Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Az élettársam elveheti tőlem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az élettársam elveheti tőlem a közös gyermekünket?

Figyelt kérdés
Élettársammal a viszonyunk megromlott, de van egy közös gyermekünk. Ő most azzal fenyeget hogy elveszi tőlem a gyereket. Megteheti-e, illetve milyen jogi lépéseket tehetek hogy a gyerek hivatalosan is "hozzám tartozzon"? 42/L
2010. aug. 8. 20:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
89%
Hülyeségeket írtok. Nincs olyan hogy anyapári és olyan hogy apapárti jog. Bíró/nő, ügyvéd, szakértőfüggő az egész gyerekelhelyezés. Szimpátia kérdése... Sajnos tapasztalatból beszélek. Nálunk az idegbeteg, agresszív férjet, két látlelettel alkalmasabbnak találta az egyik szakértőnő. Erről ennyit. Ehhez a volt férjemnek 2-szer el kellett sírnia magát a vizsgálat alatt. Hál Istennek a vizsgálat eredményét nem tudta alátámasztani. 1 évet vett el az életemből.
2010. aug. 9. 09:23
 12/15 anonim ***** válasza:
Te elveheted az élettársadtól a közös gyermeketeket? Nem lenne ésszerűbb a gyerek miatt legalább az ő ügyében kompromisszumokat kötni, és egyezséget kötni?
2010. aug. 9. 11:55
 13/15 anonim ***** válasza:

A jog nem anyapárti, sem apapárti, "mellesleg" (mennyire utálom ezt a szót). A jog alkalmazói szimpátia, vagy pénz, vagy fene se tudja sokszor mi alapján döntenek, tisztelet a kivételnek.

Ha elmész a bíróságra ott valamelyik ügyintéző fog neked segíteni ebben a panasznapon.

2010. aug. 9. 12:22
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Hülyeség, hogy nincs ilyen, még a szociológia jegyzetemben is benne volt, hogy Magyarországon ez a dolog anyaközpontú. Nem véletlenül mindig az anyának ítélik a gyereket, ehhez kell egy meglátás. Mikor a két szülő egyenlő anyagi helyzetben és egyenlő nevelési készségekkel rendelkezik akkor is az anyának ítélik a gyereket, pedig szerintem ilyenkor kellene a közös felügyeletet megítélni. Nagyon bízom benne, hogy egyszer ez még így lesz, most is rengeteg a cirkusz a láthatásokon és szerintem ha mindkét szülő egyformán alkalmas, akkor igenis legyen közös az a nevelés.

Kérdező! Beszélj a pároddal, nem tudom milyen idős a gyereked, de ha nagyobb akkor vele is. Ajánld fel a közös gyermekfelügyeletet ha jó apja a gyereknek. Szerintem el fogja fogadni.

2010. aug. 9. 20:48
 15/15 HHLivi válasza:
Ilyen kicsit nem hiszem,de nekem is ezt mondták a 6 és 8 évesre,és a bíró az apával szimpatizál,csak mert ő nem akar válni,én meg igen.Közös megegyezést és gyermekfelügyeletet javasol,oly módon,hogy én költözöm el a gyerekeimtől,apánál vannak elhelyezve és akkor látom őket,amikor akarjuk.Hát az azért igen odavág egy anya-gyerek kapcsolatnak,szerintem.A baj az,hogy a nagyobbik az iskola miatt maradni akar,a kisebbik a tűzbe is velem jönne inkább.
2010. nov. 16. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!