Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szülői felügyelet. Igy lehet?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szülői felügyelet. Igy lehet?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Feleségemmel 4eve nem élünk együtt, eddig közösen neveltuk a gyerekunket. Segítek neki amikor ő dolgozik én vagyok a gyerekkel. Ez heti négy nap.

Na de most beadta a valopert, kérve a kizárólagos felügyeleti jogot. Azzal érvel nem akarja hogy beleszoljak az ő életébe. Ezt így érti hogy hétköznap ha a gyereknél van egy haverja és másnap reggel tanul csak a gyerek akkor ezt megkérdezem ez jó e így. Ő így gondolja ezzel beleszólok az életébe, nem a gyerekebe hanem a sajátjaba. Meg hogyha hetvegen elindul reggel és családról családra húzza a hyereket ez is számára normalis dolog. Nekem nem áll szandekomba az ő életébe beleszólni mert nemi is újat kell kezdenie, de hogy a gyerek nem eszik normálisan és hogy nincs otthon egész nap és nem tud pihenni abba már szerintem van beleszólásom. Eddig ott maradtak a lakásba. Most el akar költözni mert akkor se szólhatok már bele hogy hol van éppen, jogy mit csinálnak. Ezért akarja ő a kizárólagos felügyeletet.

Én a közös felügyeletet szeretnek. Nem akarok kéthetente apuka lenni a gyerek életébe. Ő ebbe nem akar belemenni mondván akkor már nincs jogom beleszólni az életébe.

Most előjött hogy legyen az hogy három nap itt három nap ott, de én ezt úgy gondolom akkor közös felügyelet.

Van e olyan hogy a bíró a közös felügyelet mellett dönt? Ha az egyik fel ebbe nem akar belemenni.

Sajnos ügyvédekkel megyunk mert ezt is kikötötte nem akar velem beszélni.

Van esélyem arra hogy nem kéthetente láthatom a gyereket?

Válaszotokat köszönöm

2020. nov. 24. 09:50
 1/6 anonim ***** válasza:

Mindenképpen célszerű lenne Nektek átbeszélni, megbeszélni, megegyezni abban,hogy mi az ami mindkettőtöknek, és főleg a gyerekeknek megfelelő. Azt nem írtad,hogy mennyi idősek. Ha nagyobbak már Ők is tudnak erről véleményt mondani.

Ha külön éltek, egyik szülőnél vannak a gyerekek, közvetve beleszól az életébe a másik szülő is, de mérlegelni kell,hogy ezt milyen vonatkozásban teszi.

A közös felügyelet sok mindentől függ, ezt így, itt az oldalon,nem lehet se megerősíteni se kizárni.

Az viszont senkinek nem jó ha nem kommunikáltok és a fejtek fölött döntenek a gyerekek sorsáról.

2020. nov. 24. 09:56
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem lehet vele leülni beszélni. Azt mondja csak higy nem akarja hogy én bármibe is beleszólnek. Nem erdekli hogy minek teszi ki a gyereket. El akarja tolem venni. Ezt hajtogatja
2020. nov. 24. 10:10
 3/6 anonim ***** válasza:
3%
Férfi vagy és ez Magyarország. Válás után neked kuss a neved és fizessél csak szépen. Ha az anyuka nem akar veled korrekt lenni, akkor nem lesz az. Így van kitalálva a rendszer.
2020. nov. 24. 10:26
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom miért alakult ki ez az elmérgesedett viszony. Esetleg nem a gyerekeken keresztül akartál a feleségeden (volt) bosszút állni? Ha nem is a szó szoros értelmében.

Én úgy gondolom,hogy el kell fogadni azt ahogy Ő neveli a gyerekeket, élik az életüket, és amikor Nálad van ezt Ő is így tegye. Kivétel ez alól amikor nagyon olyat láttok ami a gyerekek testi, szellemi fejlődését gátolja, hátráltatja.

Az,hogy Ő hétvégén hová húzza a gyerekeket nem értem miért probléma ha mondjuk a szülőkhöz viszi el?

Ha a gyerekek nem hulla fáradtak, nyűgösek,miért ne mehetnének?Még az is lehet,hogy Ők is szívesen mennek.

Meg kell próbálnod Neked is hogy nem szólsz bele mindenbe, hátha így jobban meg tudtok egyezni.

2020. nov. 24. 10:29
 5/6 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem a 3 nap itt, 3 ott nagyon nagy huzavona lenne neki, még meg se melegedett a feneke alatt a szék, már pakolhat is szegényem. Szerintem akkor legyen közös felügyelet, 1 hét itt, 1 hét ott, az ünnepeket meg elosztjátok, illetve eltérhettek ettől ha valaki érdeke úgy kívánja. Pl el akar menni ő gyerkőc nélkül valahova, akkor te vigyázod többet azon a héten, és lehet fordítva is, ha hosszabb időre elutaznak akkor te se csinálj balhét, mert nem úgy van 1x-2x mint a megállapodásban. Ezzel szokott lenni a gond, az én szüleim legalábbis ezt csinálták. Semmi emberség sem egymással szemben, sem velem csak törvény így meg törvény úgy...na ez ne legyen. Mediátor esetleg? Ő lehet tud segíteni beszélgetni, hogy célba érjen az információ mindkét félnek.

Ti már máshogy nem értitek mg egymást.

Meg amúgy megjegyzem, én úgy tudom, joga van apukának is a közös 50-50 % felügyelethez, csak a legtöbben ezt nem igénylik, mert megfelel nekik 2 hetente. Ez elég szomorú szerintem. De így hogy te szeretnéd, nem kell az anyukától függnie a bírósági döntésnek szerintem.

2020. nov. 24. 10:48
 6/6 anonim ***** válasza:

Nálunk is így volt: én közös felügyeletet szerettem volna mindenképpen, de volt feleségem hallani sem akart róla. ugyanazokat az okokat hozta fel, amit te is írtál, Kérdező.

Sajnos ha csak te egyedül kéred a közös felügyeletet, a bíróság nem hagyja jóvá. Nálam az ítéletben külön ki is emelte a bíró, hogy ezt akkor hagyják jóvá, ha mindketten közösen kérjük. Sajnos ilyen a magyar jogrendszer, hogy alapértelmezés szerint, kizárólagos felügyelet van, kivéve, ha ettől eltérően kérik a felek.

Érdekes, hogy nem kell messze menni az ettől eltérő gyakorlat megtalálásához, mert úgy emlékszem, Szlovákiában is váláskor abból indulnak ki, hogy természetesen közös marad a felügyelet. Ha anyuka ezt nem akarja, akkor neki kell bizonyítani, hogy nem áll a gyermek érdekében a közös felügyelet, és milyen okok miatt ragaszkodik a kizárólagos felügyelethez.

Sajnos a magyar jog nem az apák oldalán áll, én is küzdöttem ellene, elvittem másodfokra is az ügyet, de elkaszáltak.

Kitartást!

2020. nov. 26. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!