyereket és nagyon szereti, csak nem képes másmilyen lenni.Ha vele van a gyerek akkor meg idegesíti.Minden idegesíti.A gyerek is, én is minden.Attól kérdezem, aki gyerekként ezt átélte, hogy írna -e bővebben erről a gyerekkorról?Hogyan élte meg?
2010. aug. 21. 15:40
 19/27 A kérdező kommentje:

akinek a szülei 60 éves korukban váltak el.

Miért mondja apukád, hogy meg fogja ölni anyukádat?

2010. aug. 21. 15:41
 20/27 anonim válasza:

Azért mondja mert gyűlöli. Sajnos. Pedig az anyu egész életében kiszolgálta, csak a rosszat kapta apámtól, de tényleg. Mi a testvéremmel már nem tartjuk az apánkal a kapcsolatot, csak hallom a közös ismerősöktől, hogy állandóan szidja és azt mondja ha találkoznak megöli. Sajnos apám gonosz ember, elvitte a pia az eszét, ezért félő ha találkoznak véletlenül tényleg megtámadná. Az anyu nem mer végigmenni egyedül a városon nehogy összefussanak, de ez hosszú történet.

Én magam nem vagyok a válások híve, de az anyunak mégis azt mondtam gyerekkoromtól kezdve, hogy hagyja el, de nem tette.

Azt gondolom ha tényleg nem megy akkor lépned kell, de ebben csak Te dönthetsz, de legfontosabb a nyugalom a gyerekeknek és Neked is!

2010. aug. 21. 16:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!