Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi gyerektartást jár ha az apa közmunkaprogramban dolgozik ?
Nos, a gyerektartás nehéz ügy. Azt sem ártana tudni, hogy milyen helyzetben van az érintett. Vajon ő fenn tudja tartani magát és tudja biztosítani gyereke jövőjét, vagy csak kicsit hasznot akar húzni a válásból? Azt sem tudhatjuk, hogy mi miatt váltak el, s 100%, hogy az anyánál lesz a gyermek? Mi lenne, ha épp az apánál maradna? Ez nem elképzelhető? Akkor nem kell számítania semmire, és nincs jogalapja a kérdésnek.
A többi részt már megírták - csak a körülmények megismerésének hiányában írtam a fentieket.
Igen a gyerek már 12 éves ő is az anyjával szeretne élni, igazából fel sem merült ennek az ellentettje.
Megromlott a kapcsolat elmúltak az érzelmek.
Dolgozik az anya teljes állásban a nagyszülőknél laknak jelenleg.
Értem, akkor még kérdés:
- az apa mennyire ragaszkodik a gyermekhez?
- az anya keresete önmagában milyen életszinvonalra elég?
- miért lakik a nagyszülőknél? 12 évesen akár már egyedül lehetne hagyni egy kiskamaszt - szerintem. van valami extra a gyermek körülményeiben?
Az apa nem tudom mennyire ragaszkodik hozzá, igazából nem sokat találkoznak így ez alapján nem igazán.
Az anya keresete átlagos.
A nő a válás után nyilván nem tudott egy házat venni azonnal a nagyszülőknek nagy házuk van és felajánlották ezt a lehetőséget hogy lakjanak ott.
A ház amiben előtte laktak az a férj öröksége volt így emiatt ő maradt benne.
Nem vagyonosak nincs nagyon mit megosztani, az ingóságokból már elhozott.
Lehet hogy én az ismerősöm pártján vagyok de igaz a férje öröksége Volt a ház de fűtéskorszerűsítés, tetőcsere , új fürdőszoba kialakítása történt és ezeket közösen fizették akkor ez alapján jár valami?
Akkor állsz igazán mellette, ha reálisan látod és adod át a dolgokat, s nem pedig számító módra hajazva.
Ha befektetett abba összeget, de az ugye a ház része, mint ingatlan, akkor abból kaphat szerintem valamit. Viszont akkor úgy korrekt, hogy a tartásdíj kárára. Végig kell gondolni, mi a fontos.
És az ismerősödnek semmilyen jogcímen nincs restanciája a férje felé?
#18:
Még mindig az a legjobb, ha keres egy ügyvédet. A felújítás, korszerűsítés az ő pénzéből is ment, abból neki jár pénz, amit ne hagyjon veszni.
Ez nem érinti a gyerektartás összegét.
Külön per legyen a bontóper, a gyt, és a vagyonmegosztás. Utóbbi évekig is húzódhat, ha nem tudnak megegyezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!