Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Váláskor ha nem vagyunk házasok, akkor is felesbe megy a vagyon?
Csak kérdem : Hogy tudnátok válni, ha nem is vagytok házasok?
Közösen vett lakás, vagy saját?
Úgy tudom, a kapcsolat alatt szerzett vagyon közös, a többi nem. Ügyvéd ezt jobban tudja, mert mi nem ismerjük a pontos helyzeteteket.
Véleményem szerint az ingatlan marad a Tiéd, más jogcímen azonban lehetséges némi követelés a másik fél részéről.
Szerzés arányában megy ilyenkor az osztozkodás. A szerzésbe beletartozik a gyesen töltött idő is.
A hitel szerzés aranyában fog számítani.
Még mindig nem válaszoltál arra, hogy a lakást mikor vetted/vettétek, ugyanis ha az összeköltözés elött megvolt, akkor a tiéd, ha kötben vettéketek, akkor közös.
Az együttélés alatt ráköltött összeg a jövedelmek arányában oszlik meg, akkor is, ha a törlesztö csak a te számládról ment, mert a családi költségek mindkettötök befektetése.
Azaz a 9 év alatt azért a közös vagyok egy része az "asszonyé", igenis követelheti rajtad a jövedelme szerint járó részt.
A gyerekelhelyezésröl a bíróság dönt, ha nem tudtok megegyezni, de igen nagy eséllyel az anyánál lesz elhelyezve, mert valószínü, hogy eddig is ö foglalkozott leginkább vele.
GYerektartásra meg köteleznek, ezt nem tudod megúszni!
A gyerektartás nem is kérdés, nem akarok semmit "megúszni", ne pattogj.
A hitelbe ő egy forintot nem fizetett, a lakás pedig az enyém 12 éve, ő csak beköltözött. Szerintem éppen elég jutattás neki (velem pedig kitolás), hogy a gyerek valószínű nála lesz elhelyezve. A költségek egyedül a nevelés terén voltak megosztva.
Mivel jogilag semmi közötök egymáshoz, szerintem itt nincs is miről beszélni.
Ha pedig a lakás már akkor a tied volt, mikor odaköltözött, akkor az még házasság/válás esetén is a tied maradna, szóval nem kell aggódnod miatta.
"A hitelbe ő egy forintot nem fizetett,"
Ezt a bíróság nem így fogja gondolni, mivel az élettársaknak az együttélés során szerzés arányában osztoznak. Így a hitel egy része az ő pénzéből ment, akkor is, ha technikailag a te bankszámládról lett utalva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!