Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szent körökben ennyire ciki a válás?
Hitközösséget akartál írni, nem "szent körökben"-t.
Nem, ez csak ennek a nőnek a neveltetéséből származik. A Bibliában, annak értelmezésében nincs ilyen kényszer megfogalmazva. Normális hitközösségekben sem jelent ez problémát. Igen, a házasság komoly dolog és tényleg életre mondják ki az igent, de van kivétel. Még a Biblia szerint is lehet válni, ha megfelelő az ok.
Sajnos igen, nem csak hívő körökben, de ott aztán tényleg hatalmas botrány lenne belőle és mindenki azon csámcsogna. Nyilván az ember felnőtté válásához hozzátartozik, hogy megtanuljon ne kifelé élni és mások elvárásainak megfelelni, ne féljen attól, hogy mit szólnak. Én mégis azt látom, hogy ehhez sokan gyávák és nem bírják el az ezzel járó társadalmi megvetést. Az élet pedig eltelik, nekik üres a tekintetük, de ők aztán elmondhatják maguktól, hogy hűségesek voltak és kitartottak és azt hiszik, ettől már boldog is egy házasság.
Én kiléptem egy ilyen hívő közegből, de az az igazság, ugyanezekkel a falakkal találkozom nem hívő körökben is. Ha bármelyik fél újat mer kezdeni, az szemét, az hűtlen...Éljenek inkább lelki halottságban életük végéig, mert az nem botránkoztat meg senkit. Ha netán nőként kezdenél újat, akkor egyenesen riba.nc leszel.
Hát ez van, nagyon sokan megfizetik az árát a látszatéletüknek.
Nem akarom megbántani, de mivel ennyire vallásos, és a sztorit olvasva nyilván nem 100as a nő. Neki ez jutott, lépni nemakar, nincs egyéb teendő.
Ha téged zavar, mond neki, hogy hagyjon vele békén, ő élete, ő marad benne így.
Óh. Ezek szerint én jártam azzal jobban, hogy mindkét VOLT férjem megcsalt, így alapos indokom volt a válásokra, pedig mindkét házasságomban lett 1-1 gyerekem is, akiket nevelve egyedül maradtam.
A kérdésedre válaszolva: nem kötelező végighallgatni, egyszerűen mondd meg neki, hogy vagy teszel érte, hogy ne panaszkodj, vagy tartsd meg a panaszodat és viselkedj felnőttként, ne az érdekeljen, hogy mit gondolnak mások. 38,5N
Mi ez valami jehova hulyeseg?
Az ilyenek agymosottak, ne varj semmi ertelmeset toluk :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!