Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Pár hónap múlva töltöm be a 18-at, a szüleim válni akarnak. A szülinapom után kell majd találkoznom az apámmal, ha én nem akarok?
Úgy tudom, 10 éves korban már kikérik a véleményét a gyereknek, de 18 évesen már felnőttnek számítasz, úgy dönthetsz, ahogy akarsz. Senki nem kötelezhet semmire. Mérlegelned viszont kell, (tanácsos), hogy mit nyersz, mit veszítesz, ha megszűnteted a kapcsolatodat az édesapáddal. Ha nagyon szörnyű élményeid vannak vele kapcsolatban, akkor megérthető, ha nem kívánsz vele kapcsolatot tartani. Ha viszont csak a szüleid egymásközti konfliktusáról van szó, amiben te csak passzív szemlélő voltál, elszenvedője az ő vitájuknak, miközben apád szeretett, törődött veled, ez nem lenne etikus.
Szóval 18 év ide, vagy oda, a döntés a tiéd, légy bölcs, mérlegelj, a döntésed hosszútávra fogja meghatározni első sorban a te életedet.
Gondolkozz, és légy bátor, felelősségteljes.
Hát ja, hasonló a helyzet, nálunk anyukám kb. 6 éves korom óta húzza a dolgot szintén az alkohol miatt. Végülis már jobb, mint volt mert most már legalább elmehetek otthonról ha veszekednek... Szerencsére van hova mennem, szerencsére itt lakik mellettünk a nagyim, és a barátom (aki segít ahogy csak tud) és a családja szolgáltatnak nekem valamiféle család-mintát. Azt nem mondom, hogy mindegy, hogy együtt vannak-e a szüleim, de anyukám csak miattam halogotta a dolgot, és most hogy idősebb vagyok látom, hogy milyen rossz neki. Apával csak azért nem szeretnék majd találkozni, mert tudom, hogy mi lesz belőle, ha elválnak és nem akarom ilyen helyzetben. Mondja, hogy szeret (persze főleg amikor részegen az arcomba vágja), de sosem volt olyan kapcsolatunk, hogy a heti kötelező pofavizitek segítenének rajta (sőt...).
Nekem lényegében se jobb, se rosszabb nem lesz a dolog (max anyagilag, de az meg nem érdekel), de látom, hogy egyre rosszabb, anyukám teljesen ki van borulva és rá azért még sokáig szükségem van...
Köszönöm a kedves levelet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!