Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg teljesen természetes, hogy a volt férjem (gyermekem apja) az egész csalàdjàval együtt, ócsàroljàk az új pàromat a gyerekem előtt?
Nem természetes.
Egy 5 évest meg szerintem pont nem izgat hogy ki mit mond
Nem lesz mindegy, mert szorongó lesz. Az apjánál magába kell fojtania, hogy kedveli a párodat, ha nem akar ott feszültséget. Emiatt aztán önkéntelenül szerepet fog játszani, ami megviseli őt, magába fordulhat. Nyilván nem mindegy, hol tölt több időt.
Tőlük függetlenül a párod biztos, hogy ki tud alakítani vele egy jó viszonyt, de a kicsi attól még érezhet az apjáéknál titkos lelkifurdalást, ha szeretni meri a párodat. Jobb lenne, ha békén hagynák őt és nem hangolnák senki ellen. Te se hangold ellenük, fontos, hogy ne kelljen elhallgatnia, ha jól érzi magát apáéknál. Csak így lehet felszabadult és boldog kisgyerek.
A gyerek kics de nem hülye. Sokkal jobban megérzi higy ki milyen ember mint a felnőttek.
A baj az ahogy előttem is írták hogy disszonanciát fog okozni a gyerekben.
Én apukaként úgy oldottam meg ezt hogy elmondtam a gyereknek, hogy ha olyat kérdeznék ami neki kínos, vagy olyan témáról bedzélgetnék amit nem akar hallani akkor szóljon és én kérdés nèlkül abbahagyom
Rosszul csinálják, mert kizárólag a gyereknek ártanak.
Ő védtelen.
Azt szidják, akit te szeretsz, aki vele is jó.
Nem tudja megvédeni, nincsenek eszközei a felnőttekkel szemben.
Ezt az apjának kell sürgősen leállítani.
A gyereknek szüksége van a biztonságra, kiszámíthatóságra, állandóságra, akkor kiegyensúlyozott. Ezt ti nyújtjátok neki az új pároddal.
A gyerek apjával kéne megbeszélni, ha lehetséges.
Ha pedig ő is beszáll a kórusba, az baj.
A gyerekek amúgy valóban érzik, hogy merre az igazság, s hogy ki rosszindulatú.
Ugyanúgy neked sem szabad kritizálnod az apai nagyszüleit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!