Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit mondjak a gyerekeknek,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit mondjak a gyerekeknek, miért költözik el az apukájuk?

Figyelt kérdés
32 éves leszek és van egy 7 éves kisfiam és egy 4 éves kislányom. Lassan 11 éve élünk együtt a párommal, de az utóbbi hónapokban nagyon megromlott a kapcsolatunk. Már a gondolattól is ideges leszek, hogy hozzám fog szólni, vagy hozzám fog érni. Az én házamban lakunk, most már ott tartok, hogy megkérem, költözzön el, mert én már nem bírom elviselni. Nem szeret engem, soha egy kedves szava sincs hozzám, csak akkor közeledik, ha le akar velem feküdni és akkor is csak magára gondol. Engem csak azért "tart", hogy főzzek, mossak, takarítsak rá. A gyerekek imádják az apjukat. Nem sokat foglalkozik velük, de ha mégis, akkor viszont jó apa. Sajnos fontosabb neki a foci és a számítógép, elég keveset van velünk. Nekem jó munkahelyem van, el tudom mellette kényelmesen látni a két gyereket, valamint van lehetőségem mellékes pénzkeresetre is, sőt, még a családi hátteremre is számíthatok. Egyetlen bajom, hogy mit mondjak a gyerekeknek, hogy ne sérüljenek? Nem akarom az apjuk ellen fordítani őket, sőt... Kérem segítsen valaki, tanácsokat várok...
2010. aug. 19. 09:50
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
62%

Esetleg van egy játékuk amit nagyon szerettek, de megunták mert eltörött vagy ilyesmi? Hozhatnál nekik egy ilyen példát a házasságotokra. Megpróbálhatnád ezt az elvont dolgot kézzelfoghatóbbá tenni. Haonlítsd valamihez, amit régebben nagyon szerettek, de már töntrement, vagy megunták. Magyarázd el nekik, hogy néha az emberek is így éreznek egymás iránt. Fontos, hogy 1. megértsék, hogy már nem lehet a dolgokat visszafordítani, de ez senkinek sem a hibája (erre is hozhatsz valami példát, hogy mi az ami még rossz de senkinek sem a hibája) 2. hogy elmagyarázd nekik, hogy ez nem mindig van így (hogy ne az maradjon meg bennük felnőtt korukra, hogy velük is ez fog történni).

És persze vígasztald őket azzal, hogy bármikor láthatják aput.

első oldal 10:00-ásának pedig üzenném:

Nagyon nem szeretem mikor valakinek valami rossz tapasztalata van és kijelenti, hogy igen, ilyen az élet, ez a valóság. NEM! Ez a te valóságod. Formáld át, ha jobbat akarsz, mert az én valóságom például nem iylen...

2010. aug. 19. 11:33
 22/26 anonim ***** válasza:
10 00 vagyok,szerencsére nem az én valóságom,csak a környezetemben minden házasságban kapcsolatban ez megy sajnos.
2010. aug. 19. 11:36
 23/26 A kérdező kommentje:
Mégegyszer köszönöm szépen mindenkinek a jó tanácsokat. Szerintem természetes,hogy hezitálok, hiszen nem csak az én életemről van szó, mérlegelek minden eshetőséget és nagyon nehéz dönteni, de azt is tudom, hogy muszáj döntenem és ezt csak én tehetem meg egyedül. Rendbe hozni már nem lehet és nem is akarom a kapcsolatunkat a párommal. Attól félek, hogy ő fogja majd ellenem fordítani a gyerekeket és engem fog mindenért okolni... Biztos, hogy bunkó lesz és még a saját családomat is ellenem próbálja majd hangolni, mert ő a sajátjával nem igazán jön ki, de ez az ő baja. Szerencsére én nagyon jól vagyok a szüleimmel és biztosan számíthatok rájuk is mindenben, csak nehéz lesz elmondani...
2010. aug. 19. 12:08
 24/26 anonim ***** válasza:
Szia! Bár nálunk nem divat a válás, így nem láttam személyesen egyet sem, azt tudom csak tanácsolni, hogy az igazat mondd, de mivel még kicsik ezért valahogy az ő nyelvükön. Mondd meg nekik, hogy apa el fog költözni, de attól ő még apa, ugyanúgy szeret benneteket és ugyanúgy találkozni fogtok sűrűn. (Gondolom nem szándékozol eltiltani őket), szerintem ez igaz is és kíméletes is.
2010. aug. 19. 12:52
 25/26 anonim ***** válasza:
Hát szerintem is az igazság lesz a megoldás. Nem tudom a párod, mennyire ragaszkodik a gyerekekhez? Csak azért kérdezem,mert a gyerekek nagyon könnyen befolyásolhatók, könnyen választják a rossz utat, némi ajándék, pénz, vagy "lustizás" miatt. példáak tudom mondani a szomszédomat, akit most hagytak el a gyerekei, mert apánál nem kell tanulni, meg többet lehet csavarogni, bulizni, számítógépezni. Nagyon sajnáltam, sajnálom szegényt. Neked pedig kitartást kívánok.
2010. aug. 19. 15:25
 26/26 anonim ***** válasza:

Őszinte részvétem a válás miatt.

Szerintem légy őszinte.

És ami nagyon fontos: folyamatosan éreztesd a gyerekekkel, hogy szereted őket, és az apjuk is. Ha kell, naponta mondd el nekik. Ez nagyon fontos.

2010. szept. 14. 12:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!