Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
3 hónapi házasság után, hová induljak válni?
Na szép kis nő az ilyen. Hozzámegy egy politikushoz, mert nem akar dolgozni, meg bejárónőt tart, de egy ügyvédre már sajnálja a pénzt. Most meg még mindíg elvárja, hogy az otthagyni szándékozott férj, hagyja meg neki a kocsit meg miegyást. Hányingerem van az ilyen nőktől. És ne beszélj nekem arról, hogy szerettétek egymást, mert tapasztalatból tudom, hogy ez nem lehet igaz.
Szóval kisanyám, ha egy kis tartás is van benned, és komolyan gondolod azt, hogy képes vagy dolgozni is, akkor erőt veszel magadon, fogod azokat a cuccokat, amiket te vittél oda, otthagyod amit a férjed vett és elköltözöl tőle. Nem piszkálod azzal hogy válni akarsz, hanem te magad mész el! A váláshoz meg fogadsz magadnak egy ügyvédet, és nem a volt férjedtől vársz el még most is mindent.
Előzőnek: azért ez így durva szerintem. Nem "tőle vár el mindent" dehát ügyvéd, ez a szakmája, könyörgöm jobban ért hozzá. Vagy ha anyuka orvos, és a gyereknek fáj valamije, akkor meg az apja miért nem tud néha ránézni, miért az anyjának szól?
Sajnos nekem is most van folyamatban, szintén rövid idő után egy válás, nem én akartam, de beláttam hogy nincs esély rá, hogy helyrehozzuk. Ha nincs vagyonjogi vita, se közös gyerek akkor könnyen megy.
A következő a teendő:
Írsz egy keresetlevelet, amiben kötelezően szerepeljen a felperes és alperes (te adod be tehát te vagy a felperes), az ő személyes adataik, elérhetőségük, le kell írni benne hogy a kapcsolat végleg és helyrehozhatatlanul megromlott, továbbá az utolsó közös lakóhely, házasságkötés helye ideje, és az életközösség megszűnésének időpontja benne kell legyen. Mellékelni kell hozzá a házassági anyakönyvi kivonatot.
12000 ft illetékbélyeget kell rá tenni, és 3 példányban beadni az alperes lakóhelye szerinti városi bíróságon.
Ha van még vmi kérdésed, írhatsz privátot is nyugodtan.
Hát pedig szerintem igaza van a kritizált hozzászólónak. Egy kicsit elgondolkodhatnál te is a dolgokon.
Én a helyedben egyszerűen lelécelnék és hagynám ami az ővé volt, tőle kaptam, és aztán majd amikor már tényleg nem élek vele, akkor adnám be a válópert. Tudom, hogy nehéz leadni a jóból, de ezt neked kell eldönteni, hogy dolgozol, vagy tűrsz, illetve hogy mi fontos az életben. Legyen tartásod annyi, hogy ha már ez megfordult a fejedben, magad erejéből csináld végig a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!