Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válásnak mi a menete?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válásnak mi a menete?

Figyelt kérdés
az érdekelne, hogy, ha megírom beadom a bíróságra a válás keresetet, utána kell még valamit tennem? Közös házunkon van banki hitel és most az én nevemre fog kerülni a ház. Bank felé kell valamit bejelenteni, vagy, ha meg van a válásról a papír, akkor kell bemenni a a hitel miatt?
2020. nov. 21. 16:51
 1/10 anonim ***** válasza:
77%

A válást a válókereset bedásával lehet elindítani - ettöl kezdve addig megy, amíg vagy el nem választanak benneteket, vagy vissza nem vonod a keresletet.

A vagyonmegosztás külön téma, lehet kérni, hogy a házasságfelbontásával együtt tárgyalják, de lehet külön eljárás is.

A házasság alatt szerzett ház közös vagyon, ezen nem változtat, hoyg kinek a neve szerepel a tulajdoni lapon. Ha most átiratod, arról még ugyanúgy felezödik.

A hitel teljesen külön téma, ezt a bankkal kell rendezni, ugyanis nem garantált, hogy belemennek abba, hogy a hitelt átirasd a saját nevedre, de ezt velük kell tisztázni!

2020. nov. 21. 17:03
 2/10 A kérdező kommentje:
tulajdonképpen azért válunk, hogy az én nevemre tudjon kerülni a ház.Eredetileg csak nekem volt lakásom, azt eladtuk és az új közös névre került. Igen ám, csak arra nem gondoltam, hogy, ha én meghalok akkor a fele marad a férjem nevén, a másik rész eloszlik a gyerekeim nevére. Viszont, ha utána meghal a férjem, akkor az ő féltestvérei és az édesapja fogja örökölni az én házamat ( vagyis a felét), amit nagyon nem szeretnénk, mivel a férjemnek nincs velük kapcsolata. Esetleg van valakinek ötlete ezzel kapcsolatban? A végrendeletben annyira nem bízok, mivel kitudja valamikor megnősülne, ha meghalok és ugyebár egy végrendelkezés megváltoztatható...
2020. nov. 21. 17:28
 3/10 anonim ***** válasza:

1. a lakásod ára külön vagyon, az mindenképp a gyerekeidé

2 Házassági szerződés?

2020. nov. 21. 20:56
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen indokkal válni eleve hülyeség, mert csak magaddal szúrsz ki.

A válás miatt nem lesz a tiéd a ház.

A lakásodból bejövö összeg eleve magánvagyonod, ha ezt befizetted a közös házba, akkor az ennek megfelelö hányad kizárólagosan a te vagyonod, csak a többi rész számít közösnek, annak a fele is a tiéd.

Sokkal értelmesebb megoldás lenne, ha a férjed az ö részét odaajándékozza neked, akkor az egész ház a te magánvagyonod, és csak a te gyereked örökli.

A férjed meg bebiztosíthatja magát, ha a fele házra haszonélvezeti jogot tart fenn magának.

2020. nov. 21. 22:06
 5/10 A kérdező kommentje:
meg is írtuk az ajándékozási szerződést, csak a bank nem fogadta el. Azt írták nem is kell indokolniuk
2020. nov. 22. 15:52
 6/10 A kérdező kommentje:

A lakásodból bejövö összeg eleve magánvagyonod, ha ezt befizetted a közös házba, akkor az ennek megfelelö hányad kizárólagosan a te vagyonod, csak a többi rész számít közösnek, annak a fele is a tiéd.

Ezt nem egészen értem... A férjemnek nem volt saját lakása csak nekem, de az gondolom nem számít, hiszen később közös névre került a lakás, amit vettünk

2020. nov. 22. 15:54
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
dehogynem. Egyszerű példa:Házasságkötéskor nekem van egy lakásom, férjemnek nincs. A lakás ér teszem azt, 20 milliót. A férjemmel házat veszünk 60 millióért, amibe beleforgatjuk az én lakásom árát, amit eladtam. Hiába van fele-fele a tulajdoni lapon, válásnál/halálesetnél az én lakásom ára az enyém, és a fennmaradó 40 milliót osztják ketté. És nem ajándékozási szerződést kell kötni, hanem házasságit, amiben kikötitek, hogy az ingatlan a tiéd.
2020. nov. 22. 16:00
 8/10 A kérdező kommentje:
Ez mondjuk logikusnak tűnik...és házassági szerződést utólag is köthetünk?
2020. nov. 22. 16:07
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen,azt bármikor köthettek. De lehet én még elmennék egy ügyvédhez, hogy mleiyk jogi lépés lenne a legmegfelelőbb.
2020. nov. 22. 16:34
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget
2020. nov. 22. 16:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!