Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szent körökben ennyire ciki a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szent körökben ennyire ciki a válás?

Figyelt kérdés
Egyik barátnőm házassága egy tragédia, de tényleg. A házasságot megelőző kb. 10 évnyi párkapcsolat is az volt, tulajdonképpen sose működött rendesen és egy szakítás után egy hónapra úgy döntöttek, hogy összeházasodnak. Azóta gyerek is van és folyton csak panaszkodik, panaszkodik, gyakorlatilag érzelmileg bántalmazza a férje, semmi önbizalma nincs, retteg, hogy mi lenne vele (meg azóta a gyerekkel) egyedül, de amitől még retteg, hogy MIT FOGNAK GONDOLNI????? A szomszédok, akik majd LÁTJÁK, hogy szétköltöznek, a "gyülekezet" ahol mindenki kitart és szolgálja a férjét, és mindenki élete tökéletes (na persze)... És amúgy is a bibliában is az van, és ő nem elég alázatos, és végül is meg nem csalja őt a férje (vagy nem bukik le...), szóval akkor minden rendben stb. Tulajdonképpen azért is érint engem, mert ugyan az ő élete, amit úgy szar el, ahogy akar, de nekem kell már 15 éve hallgatni, hogy ő egy lábtörlő és mégis marad, mert nem csalja meg, nem veri és nem iszik és amúgy is mit gondolnak. Én már megmondom őszintén unom hallgatni. Egyáltalán azt se fogom fel, hogy valaki képes és még a racionális anyagi érvek helyett még kb. azon jobban aggódik, hogy "mit szólnak"... Hogy lehet így leélni egy életet, hogy nyilvánvalóan szar a házasság, szar a közös élet, de nem lép ki belőle, mert a biblia, meg a gyülekezet, meg próbálkozni kell meg stb.?
2021. jan. 17. 15:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ha elválnak, akkor majd azt hallgathathatod hogy neki milyen nehéz, mert egyedül neveli a gyerekét, nincs senki aki segítsen neki (és döntsön helyette, ahogy azt megszokta) és már soha nem lesz senkije...

Aztán egyszer csak lesz egy ugyanilyen, kívülről "érzelmi bántalmazó"-nak tűnő pasi, akit majd ugyanúgy szid, de a lényeg: ez a barátnőd utálja a felelősséget és szeret szenvelegni meg rinyalni, ez az alaptermeszete.

2021. jan. 17. 20:40
 12/14 A kérdező kommentje:
11-es a kemény az, hogy gyakorlatilag úgy él, mint egy egyedülálló. Mindent ő csinál, intéz, szervez stb. A férje semmit nem csinál a világon, elmegy dolgozni, hazamegy, tévét néz, nyomkodja a telefonját vagy a számítógépet és ennyi. De eléri, hogy azt érezze, hogy ő nem elég jó, nem csinál eleget, elég jól és elég gyorsan stb. és minden az ő hibája. Ha nem lenne neki a férje, akkor annyit veszítene vele, hogy nem kéne rá főzni, mosni stb. és nem kéne attól félnie, hogy miközben mindent ő csinál, még hallgatja is, hogy szarul csinálja.
2021. jan. 17. 23:17
 13/14 A kérdező kommentje:

Egyébként azt hiszem ezt fogom csinálni. Megmondom, hogy 15 éve ezt hallgatom, engem ne terheljen tovább ezzel.

Érzelimleg igenis megterhelő, hogy hallgatom, agyalok, foglalkozok vele, azért, hogy ő utána ugyanúgy éljen tovább.

2021. jan. 17. 23:23
 14/14 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy tényleg nem engedheti meg magának anyagilag, hogy kilépjen és önmagában az, hogy mit fognak szólni, csak plusz probléma, attól még kilépne. Én legalábbis így vagyok. Nem azért nem lépek ki, mert annyira imádok szenvedni. Hanem mert tényleg olyan szintű anyagi összeomlás lenne mindkettőnknek, a kocsit is el kéne adni és egyszerűen megoldhatatlanná válna a közös gyerekfelügyelet. Hétvégi szülőségben nem gondolkozunk, annál mindketten jobb szülők vagyunk. Pluszban még ott van, hogy mindenki engem hibáztatna a válásért, mert az én férjem nem rossz apa és még azt se mondhatnám, hogy nem csinál semmit itthon. Viszont engem nem szeret és már én se őt. Ennyi, egymáshoz se tudunk érni. Engem nem érdekel, hogy én lennék a szemét a válás miatt, attól még elváltam volna évekkel ezelőtt. De megoldhatatlan a lakhatás része.
2021. jan. 18. 01:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!