Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az élettársam elveheti tőlem a közös gyermekünket?
A jog nem anyapárti, sem apapárti, "mellesleg" (mennyire utálom ezt a szót). A jog alkalmazói szimpátia, vagy pénz, vagy fene se tudja sokszor mi alapján döntenek, tisztelet a kivételnek.
Ha elmész a bíróságra ott valamelyik ügyintéző fog neked segíteni ebben a panasznapon.
Hülyeség, hogy nincs ilyen, még a szociológia jegyzetemben is benne volt, hogy Magyarországon ez a dolog anyaközpontú. Nem véletlenül mindig az anyának ítélik a gyereket, ehhez kell egy meglátás. Mikor a két szülő egyenlő anyagi helyzetben és egyenlő nevelési készségekkel rendelkezik akkor is az anyának ítélik a gyereket, pedig szerintem ilyenkor kellene a közös felügyeletet megítélni. Nagyon bízom benne, hogy egyszer ez még így lesz, most is rengeteg a cirkusz a láthatásokon és szerintem ha mindkét szülő egyformán alkalmas, akkor igenis legyen közös az a nevelés.
Kérdező! Beszélj a pároddal, nem tudom milyen idős a gyereked, de ha nagyobb akkor vele is. Ajánld fel a közös gyermekfelügyeletet ha jó apja a gyereknek. Szerintem el fogja fogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!