Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan hagyjam el a férjem?
Már régóta ért bennem, hogy menjünk szét, de ő ezt egyszerűen ignorálja. Először hozzám vágja, hogy "jó, legyen, de onnan nincs visszaút! Akkor többet nem látsz!" - én ilyenkor elmondom, hogy ahogy jónak látja. Majd kiviharzik. Eltelik pár óra (maximum) aztán visszajön, hogy átgondolta és hogy bocsássak meg, megváltozik... Én elmondom, hogy ez nem normális, mert ettől nem oldódik meg a problémánk. Egyszerűen bárhogy kerek perec megmondom, hogy vége, őt nem érdekli.
A kényes a helyzetben az, hogy évekkel ezelőtt, mikor ezt a kertes házat megvettük, idehívtuk anyukámat. Jól megvagyunk hárman, így pedig anyukámnak sem kellett albérletben nyűglődnie, a háztartás anyagi részét hárman intézzük. A férjem és az én nevemen van a ház, tehát a férjem ugyanúgy jogosan lakik itt. Én simán elmennék annak ellenére, hogy az én házam is, de itt van anyukám és ez így elég fura lenne, nem? Mit kéne csináljak? Anyukámnak az albérletben a bizonytalanság volt a legrosszabb és nem szívesen kényszeríteném bele újra. Akkor csak hagyjam ott őket kettőjüket? De az meg nem tűnik olyan gyerekes világgámenésnek? Ti mit tennétek?
"Ti mit tennétek?"
A helyedben én először felnőnék.
Először is gondold át milyen lehetősègeid vannak, esetleg anyukádat is vond bele.
A közös tulajdon megszűntetèsènek 3 módja van, vagy kifizeted a fèrjed rèszèt, vagy ő a tièd, vagy eladjatok ès feleztek. Gondolkozz el, hogy minek van reális lehetősège. Ki tudjátok fizetni a fèrjed, esetleg anyukáddal együtt?
Az elhagyás nem feltètlen úgy kezdődik, hogy kalap kabát, aztán az egyik fèl már megy is. Nyílván a fèrjed nem fog csak úgy kiköltözni, mert te azt mondod, hogy fejezzètek be.
Kezdetnek keress fel egy válóperes ügyvèdet, beszèljètek meg a helyzeteteket, ès add be a válókeresetet. Akkor már komolyan fog venni.
Az is egy lehetősèg, hogy anyukáddal csak ideiglenesen mentek albèrletbe, aztán ha lezajlik a válás, ès a vagyonmegosztás, úgy is megkapod a rèszed a házból (vagy kifizet a fèrjed vagy eladjátok) ès akkor plusz hitellel tudtok másik ingatlan után nèzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!