Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyi gyerektartást jár ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi gyerektartást jár ha az apa közmunkaprogramban dolgozik ?

Figyelt kérdés
Így a bére az önkormányzat által hivatalosan megadott 52.000Ft

2021. febr. 2. 13:20
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
Egyik ismerősünk sem volt bejelentve. Környezettanulmányt tartottak és 30 ezret állapítottak meg, úgyhogy ma már nem tudnak nagyon trükközni.
2021. febr. 2. 15:25
 12/30 anonim ***** válasza:
76%
Jobb lenne inkább megegyezni vele egy összegben. Remélhetőleg fontos neki annyira a gyereke hogy törődik vele. Sajnos látni nem egy ellenpéldát, mikor az apa semmit nem hajlandó fizetni, és inkább feketén dolgozik, hogy még a fizetéséből se tudjanak letiltani.
2021. febr. 2. 16:08
 13/30 anonim ***** válasza:
0%

Nos, a gyerektartás nehéz ügy. Azt sem ártana tudni, hogy milyen helyzetben van az érintett. Vajon ő fenn tudja tartani magát és tudja biztosítani gyereke jövőjét, vagy csak kicsit hasznot akar húzni a válásból? Azt sem tudhatjuk, hogy mi miatt váltak el, s 100%, hogy az anyánál lesz a gyermek? Mi lenne, ha épp az apánál maradna? Ez nem elképzelhető? Akkor nem kell számítania semmire, és nincs jogalapja a kérdésnek.

A többi részt már megírták - csak a körülmények megismerésének hiányában írtam a fentieket.

2021. febr. 2. 16:22
 14/30 A kérdező kommentje:

Igen a gyerek már 12 éves ő is az anyjával szeretne élni, igazából fel sem merült ennek az ellentettje.

Megromlott a kapcsolat elmúltak az érzelmek.

Dolgozik az anya teljes állásban a nagyszülőknél laknak jelenleg.

2021. febr. 2. 16:25
 15/30 anonim ***** válasza:
0%

Értem, akkor még kérdés:

- az apa mennyire ragaszkodik a gyermekhez?

- az anya keresete önmagában milyen életszinvonalra elég?

- miért lakik a nagyszülőknél? 12 évesen akár már egyedül lehetne hagyni egy kiskamaszt - szerintem. van valami extra a gyermek körülményeiben?

2021. febr. 2. 16:33
 16/30 A kérdező kommentje:

Az apa nem tudom mennyire ragaszkodik hozzá, igazából nem sokat találkoznak így ez alapján nem igazán.

Az anya keresete átlagos.

A nő a válás után nyilván nem tudott egy házat venni azonnal a nagyszülőknek nagy házuk van és felajánlották ezt a lehetőséget hogy lakjanak ott.

A ház amiben előtte laktak az a férj öröksége volt így emiatt ő maradt benne.

2021. febr. 2. 16:38
 17/30 anonim ***** válasza:
0%
A válás esetén milyen egyéb tárgyalandó értékeik vannak? És azok kinél landolnak? Természetesen, ha az anya mindent beszipolyoz, nem igazán lenne joga még kimaxolni a gyerektartást, azonban a másik véglet esetén akár...
2021. febr. 2. 16:45
 18/30 A kérdező kommentje:

Nem vagyonosak nincs nagyon mit megosztani, az ingóságokból már elhozott.

Lehet hogy én az ismerősöm pártján vagyok de igaz a férje öröksége Volt a ház de fűtéskorszerűsítés, tetőcsere , új fürdőszoba kialakítása történt és ezeket közösen fizették akkor ez alapján jár valami?

2021. febr. 2. 17:07
 19/30 anonim ***** válasza:
0%

Akkor állsz igazán mellette, ha reálisan látod és adod át a dolgokat, s nem pedig számító módra hajazva.

Ha befektetett abba összeget, de az ugye a ház része, mint ingatlan, akkor abból kaphat szerintem valamit. Viszont akkor úgy korrekt, hogy a tartásdíj kárára. Végig kell gondolni, mi a fontos.

És az ismerősödnek semmilyen jogcímen nincs restanciája a férje felé?

2021. febr. 2. 17:12
 20/30 anonim ***** válasza:
81%

#18:

Még mindig az a legjobb, ha keres egy ügyvédet. A felújítás, korszerűsítés az ő pénzéből is ment, abból neki jár pénz, amit ne hagyjon veszni.

Ez nem érinti a gyerektartás összegét.

Külön per legyen a bontóper, a gyt, és a vagyonmegosztás. Utóbbi évekig is húzódhat, ha nem tudnak megegyezni.

2021. febr. 2. 17:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!