Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás esetén a férj kikötheti, hogy az exnej ne használja tovább a nevét?
Én pl. használtam, a férjem vezetéknevét az én keresztnevemmel, mert mindenki így ismert (a szakmában) új reklámra lett volna szükség, mindenkivel ismertetni, hogy az új név az szintén én vagyok, és közben ne veszítsék el a bizalmukat.Azt sem szeretik, ha a cég új nevet kap. Én még annak sem örültem, mikor a Cif elvette a Sunlightot.
Mindenki így ismert, ezzel a névvel voltam azonos. Az exférjemnek nem zavarom a köreit, élnek névrokonai elegen, semmi hátránya nincs abból, hogy egyel több emberrel azonos a vezetékneve.
Visszavettem a lánynevem. Fél év nem volt elég a cserére. Volt ahol négyszer kellett elküldenem az egész dokumentációt. Sokezer forintba került, és nagyon sok napba.
Így is , a bankom a számlaértesítőmre belül be tudja írni a lánynevem, ugyanannak a lapnak a másik oldaláról nem bírják leszedni az asszonynevet. tehát a régi neven keres a postás. Még jó, hogy odaadja.6 év volt rá. "Nem engedi a gép"
Ki kell cserélni a személyit, lakcímkártyát, útlevelet, ha van, tb kártyát, adókártyát,bankkártyát, nyugdíjpénztárt, ha van a biztosítót, jogosítványt, bérletigazolványt.Kölcsönzőjegyet. Forgalmit, lakást, vállalkozóit.Munkaszerződést, fizetési cédulát.Minden több hétig tart, közben nem tudod használni pl a bankkártyát. Ez nyolcszor-tízszer 1-6 ezer forint.+ postaköltség, fénymásolás, telefon stb. És öt nap szabadság legalább.
Aztán át kell íratni a szolgáltatókat: bank, víz, gáz, villany, internet, telefon, fűtés, és egyszer új szerződést kötsz, egyszer megküzdessz az új névre állított számláért.
Ez megint sok nap és sok telefon és postaköltség.
Aztán az orvosnál, bankban, hivatalban újra és újra elmagyarázod, és bizonyítod hogy az a személy az te vagy.Mindent összeszámolsz, több tízezeres költségben ha megáll, és 50 óra ügyintézésben, akkor nagyon jó voltál.
Anyakönyvvezető voltam, s sokszor tapasztaltam azt, hogy elvált nőknek eszük ágában sincs visszavenni a leánykori nevüket. Kifogás az van bőven. A dr címhez való ragaszkodást többször láttam, volt aki betegesen meg akarta tartani. Elhalálozott férj esetén már nem lehet használni a dr címet, pl özv. dr kiss valakiné, de volt aki külön kérelmet írt.
Volt olyan ügyfél is aki bosszúból és csak azért is megtartom okból használta a nevet.
ezert kene ezt a hulyer nevfelvetel szokast megszuntetni
Mindenki maradjon a sajat neven hiszen nem tulajdon az asszony hogy meg mas nevet is kapjon Aztan jon a valas es a sok penz amit ki kell dobni feleslegessen eere.
En bizony megtartottam sajat nevem mert a ferjem nem hiv otthon Belanenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!